Saturday, October 31, 2009

sore throat & flu fever attacking me..

weird stuff yg dia pakai everyday.kalo tyra bank tgk ni pasti dia komen kaw2 punyer.haha


sore throat & flu fever attacking me..aduh siksa sungguh rasenyer. since wednesday dh aku rase badan xsedap jer..rase semacam. "im not feeling well.." itew ayat yg slalu kuar kt kwn2 aku dulu time kt kolej.haha time tu dorg dh paham sgt. tp arini aku rase x selese sungguh.seb baik arini cuti.kalo kt tempat keje mmg huru hara aku rasa. nk buat keje rase x besh lgsung.semangat ilang trus. time tu la mukus nk meleleh..kna spare tisu. mata rase panas2 suam. bengkak skit sebab xleh tdo malam. fuhhh..x tahan. tol..

sah aku dh kna virus selsema ni dari Abg Botak, one of the customer tat came last week in a very bad condition.OMG i got it from him.Positively! Dia dtg 2 3 kali dan dia demam.dan dia batuk2. Aku telah dijangkiti..uwaaa..

Thursday, October 15, 2009

papadom..memang besh! wajib tayang..hahah


bl "someone" pelawa aku tgk midnite wayang mlm td, aku pon excited jgk la sbb mmg aku xpenah tgk midnite selama ni pon.hahah.so aku pon bg la pilihan samada nk tgk SURROGATES atau PAPADOM. dh smpai kat kaunter x payah osom2 lagi..PAPADOM jadi pilihan la.sesungguhnya pilihan itew mmg x mengecewakan.

korang tgk aje la kt poster nyer pon.bagi aku menyelerakan la.haha..(aku mmg suker papadom pon) bertemakan nasi kandar dan papadom filem ini menyandangkan Saadom (Adflin Shauki)sebagai papa yang aku anggap hero yg comel.Kemudian watak-watak antagonis di kolej UiTM pun begitu harmless iaitu Hisham (Farid Kamil) yang penakut dan Shasha (Scha) yang dumb-blonde bitch, Yvonne (Chelsia Ng) side-kick kepada Miasara (Liyana Jasmay) yang sangat setia serta seorang watak good guy Mat (Que Haidar) yang naif+geek!

Menontonkan filem ini aku terasa mcm watak Si Liyana Jasmay tu ader skit persamaan ngn aku.Tapi tang2 kecomelannya dan bear faberetnya.(Bean Bear-aku pon ader tau!)mmg sebijik mcm aku..haha..

Aku ader terbaca satu blog ni.Dia bg pendapat pasal filem ni ala2 Disney gitu.Kata nya "Papadom seperti sangat ke-Disney-an dimana naratifnya begitu kuat dengan tema kasih-sayang kekeluargaan, feel-good movie, klimak yang gumbira-ria". Dan aku tutur menyokong perkara itew.Betol jgk kn.

Dari aku stat tgk smpai akhir movie mmg asyik gelak jer.spontanious klakanya.Panggung memang meriah sungguh.org ketawa kuat2.membangkitkan keghairahan untuk terus menonton.Walaubagaimanapon..aku memang cengeng..sbb air mata tetap mengalir bila ada selingan babak pilu antara anak dan papa..

Tapi memang rugi la kalo korang x pegi menonton filem ini..besh giler.walaupon aku x suker si farid Kamil tu.Aper2 pon aku tetap nk bg 4 bintang.Kenapa aku x bagi 5 bintang? sebabnya ada farid kamil..hahaha

Friday, October 9, 2009

cili putih cili purple..mata x menipu.


cantek kalau tanam dlm pasu kecik.(oit..aku x retouched kaler dia tau..dia mmg cili purple!)


time rayer aritu kt kampung..aku jln2 kt belakang umh mak.subur betol cili2 yg mak tanam.merah ranum atas pokoknya yg renek.tett..mataku terpaku pada tumbuhan yg ranum ni..ada pokok cili yg cilinya kaler putih dan purple la.aku tertarik betol.kaler dia santek.mak cakap itew mmg kaler asal.mak x buat kacukan pon mcm yg selalu kiter dgr org buat kacukan bunga kertas untuk menambah kaler.ni lain..dan yg pasti aku rasa sukar nk dapat di mana2.ntah kt mn la mak aku dapat benih nya ni.

aku sempat check kat tenet pasal cili ni..katanya.."kaler bermula ngn kaler purple pekat kemudian pabila matang akan berubah ke pink, merah, purple keorenan, membuatkan ia berkaler yg menakjubkan.mata x menipu.." betol ke tidak aku x tau la.sebab aku x berada di tempat kejadian untuk melihat perubahan kalernya.

Note: ini adalah cili liar sebenarnya, dan penumbuhannya perlahan sedikit bergantung kepada tempat. Bagaimanapun benihnya sememangnya sagat baik cuma nk tumbuh tu amik masa yg lama sedikit.So si penanam tu kna la jd penyabar skit yer.macam mak aku..skang lihat lah hasil nya..hehe