Tuesday, December 1, 2009

aku ker wedding planner itew? Part 2

Orang ckp dugaan time bertunang mmg dasyat.byk cobaan yg kne tempoh.kalo x byk bersabar silap2 boleh putus tunang..huhu..dan kazen aku turut mengakui dia juga merasai dugaan2 itew.walaupon begitu dia tegar betol melawan dugaan akhirnya smpai juga hari pernikahan.haha rupanya dugaan x berhenti di situ.

Pada mlm pernikahannya, kedatangan pihak lelaki lewat jugak ler.biase la tu.gabra nk akad nikah.kikik.di sini la dugaan bermula.dengar2 cerita nya si pihak lelaki sampai kna melafaz akad nikah 5 kali.hahaha..aper ni kata anak Pak Imam, ai x kn x praktis kot.adoi la.mesti dia berpoloh depan Tok Kadi.haha.

Selepas cincin bertukar tangan, sesi salam mak mertua dan bergambar pon bermula.tgh layan gurau senda, usik mengusik tetamu.tetiba Pap! blackout satu umh.gelap gelita.anak2 kecik pon berteriakan.nasib baik aku sempat grab si Awa, lil' baby yg kebetulan aku duduk kt area tangga.uish leh tahan tangganya tinggi juge.kalo jatuh ni pasti tambah 1 lagi tragedi.haha.

3 comments:

alphaville said...

anak pak imam ke anak nabi ke... kalu Allah x izin kan mmg x kan jd... ko tunggu je la bakal suami ko lafaz akad nikah nanti... tu pun kalu ade la...

ayunda maajis said...

kikikik..agak siot ayat itew..

ayunda maajis said...

alphavilly..ko kna ingat yang ko tu pon belom akad nikah lagi..ha ada bran ker?