Friday, December 25, 2009

sherlock holmes best siot!!


baru 2 minit wayang mula sherlock holmes memang x mengecewakan.aku sampai gigit jari menonton aksi2 fighting yang sangat teliti & berinfomasi.haha.gabungan detektif dan doktor solving a black magic case yang akhirnya membongkar misteri org mati hidup kembali, si lord blackwood memang puas ati.

Best sebab:
1.jalan cerita yang x bosan langsung
2.ader byk jokes here & there yang buat panggung bergema org gelak
3.adegan fighting yang buat aku gigit jari dan kaki terangkat
4.ditulis oleh sir arthur conan doyle - aku perasan time kuar dari panggung, ader beberapa uncle and untie(org2 tua dh mcm mak abah aku) yang menonton sama.so i guest diorang semua kenal and maybe fans of this author.thumbs up for them.
5.sebab angah aku blanje tiket(hehe)

x berapa best sebab:
1.tgh syok layan movie, telipon berbunyi pulak!!!!! arghh!!
2.aku duduk kerusi barisan atas sekali dekat ngn pintu masuk.so diganggu oleh org yg kuar masok jwb hp(stupid betol la.dh msk panggung totop hp boleh x?)
3.budak lelaki yg duduk kt depan aku tu tinggi pulak.block penglihatan sampai aku terpaksa telengkan kepala nk tgk skrin.
4.paling hangin couple kt seat sebelah aku.dok bergurau bisik2.ei ganggu betol la aku nk fokus tgk wayang ni!! aku marah la.

p/s: Aku bagi 5 bintang untuk sherlock holmes sebab kalo g tgk skali lagi pon pasti x rugi punyer.

iCity xmast lolz



perjalanan 5 minit dari pintu masuk iCity yg gah dan baru itew disambut dengan pokok-pokok krismas berwarna-warni.ader kaler merah, hijau, biru, kuning,dan putih.mmg santek la.kitorang pon park tepi jalan dan daki bukit.cis..lecak pulak..sebab petang nya ujan lebat betol.tp org masih ader berlegar-legar dan posing anak-beranak kat sini.


kitorang ingatkan kitorang jer orang melayu yang dok sibuk2 nk tgk sambutan krismas kt iCity ni.rupernya ader gak org melayu yang dtg.especially couple ler.igt romantik la tangkap gmbar kt pokok berlampu tu..tp for sure golongan cina & india yg dtg menyambut.



ahaha aku pon turut meluangkan masa bergambar kt sni.hehe

Saturday, December 12, 2009

i've been pranked!!!


mentang2 la aku sowang jer pompan kt tempat keje ni..korang perkotakatikan aku yer.huhu..dasat betol rase buah yg Sidiki bagi tu.pandai lak diorang berlakon pada ptg2 jumaat tu.igt kan dah ari jumaat perangai pon cover mcm angel. tapi haremm masing2..uwaa..

buah tu mcm biji kuaci tp surely bukan buah kuaci sbb aku x penah tengok.then diorang pakse aku mkn lak.katanya sedap.sekali geget peh!! PAHIT NK MAMPOS! Bingung betol la diorang ni..punca nya diorang dh kena pranked ngn makcik jual buah tu, then bawak balik nk pranked aku lak..uwaaaa..

Tuesday, December 8, 2009

If i were Bella...

for real? Huh!


me also? haha

i never can be Bella. i love her situation and because of it i hate Bella so much. her fairytales so irritating.being concerned by two juicy heroes. she being protected 24/7 and owned "kuase kebal".even vampire cant hurt her. not fair! hate that! i hate you Bella.Two heroes fighting for your love. its not real.i hate you. i hate you because i cannot be you.

Tuesday, December 1, 2009

Tayar meletop!

nampak x dawai2 itew? huhuh


tidurku terganggu dek perjalanan yg x stabil.terasa mcm kereta jalan atas tanah merah yg berbatu.telinga pula menangkap bunyi yg kurang senang & x biase didengar.

"Ngah, slow skit radio.bunyi cm pelik jerk."
"Nape? Ko rase gegar ker? Biaselah kalo bwk keter 100 mmg la keter gegar."

Ceh..tapi aku tetap wisau.Rase semacam lagi nih..huhu..aku dh x leh nk sambung tdo.Then angah aku suruh hubby dia slow kn skit keter..Hubby dia pon bwk la 80. POMM!! ha sudah...tayar meletop!! betol2 terasa kt bawah punggung aku.sbb nya tayar yg meletop tu sebelah kanan keter belakang.

Abg ipar aku yg drive time tu nasib baik x panik n dia sempat kawal keter from terbabas n even luckier sbb nya dia drive sebelah kiri jln.huh..aku dh cemas time tu.aku jengok dr tingkap. Ya Allah! Getah tayar bersepai. Tayar meletop smpai tinggal rim! Giler ah! (rupernyer x la smpai rim, sampai nmpak dawai jer)

Lagi cemas sbb we are at part of no where. tgh2 hiway karak ni saper yg nk tolong.Ni la 1st time kitorang guna laluan karak. keter mmg la byk yg lalu lalang.laju2 lak tu..huhuh..angah dh tepuk dahi.Tapi syukur..kitorg x buntu lama2 sbb bantuan sampai dari peronda.


tukar tayar yer bang..


Tayar spare ditukarkan oleh peronda. info dr diorang ceritanya pon mcm kitorang gak.katanya dr siang lagi mmg ader beberapa kereta yg ader masalah.paling dasyat ialah kereta terbalik sebab tayar meletop..Ngeri kn..uwa..

aku ker wedding planner itew? Part 2

Orang ckp dugaan time bertunang mmg dasyat.byk cobaan yg kne tempoh.kalo x byk bersabar silap2 boleh putus tunang..huhu..dan kazen aku turut mengakui dia juga merasai dugaan2 itew.walaupon begitu dia tegar betol melawan dugaan akhirnya smpai juga hari pernikahan.haha rupanya dugaan x berhenti di situ.

Pada mlm pernikahannya, kedatangan pihak lelaki lewat jugak ler.biase la tu.gabra nk akad nikah.kikik.di sini la dugaan bermula.dengar2 cerita nya si pihak lelaki sampai kna melafaz akad nikah 5 kali.hahaha..aper ni kata anak Pak Imam, ai x kn x praktis kot.adoi la.mesti dia berpoloh depan Tok Kadi.haha.

Selepas cincin bertukar tangan, sesi salam mak mertua dan bergambar pon bermula.tgh layan gurau senda, usik mengusik tetamu.tetiba Pap! blackout satu umh.gelap gelita.anak2 kecik pon berteriakan.nasib baik aku sempat grab si Awa, lil' baby yg kebetulan aku duduk kt area tangga.uish leh tahan tangganya tinggi juge.kalo jatuh ni pasti tambah 1 lagi tragedi.haha.

Monday, November 30, 2009

aku ker wedding planner itew?


aku sponsor cupcakes untuk hantaran kazen ku


cupcakes tu comel n cutes. eceli tema nya dh lari sebab theme kazen ku ialah putih hitam n merah..tp cupcakes ni dibuatnya color pink.however mender ni x jd issue pon sbb aku yg sponsor kn.ha brani nk tegur ker? aku amik balik kang hantaran ni..haha.lagipon cupcakes ni dh santek pon.lagi pulak bl kotaknya dh dihias tu.special thanz kat tuan yg membuatnya from Yus's Cake Planet.sbb susah payah siapkn cupcakes ni sampai jam 4 pagi.x luper jugak pada tomot kesayangan ku yg tolong order cakes ni.(thanz tomot.hehe.)

aku satu family smpai lebih kurang jam 1 tghari di rumah Mak Long.satu ari sebelum hari besar perkahwinan kazen ku.(dtg awl la kunun nk tlg aper yg ptt) perjalanan amik masa 2 jam setengah la. tp singgah sebentar ke hospital kuantan melawat kakak iparku yg baru melahirkan ank. hurm aku kecewa betol la arrangement di kenduri kazen ku ini.What u guys expect? time2 mcm ni of coz la time lunch kn? dlm otak aku ni mmg dh set kalo kt kenduri msti la byk mknan.guess what? nothing! makanan x masak pon lagi.huh!! Lapar3.. aku tgk org blok xder yg dtg lagi.what a bullshit. this is kenduri kn.it should be ader gotong royong rite? adoila.. kalo kt area umh aku, time2 gini mmg dh meriah dh..pagi2 buta lagi dh penuh org blok yg "rewang" buat kerja.x payah suruh, dorang dh tau what to do tau. Last2 my Mum incharge the tragedy.Baru leh tahan skit. aiyo!

Then aku n my Angah n my younger sister ke bilik pengntin.ini ader lagi 1 issue. Hantaran xsiap lagi.adoi la.so we just sit n grab some magazine to find any sample nk wat gubahan.ei x kn aku nk buat bodo jer..x tolong kang..kazen sendiri.huhu. just becoz we r obviously very kreatif people, sempat la menggubah 2 hantaran sebelum lunch.(petik jari jer.haha. tp luper nk take picture gubahan tu.kalo x, boleh gak eksen kt sini.kikik) Lunch jam 3 lebey.aiyo dh ptg baru dpt mkn ker? huhuh.pastu kecewa lagi bl tgk dishes nya mcm kekampungan sgtttt..ader gulai pisang?(perot x leh masok la)ader ikan masin(itew ok), ader organ dalaman lembu msk kicap(kna chewy byk kali, naik longoh molot ha) tp seb baik la my Mum wat vadei sdp sgt la.ader gak selera nk mkn.

x brape nk pnt tp cuaca pns sgt smpai belakang aku naik ruam.uwaaa..Then, aku n abg ipar setup table tempat mkn beradab.Angah n my sis lak continue wat hantaran lagi. kitorg mmg dh plan nk wat2 sibuk. nk amik ati mak, then ptg skit cari peluang kuar ke Pantai Telok Cempedak.haha.. sempat gak la main air. sampai aku separuh lencun.ombak besar giler..sejukkk...


last check di meja beradap


im not sure pukul brape kazen aku ni sepatutnya bersanding tp pukul 1 itew aku tgk meja beradap belom siap dihias lagi. WTF! mula2 aku mls nk amik port sgt.sbb perot aku ni perlu diisi dulu.pastu barulah aku join my Mum kt dapur preparing Lauk pauk pengantin.aku lah yg ke hulu ke hilir setup meja mkn tu. aku la yg incharge pulak.keep shouting kt ank buah kazen ku to do this and do that.then baru la byk tgn yg nk dtg menolong.adoi la..time ni la baru nk buka kotak pinggan mangkuk.diorang ni x prepare langsung la.

p/s_1: Org blok Mak Long mmg hopeless. Nampak sgt2 time wat keje separuh jalan. Time makan lak bukan main lagi.Boleh pulak gi rembat pengantin punyer foods.what a shame!

p/s_2:Kenduri sedikit smooth selepas kedatangan aku n family.Kalo kitorang x ader, huhuh..so kredit to Team Maajis Family.

Tuesday, November 3, 2009

bodoh, stupid, idiot...all yours!


all smokers definitely like tis monkey.ahaha!


eii aku mmg marah betol lah..mana aku x mrh kalo ader org yg otaknyer asik nk menyedut asap yg sah2 boleh buat diorang hidap byk penyakit, mati cepat.bodoh betol! woi ko tu berada dlm kompleks ok! dlm kompleks ni ber air-cond. yang ko dok sedot rokok depan aku tu kenapa? sengaja nk tunjuk yg korg ni byk duit beli rokok ker? or nk tunjuk ko tu jantan sgt? tp bagi aku ko dh tunjuk yg ko tu bangang sgt. Lolz! (ah bf aku pon jantan gak.takyah isap rokok pon.still looks cool per)Lagi pulak aku ni mmg alergik asap tu.mmg ko jd bahan makian aku kt sini lah.hahah!

dh tau mende tu leh bawak penyakit tp stil nk sedot ari2 berkotak2. igt ko tu cool sgt ker dok sedot2 asap tu? stupid! Kadang2 aku xpaham mn diorang ni letak kepala otak dorg tu.kt kotak rokok tu dh sah2 ader pic yg aku tgk pon nk muntah darah.ngeri. mn pegi nyer perasaan org yg isap rokok ni yer? eii tegar betol lah.

pastu bl aku tegur rokok is bad, diorang lak bg ceramah kt aku.dok pretend kt mende haram tu is good and so on.idiot!!!

Saturday, October 31, 2009

sore throat & flu fever attacking me..

weird stuff yg dia pakai everyday.kalo tyra bank tgk ni pasti dia komen kaw2 punyer.haha


sore throat & flu fever attacking me..aduh siksa sungguh rasenyer. since wednesday dh aku rase badan xsedap jer..rase semacam. "im not feeling well.." itew ayat yg slalu kuar kt kwn2 aku dulu time kt kolej.haha time tu dorg dh paham sgt. tp arini aku rase x selese sungguh.seb baik arini cuti.kalo kt tempat keje mmg huru hara aku rasa. nk buat keje rase x besh lgsung.semangat ilang trus. time tu la mukus nk meleleh..kna spare tisu. mata rase panas2 suam. bengkak skit sebab xleh tdo malam. fuhhh..x tahan. tol..

sah aku dh kna virus selsema ni dari Abg Botak, one of the customer tat came last week in a very bad condition.OMG i got it from him.Positively! Dia dtg 2 3 kali dan dia demam.dan dia batuk2. Aku telah dijangkiti..uwaaa..

Thursday, October 15, 2009

papadom..memang besh! wajib tayang..hahah


bl "someone" pelawa aku tgk midnite wayang mlm td, aku pon excited jgk la sbb mmg aku xpenah tgk midnite selama ni pon.hahah.so aku pon bg la pilihan samada nk tgk SURROGATES atau PAPADOM. dh smpai kat kaunter x payah osom2 lagi..PAPADOM jadi pilihan la.sesungguhnya pilihan itew mmg x mengecewakan.

korang tgk aje la kt poster nyer pon.bagi aku menyelerakan la.haha..(aku mmg suker papadom pon) bertemakan nasi kandar dan papadom filem ini menyandangkan Saadom (Adflin Shauki)sebagai papa yang aku anggap hero yg comel.Kemudian watak-watak antagonis di kolej UiTM pun begitu harmless iaitu Hisham (Farid Kamil) yang penakut dan Shasha (Scha) yang dumb-blonde bitch, Yvonne (Chelsia Ng) side-kick kepada Miasara (Liyana Jasmay) yang sangat setia serta seorang watak good guy Mat (Que Haidar) yang naif+geek!

Menontonkan filem ini aku terasa mcm watak Si Liyana Jasmay tu ader skit persamaan ngn aku.Tapi tang2 kecomelannya dan bear faberetnya.(Bean Bear-aku pon ader tau!)mmg sebijik mcm aku..haha..

Aku ader terbaca satu blog ni.Dia bg pendapat pasal filem ni ala2 Disney gitu.Kata nya "Papadom seperti sangat ke-Disney-an dimana naratifnya begitu kuat dengan tema kasih-sayang kekeluargaan, feel-good movie, klimak yang gumbira-ria". Dan aku tutur menyokong perkara itew.Betol jgk kn.

Dari aku stat tgk smpai akhir movie mmg asyik gelak jer.spontanious klakanya.Panggung memang meriah sungguh.org ketawa kuat2.membangkitkan keghairahan untuk terus menonton.Walaubagaimanapon..aku memang cengeng..sbb air mata tetap mengalir bila ada selingan babak pilu antara anak dan papa..

Tapi memang rugi la kalo korang x pegi menonton filem ini..besh giler.walaupon aku x suker si farid Kamil tu.Aper2 pon aku tetap nk bg 4 bintang.Kenapa aku x bagi 5 bintang? sebabnya ada farid kamil..hahaha

Friday, October 9, 2009

cili putih cili purple..mata x menipu.


cantek kalau tanam dlm pasu kecik.(oit..aku x retouched kaler dia tau..dia mmg cili purple!)


time rayer aritu kt kampung..aku jln2 kt belakang umh mak.subur betol cili2 yg mak tanam.merah ranum atas pokoknya yg renek.tett..mataku terpaku pada tumbuhan yg ranum ni..ada pokok cili yg cilinya kaler putih dan purple la.aku tertarik betol.kaler dia santek.mak cakap itew mmg kaler asal.mak x buat kacukan pon mcm yg selalu kiter dgr org buat kacukan bunga kertas untuk menambah kaler.ni lain..dan yg pasti aku rasa sukar nk dapat di mana2.ntah kt mn la mak aku dapat benih nya ni.

aku sempat check kat tenet pasal cili ni..katanya.."kaler bermula ngn kaler purple pekat kemudian pabila matang akan berubah ke pink, merah, purple keorenan, membuatkan ia berkaler yg menakjubkan.mata x menipu.." betol ke tidak aku x tau la.sebab aku x berada di tempat kejadian untuk melihat perubahan kalernya.

Note: ini adalah cili liar sebenarnya, dan penumbuhannya perlahan sedikit bergantung kepada tempat. Bagaimanapun benihnya sememangnya sagat baik cuma nk tumbuh tu amik masa yg lama sedikit.So si penanam tu kna la jd penyabar skit yer.macam mak aku..skang lihat lah hasil nya..hehe

Saturday, September 26, 2009

perjalanan yang bermakna


ape2 hal.sebelum mulakan journey ke kampung, check up kereta dulu.huh..plan punyer plan konon nyer nk balik kampung lepas sahur.nk bertolak slow2..kunun nyer boleh la smpai ke kampung awal skit.tp disebabkan mlm tu dh pnt melilau kt bazar sempena shopping last minute.sempat gak rembat berbalang kuih raya tunjuk.hahah..kitorg terbabas tdo smpai ke pagi.sahur pon dlm mimpi.last2 kul 11 gak baru start enjin.


pemanduan berhemah angah diceriakan lagi dengan dendangan lagu2 raya di radio.hati dh melonjak nk jmpe mak.lagi2 bl ader lagu allahyarham sudirman 'balik kampung'.layan jer..sepanjang perjalanan aku mmg x tdo.dok menyembang ngn abg ipar dengan harapan angah x mengantuk dan tersasar pemanduannya.tp sepanjang perjalanan tu mmg boleh nmpak di kiri dan kanan highway ader aje kesan2 kemalangan yang berlaku.ngeri gak tgk kereta remuk sini sana.huhuh..simpang malaikat 44...


sembang punyer sembang dh sampai pon bukit lagenda..Bukit Putus, N9.tiap kali pulang mmg inilah jalan yg setia mencurahkan baktinyer kepada lebih berjuta kenderaan sehari.di sini sedikit jem tp trafik masih berjalan lancar.dan sesungguhnya jalan yang berlengkor tu dh x lagi memeningkan kepala aku.


dan tanjak ini menandakan aku dh smpai ke kuala pilah.ha nmpak x board tulisan pilah kt tepi bukit tu..pilah jer yang tinggal.perkataan kuala nya dh hilang sbb kegiatan construction jln raya.


perjalanan ambil masa 4 jam lebih.pnt jugak walaupun jd passenger je.signbord warna warni ni adalah panduan paling baik bg sesiapa yg x penah ke kampung aku.sbb slalu kt simpang ni la ramai yg silap jalan.silap2 boleh masuk karak pulak.x pasal2 x dapat nk beraya umh aku.ahhaha..aku smpai rumah pon aku x igt pukul brape.sbb sempat singgah beli lemang tepi jalan.kecek2 nk dapatkan harga murah lemang.tp biase la xboleh dpt diskaun sbb esok nya nk raya.dorg pon x nk rugi juger.

Thursday, September 17, 2009

aku awek muda..hehe

snap of the day

kalau semalam aku berbuka dengan teman yg aku kenali di friendster, kelmarin aku berbuka di hotel intekma, tapi arini aku berbuka sorg2 kt umh..(huhu..sidey2) sebabnya arini angah aku berbuka ngn kwn dia kt hotel renaissance, KL.(huh ader aku kesah?)memang aku kesah pon!!!! uwa..

so td aku tapau siap2 la sebelum balik ke rumah.mcm beser la aku kalo dh lewat2 dh nk masuk waktu berbuka tu, aku x memilih juadah dh.aku rembat jer aper yg ader depan mata.nasi lemak burung puyuh pon jadi lah.cerita nya..akak yg jual tu sempat lak menegur aku."Adik bl nk blk kampung?, Ader Kelas lagi ker?" Aku jawab la ari sabtu aku balik.haha Dalam ati aku mengembang.aku ni tetap nmpak muda remaja.hahah..biase la org comel mcm aku ni.pegi jln mn2 pon org susah nk agak umor aku.awek muda abes.haha..

Friday, September 11, 2009

berbuka di concorde

aksi makan x cover.haha..


last nite, time berbuka tu mmg ramai org la.biase lah tu.mendapat meja di smoking area sebenarnya ok jugak.sbb tempat nya open air dan mengadap ke Plaza Masalam.sebelum masuk aku sempat gak usha makanan aper yg ader.hehe.tp x berapa clear sbb org dh stat mencedok juadah.nk stand by awal2 sbb org ramai sgt.takot xsempat.
kelewatan 3 yg lain tak menjejaskan mlm berbuka yg agak meriah tu.tgk jer la aksi gambar di atas.haha..masing2 menyumbat x henti2.hahaha..sempat gak diorang usha si dua alam yg tlg clear table.adoi la..

bergambar untuk kenangan


tp bagi aku...makanan kt hotel concorde ni boleh tahan jer la.big boss dh blanjer kira besh gak la.haha.nk tggu aku g mkn sendiri...wakaka lmbat la.
aper-aper pon aku bg 3 bintang kt hotel concorde.

p/s : thanz to big boss (en. rajman) for the berbuka puase.

Wednesday, September 9, 2009

raya nk dekat..baju x siap lagiiiiii...

santek kn kain ni kan..kn..kn..hehe


alamak!!! raya dh nk dekat ni.tp masalah problem nyer baju raya aku x siap lagi.uwaaaa..kain yg aku dpt tu santek tau..ha jauh tau dapat nyer..nun kt Bandung lagi tau..import oversea lagi.hahaha..cuber teka saper yg bagi? heheh..
tp kn cm ner nk bergaya di pagi raya kalo x siap lagi.uwaaa...
wei kt ner tempat yg masih ambil tempahan? alamak...x beraya baju baru la ku jawab nyer..oh tidakkkkk!!!!

Saturday, August 29, 2009

kau macam biskut

tau x biskut chipsmore? tau kn kn kn...itew la ko. ko mcm biskut.sebab ko kejap ader, kejap xder.ko mmg sedap dikunyah.ko mmg sedap dihidu..mmm..tp..
dulu ko bkn biskut.ko lain..cuma baru2 ini saja ko dh jd macam biskut itew.kenapa keadaan ini berlaku yang menyebabkan ko jadi biskut? aku x suka ko jadi biskut.sebab ko buat aku jd windu.ko x windu aku ker wahai biskut? ko x igt aku ke wahai biskut?

Friday, August 21, 2009

ramadhan datang lagi

kengkawan time study dulu.aku comot tol(hahaha)

dh bl bulan poser menjelma lagi, aku rase mcm tahun ni nyer aura dia lain sikit lah.rase mcm besh sikit la. ader rase keinsafan.ke sbb br 1 ari pose.hahahah (hampeh tol) time aku menaip ni aku dh lepas sahur td.

ha sahur...itew adalah salah satu bukti keinsafan aku.kikik..sbb nyer aku sebelum2 ni mmg susah nak bgn sahur.lagi time aku study dolu2..member2 serumah dok kung! kang! kung! kang! kt dapur, aku dok diulit mimpi lagi. pastu diorang jerit nama aku. sampai ke sudah aku x bangun. the real thing is sebenarnyer aku xdgr n x sedar pon dorang kejut.hahaha yg lagi klako member serumah aku dulu sempat sms aku mlm td dok sound suruh aku bangun sahur pagi ni..(kikikik igt lagi ko yer..) alamak windu time dulu2...

so korang sumer bangun la sahur yer..banyak pahalanyer walaupon hanya dengan seteguk air saje..

Monday, August 17, 2009

aku setelah seminggu


ubat yang terpakse aku telan.huhuh


8 ogos 09 - bergegas ke kampung halaman pagi2 buta..sangat exited memulakan perjalanan walaupon ader sedikit dugaan.menjejak kaki ke dalam bus dlm keadaan pnt setelah berlari2 2 minit..skit lagi nk tertinggal bus..huhuh nasib baik akak kt kaunter tlg kol driver supaya tggu sekejap.peyot lapa tp aku thn sbb aku dh jnji ngn si dia nk mkn kt kenduri sama2.heheh

9 ogos 09 - uiii..pns betol kt kampung ni..dr pagi asik layan kartun jer kt astro.tp pastu abalong aku dtg..bwk kitorg yg pns kuar gi cr gerai ABC..fuh dpt pekena ABC, manis2 sejuk mmg besh ar..siap order mee bandung skali..bahagia aku rase.kikik

10 ogos 09 - badan dh x sedap rase..rs sejuk2 pns jek.sah aku demam.aku bwk stokin ngn showl siap2 gi keje.aduh kepala pening sgt.sebelum msk keje aku tapau 100 plus siap2.bos dpt detect.dia suh aku pulang rest kt umh.fuh..thanz bos..

12 ogos 09 - aku ambil keputusan wat check up kt klinik.kepala still lg pening mcm biase.berdebar gk.takot tergolong di antara penghidap H1N1.Tp berita gembira disampaikan si Doktor Jelita.aku hanya demam biase..yesss...

16 ogos 09 - aku pikir aku dh sihat..dtg ke tempat keje seperti biase.tp ternyata aku tersalah tafsir..aku muntah di tempat kerja pagi itew..kepala pusing x terkire.huhuh..malu2....

Wednesday, July 15, 2009

Kesian kucing itew

si comot yg aku jumper

Dua ari lps time naik tangga ke rumah, aku terjumpa ank kucing.dia berlari2 ke kaki aku.tetibe ati aku tersentuh pulak . alalala...comot nyer dia tp sbb dia kecil nmpak comel pulak..dia mengiauw-ngiauw..bunyi nyer halus jek..


ala cian nyer dia.msti dia lapa punyer ni..aku masuk rumah.cr mknan tuk dia.angah suh aku bg ikan bilis.pe lagi aku amik la segenggam.wakaka..


then aku berlari-lari trun tgga.anak kucing td tu mcm paham2 jek..aku bg dia mkn.ya ampun..lajunyer dia mkn.nampak lapar sgt..cian nyer..


Di rumah, aku tnyer angah "nk bela kucing leh x?" Angah x bg..uwaaa...aku nangis truss...

Monday, July 13, 2009

dunia oh dunia

wenworth miller aka michael scofield aka my hero (heheh)

season 4 Prison break


sambil menaip ni sambil aku menonton Prison Break.ni lah cerita yang aku plg syok nk tgk.Tetiap ari isnin mmg aku plg susahnk miss tgk cerita ni.kol 10.30 mlm mmg aku dh setia terpacak depan tv dh.heheh..
Hero yang handsome (Wentworth Miller) mmg aku xpenah jemu nk tatap..berpeluh2 melarikan diri mmg aku terasa mcm nk lapkan aje..kikik..

then time iklan..tettt..angah aku tukar channel.adoi dia tgk channel masakan pulak.mcm sedap pulak.aku pon buka molot bg idea suruh angah aku masak resipi yg luarbiasa pulak.asik mkn nasi jerk..jemu gak tekak nih. aku pon cerita lapasal aku der bc blog sorang kwn aku ni..dia nyer blog agk interesting la.tp yangpenting ialah cerita dia pasal wife dia yg pandai msk ni.

uiii..tgk kt gambar jek mmg dh meleleh dh air liur aku..mmg mantop lah..ade kebab, ade sate besor..mmg menyelerekan. lagi2 makanan nyer tudi hias santek dan bersih..uiii untung betol la..teringin lak aku nk belajar masakngn dia.
X abes lg aku memuji2 wife org lain, angah aku dh bising..dia ckp “mmg la bini org tu leh wat mcm tu sbb dia x bekerja.ari2 keje nyer duk umh ajer.goyang khaki duk selak2 magazine.bosan2 leh la cuba resipi baru.pagi masak, lunch msk,mlm pon masak..” kikik..pjg tol ayat dia kn.hahaha..

bl aku pikir2 blk..mmg tul gak tu..kalo nk dibandingkan ngn kte yg bekerja ni..mmg la x sempat..bl dh blk keje badan pon dh penat.bl peyot dh lapar,.last2 pikir baik bungkus ajer. hurm......

Sunday, June 28, 2009

Gerammmnyeeeeeeeer aku...


Dulu Bkn main exited nyer aku bl order kasut ni..Disebabkan aku ni mmg penyabar org nyer.Aku sanggup tggu ler.Order bulan 3 tp dapat bulan 6.fuhfoh mmg menguji kesabaran aku betol ler.aku wat follow up week by week.tnyer perkembangan kasut aku tu. Bkn 1 tp 2 pasang tau.dia org pon mmg baik punyer lyn aku. ckp next week dpt kasut (time tu la..) aku tggu x smpi2 gak..aku sabar lagi.ish mmg penyabar la aku ni..haha..marah pon x nih..terrer2..akhirnyer last week aku dpt jugak..dia post ke rumah..

ha citer pasal pos..aku lak kna sound ngn mamat yg anta barang kt umh aku tuh..dia kol aku nk anta brg tp ketok punyer ketok pintu tamo buka..haha aku luper mn ari bekerja sumer org xder..tp seb bek abg ipar aku cuti time tuh..huhuh..(abg ipar aku ckp dia wat muka kelat time bg barang..hahaha)

ha smbung blk pasal kasut tuh..aku punyer la exited buka kotak tu..then..adoiiiiiiii...yang aku punyer kaler pink tuhhh..besar nk mampos..saiz 10 ke haper..kaki aku ni size 3 je tau (size plg comel) pastu dia lukis gambar astro girl kat sebelah kasut jerk..adoi la..yang kasut astro boy tu pong sebelah jgk.

uwaaaaaaa..marahnyer aku apakah itew yg patut aku terime setelah 3 bulan menunggu.ohhh tidaaaaaaakkk!!!

Mosan Di KFC


Sementara tggu angah g main boling ngn kawan2 dia, aku lepak kt KFC jap.huhuh...Mosan jugak lepak2 kt KFC sorg2 nih.. tp paling mencabar ialah apabila bau-bauan ayam grg ni menerjah hidung aku..eiii lapo2..tapi seb baik la aku order eskem td..hehe