Wednesday, July 15, 2009

Kesian kucing itew

si comot yg aku jumper

Dua ari lps time naik tangga ke rumah, aku terjumpa ank kucing.dia berlari2 ke kaki aku.tetibe ati aku tersentuh pulak . alalala...comot nyer dia tp sbb dia kecil nmpak comel pulak..dia mengiauw-ngiauw..bunyi nyer halus jek..


ala cian nyer dia.msti dia lapa punyer ni..aku masuk rumah.cr mknan tuk dia.angah suh aku bg ikan bilis.pe lagi aku amik la segenggam.wakaka..


then aku berlari-lari trun tgga.anak kucing td tu mcm paham2 jek..aku bg dia mkn.ya ampun..lajunyer dia mkn.nampak lapar sgt..cian nyer..


Di rumah, aku tnyer angah "nk bela kucing leh x?" Angah x bg..uwaaa...aku nangis truss...

Monday, July 13, 2009

dunia oh dunia

wenworth miller aka michael scofield aka my hero (heheh)

season 4 Prison break


sambil menaip ni sambil aku menonton Prison Break.ni lah cerita yang aku plg syok nk tgk.Tetiap ari isnin mmg aku plg susahnk miss tgk cerita ni.kol 10.30 mlm mmg aku dh setia terpacak depan tv dh.heheh..
Hero yang handsome (Wentworth Miller) mmg aku xpenah jemu nk tatap..berpeluh2 melarikan diri mmg aku terasa mcm nk lapkan aje..kikik..

then time iklan..tettt..angah aku tukar channel.adoi dia tgk channel masakan pulak.mcm sedap pulak.aku pon buka molot bg idea suruh angah aku masak resipi yg luarbiasa pulak.asik mkn nasi jerk..jemu gak tekak nih. aku pon cerita lapasal aku der bc blog sorang kwn aku ni..dia nyer blog agk interesting la.tp yangpenting ialah cerita dia pasal wife dia yg pandai msk ni.

uiii..tgk kt gambar jek mmg dh meleleh dh air liur aku..mmg mantop lah..ade kebab, ade sate besor..mmg menyelerekan. lagi2 makanan nyer tudi hias santek dan bersih..uiii untung betol la..teringin lak aku nk belajar masakngn dia.
X abes lg aku memuji2 wife org lain, angah aku dh bising..dia ckp “mmg la bini org tu leh wat mcm tu sbb dia x bekerja.ari2 keje nyer duk umh ajer.goyang khaki duk selak2 magazine.bosan2 leh la cuba resipi baru.pagi masak, lunch msk,mlm pon masak..” kikik..pjg tol ayat dia kn.hahaha..

bl aku pikir2 blk..mmg tul gak tu..kalo nk dibandingkan ngn kte yg bekerja ni..mmg la x sempat..bl dh blk keje badan pon dh penat.bl peyot dh lapar,.last2 pikir baik bungkus ajer. hurm......