Thursday, October 15, 2009

papadom..memang besh! wajib tayang..hahah


bl "someone" pelawa aku tgk midnite wayang mlm td, aku pon excited jgk la sbb mmg aku xpenah tgk midnite selama ni pon.hahah.so aku pon bg la pilihan samada nk tgk SURROGATES atau PAPADOM. dh smpai kat kaunter x payah osom2 lagi..PAPADOM jadi pilihan la.sesungguhnya pilihan itew mmg x mengecewakan.

korang tgk aje la kt poster nyer pon.bagi aku menyelerakan la.haha..(aku mmg suker papadom pon) bertemakan nasi kandar dan papadom filem ini menyandangkan Saadom (Adflin Shauki)sebagai papa yang aku anggap hero yg comel.Kemudian watak-watak antagonis di kolej UiTM pun begitu harmless iaitu Hisham (Farid Kamil) yang penakut dan Shasha (Scha) yang dumb-blonde bitch, Yvonne (Chelsia Ng) side-kick kepada Miasara (Liyana Jasmay) yang sangat setia serta seorang watak good guy Mat (Que Haidar) yang naif+geek!

Menontonkan filem ini aku terasa mcm watak Si Liyana Jasmay tu ader skit persamaan ngn aku.Tapi tang2 kecomelannya dan bear faberetnya.(Bean Bear-aku pon ader tau!)mmg sebijik mcm aku..haha..

Aku ader terbaca satu blog ni.Dia bg pendapat pasal filem ni ala2 Disney gitu.Kata nya "Papadom seperti sangat ke-Disney-an dimana naratifnya begitu kuat dengan tema kasih-sayang kekeluargaan, feel-good movie, klimak yang gumbira-ria". Dan aku tutur menyokong perkara itew.Betol jgk kn.

Dari aku stat tgk smpai akhir movie mmg asyik gelak jer.spontanious klakanya.Panggung memang meriah sungguh.org ketawa kuat2.membangkitkan keghairahan untuk terus menonton.Walaubagaimanapon..aku memang cengeng..sbb air mata tetap mengalir bila ada selingan babak pilu antara anak dan papa..

Tapi memang rugi la kalo korang x pegi menonton filem ini..besh giler.walaupon aku x suker si farid Kamil tu.Aper2 pon aku tetap nk bg 4 bintang.Kenapa aku x bagi 5 bintang? sebabnya ada farid kamil..hahaha

2 comments:

alphaville said...

hmm.... aku tgk citer ni 2 kali sebab kawan aku yg berlakon.... jd watak mkn manusia tu.... adk fahrin ahmad.... johan namanya.... tp mmg best bg aku.... 1st time tgk citer melayu kat panggung....

ayunda maajis said...

ko gi tengok sbb membe belanja tiket.haha