Friday, December 25, 2009

sherlock holmes best siot!!


baru 2 minit wayang mula sherlock holmes memang x mengecewakan.aku sampai gigit jari menonton aksi2 fighting yang sangat teliti & berinfomasi.haha.gabungan detektif dan doktor solving a black magic case yang akhirnya membongkar misteri org mati hidup kembali, si lord blackwood memang puas ati.

Best sebab:
1.jalan cerita yang x bosan langsung
2.ader byk jokes here & there yang buat panggung bergema org gelak
3.adegan fighting yang buat aku gigit jari dan kaki terangkat
4.ditulis oleh sir arthur conan doyle - aku perasan time kuar dari panggung, ader beberapa uncle and untie(org2 tua dh mcm mak abah aku) yang menonton sama.so i guest diorang semua kenal and maybe fans of this author.thumbs up for them.
5.sebab angah aku blanje tiket(hehe)

x berapa best sebab:
1.tgh syok layan movie, telipon berbunyi pulak!!!!! arghh!!
2.aku duduk kerusi barisan atas sekali dekat ngn pintu masuk.so diganggu oleh org yg kuar masok jwb hp(stupid betol la.dh msk panggung totop hp boleh x?)
3.budak lelaki yg duduk kt depan aku tu tinggi pulak.block penglihatan sampai aku terpaksa telengkan kepala nk tgk skrin.
4.paling hangin couple kt seat sebelah aku.dok bergurau bisik2.ei ganggu betol la aku nk fokus tgk wayang ni!! aku marah la.

p/s: Aku bagi 5 bintang untuk sherlock holmes sebab kalo g tgk skali lagi pon pasti x rugi punyer.

iCity xmast lolz



perjalanan 5 minit dari pintu masuk iCity yg gah dan baru itew disambut dengan pokok-pokok krismas berwarna-warni.ader kaler merah, hijau, biru, kuning,dan putih.mmg santek la.kitorang pon park tepi jalan dan daki bukit.cis..lecak pulak..sebab petang nya ujan lebat betol.tp org masih ader berlegar-legar dan posing anak-beranak kat sini.


kitorang ingatkan kitorang jer orang melayu yang dok sibuk2 nk tgk sambutan krismas kt iCity ni.rupernya ader gak org melayu yang dtg.especially couple ler.igt romantik la tangkap gmbar kt pokok berlampu tu..tp for sure golongan cina & india yg dtg menyambut.



ahaha aku pon turut meluangkan masa bergambar kt sni.hehe

Saturday, December 12, 2009

i've been pranked!!!


mentang2 la aku sowang jer pompan kt tempat keje ni..korang perkotakatikan aku yer.huhu..dasat betol rase buah yg Sidiki bagi tu.pandai lak diorang berlakon pada ptg2 jumaat tu.igt kan dah ari jumaat perangai pon cover mcm angel. tapi haremm masing2..uwaa..

buah tu mcm biji kuaci tp surely bukan buah kuaci sbb aku x penah tengok.then diorang pakse aku mkn lak.katanya sedap.sekali geget peh!! PAHIT NK MAMPOS! Bingung betol la diorang ni..punca nya diorang dh kena pranked ngn makcik jual buah tu, then bawak balik nk pranked aku lak..uwaaaa..

Tuesday, December 8, 2009

If i were Bella...

for real? Huh!


me also? haha

i never can be Bella. i love her situation and because of it i hate Bella so much. her fairytales so irritating.being concerned by two juicy heroes. she being protected 24/7 and owned "kuase kebal".even vampire cant hurt her. not fair! hate that! i hate you Bella.Two heroes fighting for your love. its not real.i hate you. i hate you because i cannot be you.

Tuesday, December 1, 2009

Tayar meletop!

nampak x dawai2 itew? huhuh


tidurku terganggu dek perjalanan yg x stabil.terasa mcm kereta jalan atas tanah merah yg berbatu.telinga pula menangkap bunyi yg kurang senang & x biase didengar.

"Ngah, slow skit radio.bunyi cm pelik jerk."
"Nape? Ko rase gegar ker? Biaselah kalo bwk keter 100 mmg la keter gegar."

Ceh..tapi aku tetap wisau.Rase semacam lagi nih..huhu..aku dh x leh nk sambung tdo.Then angah aku suruh hubby dia slow kn skit keter..Hubby dia pon bwk la 80. POMM!! ha sudah...tayar meletop!! betol2 terasa kt bawah punggung aku.sbb nya tayar yg meletop tu sebelah kanan keter belakang.

Abg ipar aku yg drive time tu nasib baik x panik n dia sempat kawal keter from terbabas n even luckier sbb nya dia drive sebelah kiri jln.huh..aku dh cemas time tu.aku jengok dr tingkap. Ya Allah! Getah tayar bersepai. Tayar meletop smpai tinggal rim! Giler ah! (rupernyer x la smpai rim, sampai nmpak dawai jer)

Lagi cemas sbb we are at part of no where. tgh2 hiway karak ni saper yg nk tolong.Ni la 1st time kitorang guna laluan karak. keter mmg la byk yg lalu lalang.laju2 lak tu..huhuh..angah dh tepuk dahi.Tapi syukur..kitorg x buntu lama2 sbb bantuan sampai dari peronda.


tukar tayar yer bang..


Tayar spare ditukarkan oleh peronda. info dr diorang ceritanya pon mcm kitorang gak.katanya dr siang lagi mmg ader beberapa kereta yg ader masalah.paling dasyat ialah kereta terbalik sebab tayar meletop..Ngeri kn..uwa..

aku ker wedding planner itew? Part 2

Orang ckp dugaan time bertunang mmg dasyat.byk cobaan yg kne tempoh.kalo x byk bersabar silap2 boleh putus tunang..huhu..dan kazen aku turut mengakui dia juga merasai dugaan2 itew.walaupon begitu dia tegar betol melawan dugaan akhirnya smpai juga hari pernikahan.haha rupanya dugaan x berhenti di situ.

Pada mlm pernikahannya, kedatangan pihak lelaki lewat jugak ler.biase la tu.gabra nk akad nikah.kikik.di sini la dugaan bermula.dengar2 cerita nya si pihak lelaki sampai kna melafaz akad nikah 5 kali.hahaha..aper ni kata anak Pak Imam, ai x kn x praktis kot.adoi la.mesti dia berpoloh depan Tok Kadi.haha.

Selepas cincin bertukar tangan, sesi salam mak mertua dan bergambar pon bermula.tgh layan gurau senda, usik mengusik tetamu.tetiba Pap! blackout satu umh.gelap gelita.anak2 kecik pon berteriakan.nasib baik aku sempat grab si Awa, lil' baby yg kebetulan aku duduk kt area tangga.uish leh tahan tangganya tinggi juge.kalo jatuh ni pasti tambah 1 lagi tragedi.haha.