Monday, November 30, 2009

aku ker wedding planner itew?


aku sponsor cupcakes untuk hantaran kazen ku


cupcakes tu comel n cutes. eceli tema nya dh lari sebab theme kazen ku ialah putih hitam n merah..tp cupcakes ni dibuatnya color pink.however mender ni x jd issue pon sbb aku yg sponsor kn.ha brani nk tegur ker? aku amik balik kang hantaran ni..haha.lagipon cupcakes ni dh santek pon.lagi pulak bl kotaknya dh dihias tu.special thanz kat tuan yg membuatnya from Yus's Cake Planet.sbb susah payah siapkn cupcakes ni sampai jam 4 pagi.x luper jugak pada tomot kesayangan ku yg tolong order cakes ni.(thanz tomot.hehe.)

aku satu family smpai lebih kurang jam 1 tghari di rumah Mak Long.satu ari sebelum hari besar perkahwinan kazen ku.(dtg awl la kunun nk tlg aper yg ptt) perjalanan amik masa 2 jam setengah la. tp singgah sebentar ke hospital kuantan melawat kakak iparku yg baru melahirkan ank. hurm aku kecewa betol la arrangement di kenduri kazen ku ini.What u guys expect? time2 mcm ni of coz la time lunch kn? dlm otak aku ni mmg dh set kalo kt kenduri msti la byk mknan.guess what? nothing! makanan x masak pon lagi.huh!! Lapar3.. aku tgk org blok xder yg dtg lagi.what a bullshit. this is kenduri kn.it should be ader gotong royong rite? adoila.. kalo kt area umh aku, time2 gini mmg dh meriah dh..pagi2 buta lagi dh penuh org blok yg "rewang" buat kerja.x payah suruh, dorang dh tau what to do tau. Last2 my Mum incharge the tragedy.Baru leh tahan skit. aiyo!

Then aku n my Angah n my younger sister ke bilik pengntin.ini ader lagi 1 issue. Hantaran xsiap lagi.adoi la.so we just sit n grab some magazine to find any sample nk wat gubahan.ei x kn aku nk buat bodo jer..x tolong kang..kazen sendiri.huhu. just becoz we r obviously very kreatif people, sempat la menggubah 2 hantaran sebelum lunch.(petik jari jer.haha. tp luper nk take picture gubahan tu.kalo x, boleh gak eksen kt sini.kikik) Lunch jam 3 lebey.aiyo dh ptg baru dpt mkn ker? huhuh.pastu kecewa lagi bl tgk dishes nya mcm kekampungan sgtttt..ader gulai pisang?(perot x leh masok la)ader ikan masin(itew ok), ader organ dalaman lembu msk kicap(kna chewy byk kali, naik longoh molot ha) tp seb baik la my Mum wat vadei sdp sgt la.ader gak selera nk mkn.

x brape nk pnt tp cuaca pns sgt smpai belakang aku naik ruam.uwaaa..Then, aku n abg ipar setup table tempat mkn beradab.Angah n my sis lak continue wat hantaran lagi. kitorg mmg dh plan nk wat2 sibuk. nk amik ati mak, then ptg skit cari peluang kuar ke Pantai Telok Cempedak.haha.. sempat gak la main air. sampai aku separuh lencun.ombak besar giler..sejukkk...


last check di meja beradap


im not sure pukul brape kazen aku ni sepatutnya bersanding tp pukul 1 itew aku tgk meja beradap belom siap dihias lagi. WTF! mula2 aku mls nk amik port sgt.sbb perot aku ni perlu diisi dulu.pastu barulah aku join my Mum kt dapur preparing Lauk pauk pengantin.aku lah yg ke hulu ke hilir setup meja mkn tu. aku la yg incharge pulak.keep shouting kt ank buah kazen ku to do this and do that.then baru la byk tgn yg nk dtg menolong.adoi la..time ni la baru nk buka kotak pinggan mangkuk.diorang ni x prepare langsung la.

p/s_1: Org blok Mak Long mmg hopeless. Nampak sgt2 time wat keje separuh jalan. Time makan lak bukan main lagi.Boleh pulak gi rembat pengantin punyer foods.what a shame!

p/s_2:Kenduri sedikit smooth selepas kedatangan aku n family.Kalo kitorang x ader, huhuh..so kredit to Team Maajis Family.

1 comment:

alphaville said...

buruk siot.... cupcakes? cam main pondok2.... buat la yg nmpk mature skit... huhuhu...