Sunday, December 26, 2010

Betol! Tak tipu! Aku kena culik Alien malam tadi!!!

Betol! Tak tipu! Aku kena culik Alien malam tadi!!! Kalau tak caya tengok video kat bawah ni..aku dalam spaceship makhluk asing ni..Betolll..yang aku tekan-tekan apekejadah tu button peta nak balik Mesia la tu..canggih kan kapal alien ni..huh kagum aku..hampir buat aku nak stay je kat situ..tapi nasib baik aku sayang Mesia lagi..tu pasal la aku berjaya larikan diri..heheh..

Wednesday, December 22, 2010

Batang-batang tu untuk ape?

okey aku tak pernah bagitau ni kan..umah aku depan i-city..teruja tak? teruja tak? ha? tak tau ape mende tu i-city? ahaha..senang cerita ia sebuah tempat yang banyak hiasan lampu la.korang patut datang and jangan lupe bawak camera skali tau..pastu buat-buat jakun macam korang ni pelawat dari luar negara..ha ape lagi posing sana-posing sini..

Okey dulu mula-mula buka nak masuk free je..ha kuar masuk lah kamu kt situ sampai lebam..lepas itu parking kena bayar pulak..sekali enter kena RM10 per kenderaan. So ramai la yang parking kat area luar i-city dan beramai-ramai berjalan masuk..tup-tup sekarang ni pejalan kaki pon dah dikenakan bayaran RM2 satu kepala kalau nak masuk..ahaha..betol la tu..kat situ punyerlah banyak lampu..tetiap malam menyala tu..nak kena bayar elektrik la kan..hahaha..kang kalau golap dah tak santek la pulak kan..

Hari ni..aku tengok ade banyak batang yang bersimpang-siur kat i-city tu..ape kebende lagi la yang diorang ni plan nk buat kt i-city tu.nampak macam rail roller coaster..fuhfoh...ade roller coaster la nanti kat depan umah aku ni..wallaweii dasat la Shah Alam ni nanti..ada theme park siot!!! Tayah gi Genting lagi lah lepas ni..wahaha

Ini pic yang aku ambil pagi tadi

Yang ini clear tak? Agak-agak aper ni?

Ini la pemandangan waktu malam dari tingkap umah aku


Tapi itu yang kitorang teka..ntah betul ntah tidak..aku pon tak sure..Tapi kan..kalau dah ade theme park cenggitu..korang agak-agak berapa pulak yang i-city nak kenakan bayaran untuk satu kepala lepas ni? Ha...

Sunday, December 19, 2010

X'mas Celebration Kat Mutiara Damansara MENGECEWAKAN!!!

A week before aku sgt excited nk ke Mutiara Damansara.Bila aku sebut Mutiara Damansara..kat situ ade IKEA + IKANO + THE CURVE + CINELEISURE.Ok? Sebab? Perlu sebab ke? Owh kena jawab ker? hurm..sebab nak tengok deco krismas kt situ..Macam tahun-tahun yang lepas lah..aku akan datang situ with my Angah and laki dia..but this time aku bawak dayang-dayang skali...hehe..

Tapi...kali ni...

X'mas Celebration Kat Mutiara Damansara sangat MENGECEWAKAN!!! Deco yang sangat biasa..tak cantik macam tahun lepas. Tak happening langsung! Macam nak save budget jer.. Macam tak de effort pon...uwaaa...letih aku datang jauh-jauh tau..Okay malas nak cerita pasal sesat jalan..Wahaha..just snap pictures..snap..snap...

ini dalam ikea.test ruang tamu...


perfect dining room..i loike


kena halau dari rumah..aku jadi Pingu..huhu..


We vote for pinky room!!!


swedish meatballs for lunch..nyum-nyum


ini kat Ikano pulak..usha shoes..weee..


ini pulak kat dalam The Curve


hanya ada krismas tree yg simple..(aku tak puas ati!)Tapi posing tetap posing..ahaha


Time ni kat dalam Cineleisure


Im with Avatar..si jantan biru..


Kena kaunseling ngan Angah..zzzz..


ok itu la aktiviti aku last wikend..hurmm..pegi sesat..balik pon sesat..last-last singgah mamak pekena roti banjir dulu..pastu baru balik umah..tido...

Wednesday, December 15, 2010

Si Geboh Buah Hati Saya Sekarang

Dah la..tamo selindung-selindung dah la..Atas permintaan ramai kali ni aku dedahkan lah siapa buah hati aku yang sebenarnya..Ecece malu la pulak..merah muka ni dah tau..ehem-ehem..

Baru-baru ni memang susah nak tido malam kalau tak tatap gambar dia..Tapi bila ditatap..ei geram pulak rasenye..rase nak pelok-pelok syium dia..rase nak gomol-gomol dia..ei geramnya..

Gambar dia pon aku dah jadikan wallpaper & screensaver kat henpon..ahaha..kejap-kejap tengok..kejap-kejap tengok henpon..nak buat keje pon dah tak tenang..wahaha..

Ahaha..suspen ke?

Inilah Si Geboh. Si berbulu lebat inilah buah hati saya sekarang

Alolo tengok tu manjanya dia kn..Geram je bila tengok gambar atas ni..huhu..Si Geboh? Apesal la nama dia pelik kan? Maksud Geboh tu lebih kurang macam bulu lebat la..kata tuan sebenar kucin ni. Tuan sebenar Si Geboh ni ialah Encik Parkair

Ha tengok tu..dia memang fotogenik kan..ahaha

Sebab geram sangat aku pon request la video Si Geboh. Selepas memujuk rayu...so dapat la yang ni..



So enjoicce this video..thank u incik Parkair sebab upload video ni..suker sangattt.. Erk..abaikan suara latar kt video ni ek..ahaha..

Sunday, December 12, 2010

Pokcik Mokcik..Sesat Pulok..

Eh..pakcik dah salah naik bus ni..
Tp itulah..orang tu cakap naik bus ni..pakcik pon naiklah..
Pakcik nak pegi mana tadi?
Pakcik nak ke One Utama

Aku tengok jam..dah pukul 10 malam..

Pakcik nak pegi One Utama.Dia orang tu suruh naik bus ni.
Eh..salah bus pakcik. Bus ni nak pergi Klang

Sah laki bini orang tua ni dah sesat.Bergenang sikit air mata aku..Ops..cover2..tetibe teringat kat mak abah aku...Caner nak buat ni? Kalau aku ada kereta nak je aku hantarkan sepasang orang tua ni pegi One Utama.

Gosh!!Mana anak cucu diorang ni? Dah pukul 10 malam ni. Mana ada bus nak ke One Utama time-time gini. Patut simpan nombor anak-anak supaya senang nak contact kalau emergency macam ni..Haish..

Pakcik tu senyap.Dia pandang bini dia..Bini dia pandang dia..Kedua-duanya senyap.Mesti dalam kepala dia tengah fikir macam-macam.Dalam hati jangan cakaplah...mesti dah bedebar-debar..dari luaran nampak tenang..dalam hati siapa yang tahu..

Macam mana boleh jadi macam ni? Mungkin tak...laki bini ni kena halau dari umah anak dia...pastu diorang nak naik bus ke One Utama untuk menumpang umah sedara-mara yang lain.. Tapi malang sebab salah naik bus...ala macam drama tv tu..

Atau mungkin tak...laki bini ni baru sampai dari kampung. Datang sini sebab nak melawat anak.Tapi datang tak bagitau kat anak sebab nak buat surprise...Ha tapi skang sape yang SURPRISE?!! Huhu..

Atau mungkin jugak..laki bini ni nak ke One Utama sebab nak soping..ha...dapat durian runtuh kot..tempat soping tu..One Utama kot. Wah..kelas pokcik - mokcik ni..Soping kat One Utama tau..

E'eh..aku lak yang pikir lebeh..Wisau dol..Tapi apa aku boleh buat pon..Pape pon..aku doakan keselamatan dua warga tua ni jauh dari musibah...Semoga tak de sape-sape yang berniat nak ngepow diorang. Dan selamat sampai ke destinasi..Amin..

Wednesday, December 8, 2010

Melangkah tenuk kerana TV

Pagi tadi kat kedai makan. Lepas aku order air milo bungkus. Aku duduk tengok tv. Umah aku kan takde tv. So kena amik peluang ni sebaik mungkin. Nak tengok tv puas-puas sebelom masuk keje. Ahaha.. Time tu TV3 tengah iklan. Uhh.. Iklan baru! (ntah ye ntah tidak) Aku pon tak sure sebab dah lama sangat aku tak tengok tv.

Punya la kusyuk kan. Sampai aku tak sedar budak yang amik order tadi lambai-lambai tangan banyak kali. Depan mata aku wei..Rupe-rupenya dia nak bagi tau milo bungkus aku dah siap.

Wahaha..punye la banyak mata yang perhati aku. Uwa..aku pun melangkah tenuk ke kaunter.

"Eh bukan awak dah duduk lama ke tadi?"
Ahahaha...aku gelak aje ler.. Nak cover malu.
"Tv tu memang selalu buat orang tergoda"
Wahaha..itulah pasal..Uwa...

ok lain kali aku bekpes kat starbuck jer la..huhu

Monday, December 6, 2010

Selangor Ria incoming programme


Enjoice this flyer.Ha..klik flyer untuk lebih jelas. Ok kiter jumpe kat sana nanti yer. Yang pasti ia 1 minggu yang:
1. penuh dengan aktiviti (sila join kalau nak hadiah)
2. penuh dengan orang ramai (siap sedia untuk berlaga bahu)
3. cuaca panas (jaga-jaga.nanti mekap cair)
4. hujan (sediakan payung sebelum hujan)


Gosh! Faizal Tahir datang!!! Ok kalo nampak aku tergedik-gedik depan stage bila Faizal Tahir perform, sila abaikan..ahaha..

Sunday, November 28, 2010

Jalan seret kaki macam orang cacat!!!

meh teka mana satu kaki aku..huahua..


Yer..aku emo semenjak dua menjak ni (betol ke ayat ni?) Emosi tak stabil. Macam-macam yang aku rase. Kadang-kadang aku letih ngan perangai sendiri..ahaha boleh gitu? Dah tu kalau aku tengah weng..apasal ko bikin aku tambah hot ha? Apasal? Apasal ha?

Eii aku panas betol ngan manusia yang ada kaki tapi tak reti nak hargai.Menyampah dol. Bila dengar orang jalan seret kaki. Macam orang cacat. Kaki elok-elok sihat diseret-seret time berjalan. Dah la bunyi bising. Sreetttt! Sreetttt!..seriau aku..panas je telinga aku.. Dasar pemalas!!!! Nak angkat kaki sendiri pun pemalas sampai ko seret kaki ko kan.. Dasar cacat!!!

Itu saja untuk kali ini. Sekian.

p/s: aku benci orang jalan seret kaki. Bluek!!!

Wednesday, November 24, 2010

nasib baik ko dok jauh..kalo dekatttt...ei..nahas!

Aku rase macam nak tumbok perot orang tu laju-laju.Pastu sekeh kepala dia banyak-banyak kali sampai tumbuh benjolan-bejolan di atas kepala dia.(Penah tengok cerita Shin Chan pasti dapat notice ni). Ko rase itu dah cukop? No way..ati aku panas ko x tau.. Dah-dah..tayah cakap banyak. Aku rase macam nak tarik-tarik sideburns dia kuat-kuat..Geram dol..

Ei.. lagi besh kalo aku ade kayu sakti si Harry Potter tu.sekali libas je kat dia.."pandrulium spousas!!" tukar dia jadi peti ais..ei geramm..geram..Hah nasib baik ko dok jauh..kalo dekatttt...ei..nahas!

Sunday, November 21, 2010

Aku nak ilang ingatan


Rite now i really wish that i lost my memory.Yeah! Sangat-sangat mahu ilang ingatan sebab tak mau lagi ingat perkara yang menyampah & sakit ati.

Sangat-sangat mau ilang ingatan sebab tak mau lagi rasa merana bila tak dapat apa yang kita nak.

Sangat-sangat mau ilang ingatan sebab tak mau lagi fikir or ingat pada seseorang yang dah lupa kita. Padahal kita sangat-sangat ingat pada dia.

Sangat-sangat mau ilang ingatan sebab tak mau lagi menanggung rasa tekanan dalam diri.. Aku dah letih!!!

Sangat-sangat mau ilang ingatan sebab tak mau lagi simpan hasrat mau bunuh diri.Padahal itulah perkara yang aku fikir setiap hari.

AKU NAK ILANG INGATAN SUPAYA AKU BOLEH MULAKAN HIDUP BARU TANPA MEMORI-MEMORI YANG CHELAKA MACAM NI.SUPAYA AKU BOLEH START FROM ZERO.SUPAYA AKU TAK DITINDAS LAGI.SUPAYA AKU TAK DIPERMAINKAN DAN SUPAYA AKU HAPPY.

Yer..aku nak ilang ingatan. So how to do that? Gosh. Somebody plis kill me.

Maafkan aku kalo di saat aku menaip ni aku tak menangis walaupun aku sebenarnya sangat sedih. Aku rasa sangat letih. Dan perot aku lapar sangat tapi aku tak der selera nak makan...

Wednesday, November 3, 2010

Antu Makan.. (Siapa yang bela antu sebenarnya??)

basahkan tekak ngan aiskrim mango..mmm nyum2.Liza yang suggest ni.rasa mango yang segar.kitorang share the mangkuk sbb ia besar & ambil masa nak menghabiskan nya..sesuai la tuk kitorang yang nk chill2 kn..


Lama jugak kitorang stay kat tempat aiskrim tu.Kemudian baru lah sambung jalan-jalan balik.We masuk Popular Store. Belek-belek buku. Then I found this one book..kitorang duduk bersila kat situ.baca buku tu..selak sehelai-sehelai..interesting bukunya..kelakar pon ader..


sangat kusyuk la kunun..ahaha


nak tau buku ape? It is The Portable Lat..semua kat dalam buku tu ade komik semata-mata.. Dato' Lat menyampaikan mesej melalui kartun nya dengan kadar yang kelakar..kisah Malaysia sepanjang tahun..


wei..ini bukan library ok..ahaha


Belek punya belek..aku tengok jam..Fuh dah pukul 7 lebeh..Rasanya time masuk tadi petang lagi..ahaha..Lama jugak kitorang lepak kat dalam ni..Giler tak perasan..Bangun-bangun jer perot start rase lapar.


singgah makan popia pulak..ni memamg feberet. yang penting mintak extra pedas k. lagi sedap macam tu. pastu makan ngan chopstick..ahaha terkial-kial mengepit..ah..janji masuk molot..ahaha


lepak kat Hot & Roll sebab Liza nak try makan kat situ.She choose sumting with blackpepper.


i choose sumting with capati..boleh tahan la.tapi sangat kagum dengan cara tukang masak dia bekerja.sangat laju memasak & kemas.


ok Liza..dah 8.30 mlm dh ni..we need to go..lain kali kite datang lagi yer..huhu..A day with Liza memang asyik makan jer..Ko jangan ngadu kat aku & tanya kenapa ko tak kurus-kurus ok? Ahaha.. Inilah yang berlaku bila kitorang ambush Sunway Piramid tu ari.. Korang pon patut try jugak tau...


ok last pose before we go home

Sunday, October 31, 2010

Stadium's Warehouse Sale Sucks!

Aku sgt teruja bila tau ada warehouse sale atau jualan gudang.Laju saja aku canangkan berita itu kepada Kak Temah, Milah Gendut, Pak Dogol & suku-sakatnya.Kali ini diadakan di Stadium Malawati, Shah Alam.Hujan yang renyai-renyai pada petang Sabtu tu tak mengurangkan langsung keterujaan aku.Tetap ku redah jua.

melintasi gerai-gerai sebelum masuk stadium


ini bukan iklan gigi


yer saya tau..topi itu bukan saiz saya..huhu


70% jer? still not enuff..


inside....


alolo..si kecil pon nk soping jugak


ahaha..dalam fitting room pon boleh posing..tak paham aku


gosh..perasan diva!!! ahaha


tester keropok losong 1st..sedap..trus beli tapau sebab perot dah lapar.


ok last pose sebelom pulang


Sebenarnya nk masuk gudang ni tak boleh bawak masuk kamera.Tp biase la..siapa aku tanpa kamera? Sebelum masuk pulak diorang akan ikat beg for cautious pencopet..Nasib baik time tu aku pegang kamera kt tangan..so ni la yg sempat aku posing..hehe

However..ini bukan jualan gudang wei.Ini sama jer dengan mana-mana sale yang melambak kat dalam mana-mana mall.Tak ade bezanya pon.Harga selepas discount x banyak bezanya.Huh..this is suck! Sebab aku penah pegi Nose warehouse sale.Terbaekk..which is all item was given at the same rate.Can you believe it? Yang dulu nya harga RM80 to RM100++..Semua shoes hanya RM10..ahaha ape lagi? Aku beli 4 pasang for myself.No wonder la ade sepasang kasut tu masih dlm kotak..aku x pakai-pakai pon lagi..ahaha

ok2! Aku emo sebab aku x beli ape-ape pon..uwaa...celah mana nak soping nyer? aku belom gaji..cuma roomate aku jer yang soping sakan..uwaaa...

Wednesday, October 27, 2010

Aku & Paramore Rocks Bukit Jalil

Yela2 ni mmg post paling lambat la.Orang mesti cakap post ni dh basi..abes tarikh..lemau..huhu..apo nk buat..arini baru leh update sebab problem x dapat dielakkan time transfer pictures & video ke dalam lappy..huhu..Ader aku kesah? Sukati aku la kot..Blog aku kot..Tamo citer banyak..aku nk upload Pictures n Videos yang dah tangan amatur ku ambil time Konsert Paramore di Bukit Jalil, 19 Okt 2010 aritu..


Pape pon aku nk say thanz to Tina.Thanz bg tiket last minit tu..aku anggap itu adiah besday aku yg tertunggak..hehehe

Ah..banyak benor gambor yang kitorang pose..klik sini je la kalo nak cuci mata : Klik sini

Besh giler konsert Paramore ni..diorang memang sharp on time.Konsert start jam 8.30..diorang keluar terus nyanyi..Memang x cakap banyak la.Pastu banyak lagu yang si Hayley Williams yang berambut oren tu nyanyi ialah lagu-lagu yang kitorang leh join nyanyi sama-sama.Memang masyukk..

Aku ape lagi..jumping gak la..tu pasal la kebanyakkan video gegar..ahaha..Huhu tp time jumping tu..aku leh rasa lantai bertingkat yg aku pijak tu shaking..giler ah..time tu aku mintak-mintak jangan la runtuh..huhu..cuak..

Layan punyer layan..konsert memang sekejap giler rase..memang kejap pon..1jam setengah je..pukul 10.00 tepat Paramore stop..terus turun stage and terus keluar stadium..Giler tak puas!!! Uwaaa...

Ok la..layan je la video2 Paramore yg diambil oleh tangan amatur ku ini..huhu..sowi video gegar sbb tgh jumping layan lagu and video diambil ngan tangan amatur..

When It Rains
The Only Exception

Ok..ade several videos lagi sebenarnya..tapi aku amat malas nk download sebab berat..dah2 aku nk tido ni..penat tunggu mende ni nak upload..huhu..

Sunday, October 17, 2010

Kereta bodoh ganggu tido aku!

Macam syial la..pagi-pagi dah memekak.Ini boleh mendatangkan marah.Kemarahan menjadi-jadi bila aku buka mata.Tengok jam pukul 7.25 pagi.Kreeookk..perot pulak terasa lapar.(Asal bangun pagi jer...perot lapar..asal perot lapar jer bangun pagi) Huhehuhe..

Aku bingkas. Sapa pulak yang main hon-hon pagi-pagi ni wei.Mengganggu mimpi indah aku!

Aku jengok ke bawah dari tingkap di tingkat 5.Sorang kakak menekan-nekan punat hon kete dia banyak-banyak kali..Owhhh..kete dia kena block rupenya.Cilanat punyer Myvi hitam.Yang ko gi buat double park kat kete kakak tu kenapa? Kenapa ha? Why?!

Si kakak ni pulak.Kenapa tak tolak jer kete tu? Jangan la memekak boleh tak? oh...dia pakai baju kurung. Mungkin hilang ayu dia kalo dia gi tolak kete tu. Ayu ker? Huahua.. Pastu, boleh pulak dia memekik melolong bersembang ngan housemate dia yang duk kat tingkat berapa ntah..Adoi la..

Terasa macam nak baling peti ais pon ader.Tapi kalo aku buat kang..pompuan dalam umah aku lak memekik melolong kat aku. Pasal itu peti ais dia yang empunya. Wahaha..adeh..macam la aku larat nak angkat mende alah tu kan..Kui kui..



Akhirnya...ada jugak 2 jejaka tukang tolak itu Myvi.Ha bagosssss!!! Aku sambung tido balik..Zzzz..

Sunday, October 10, 2010

10.10.10 - Kalo ko ader bf


Kalo ko ader bf..make today as your sweetest day..macam si muzafar tu..pilih tarikh ni buat kenduri kawin.satu dunia tahu.nanti bl dh ader anak cucu...leh story kt diorang yg korang xperience sesuatu yg special pada tarikh yg special.

Kalo ko ader bf..today should be your engagement day..sweet isnt it.what? dh cancel? Owh..pity you..today nampak nya not your special day.lagi pity sebab dia luper yang sepatutnya korang bertunang arini? hari paling malang bagi you..kasihan..kasihan..mesti dah nangis sampai bengkak-bengkak mata kan..hurm tak per..you still can announce this..buat blog macam ni..dan luahkan perasaan..

Kalo ko ader bf..woohoo eceli baru declare your relationship arini?..congratulations..mesti hepi kan..yer lah..after berhempas pulas berebut ngan pompuan lain..akhirnya dia jatuh ke pangkuan you..yay! lompat bintang sekali! lepas ni boleh la you story mory kat bff yang lain..dapat bf pada tarikh yang cantik ni..senang nk igt tarikh nak sambut anniversary nanti kn..kn..kn..

Kalo ko ader bf..jaga la dia baik-baik..jangan curang,jaga hati dia,jaga..ha?! siang tadi break up? ayoyo ape punya malang la you ni..nape arini lak yang dia pilih nk tinggalkan you? Alolo..mesti balik umah hentak-hentak kaki kan..ha tengok tu..sampai bengkak-bengkak mata you nangis..sabo la eh..

its ok..10.10.10 only came once..lucky or bad you are experienced today is just a day..however sooner or later msti teringat balik kan.we just a human.For hepi couple..aku doakan jodoh berpanjangan.Pada yang putus cinta..bersabarlah..AND PLIZ EXPLAIN WHY YOU DUMPED HIM/HER..Jangan senyap jer..jangan seksa dia dengan thousand questions of WHY??

Wednesday, October 6, 2010

Busukkkk Syaitonnn!!

Ada orang rasa hari Isnin adalah hari yang mosan nak mampos.Sebab kena start keje balik lepas 2 hari bercuti.Membungkang je kt umh kan.Tapi bagi aku setiap hari tak de bezanya pong.Aku kuar umah.Menuju ke bustop.Naik bus.Main sms.


Morning Busuk.Guane Arsengal leh kaloh malam tadi?Huahua..

Aku tak tengok pon.Brape kaloh?

2-0 ler.Huh tak kuat langsung.

Biase la lawan kat tempat Chelshit.(Cis tamo ngaku kalah lagi tu)


Bus buat lap.Sampai senget-senget badan aku jadinya.Then berhenti.Dua gadis tak cun naik.Bus jalan lagi.

Wei ape bau busuk tetibe dalam bus ni.Adoi la.

Ko kentot ke? Haha..


Bukan la.Giler ar.Tadi ade 2 gurl naik.Tetibe trus ada bau.Ape benda ni?

Bau period kot


Giler..tak kan kuat sangat.Ohoi bus cepatlah sampai ke destinasi

Ntah-ntah ko yang bau.Pastu kata kat orang

Aku pun suspen gak ni.Sebab tadi aku buang sampah sebelum naik bus.ish tapi tak kan la aku pulak

Haaa..ye la tu.Ko dah jadi sampah masyarakat.Kikik

Hek ko.Aku tak puas ati ar. Sape punyer angkara ni.Aku dah sesak nafas woi


Bus stopped.Other passenger sempat tanya the driver bout the smelly thingy.Rupe-rupenya 2 gurl yang naik tadi dah terpijak sumting sebelom naik bus.Tak pasal-pasal bus dah bau macam jamban.Antu raya punyer budak..boleh koma aku dibuatnya..

Sunday, October 3, 2010

Why so serious?!


Ah..dua tiga menjak ni asyik cerita pasal racist jer kan.Baca blog orang ni cerita pasal racist.Heh..kat fb lagi la banyak.Orang ni kutuk orang sana.Orang sana maki orang sinun..Apo nak jadi ni? Why so serious? Can't everyone respect each other?

Sampai kan ade pokcik ni takot nak bekerja ngan supplier India lepas kes si Jutawan kosmetik tu..huhu..haip! Don't judge a book by its cover..rambut sama hitam tapi hati lain-lain..yer betol tu..haish susah nak cakap la..just be carefull je la yer...

Pada aku tak der ape yang aku nak komplen pasal other races.Mungkin sebab aku belom lagi kena bambu ngan bangsa lain.In my case, i have faces many good interaction with them.Tak percaya? Meh sini nak cerita.

#1 case: Aku paling tak suka nak melintas jalan.Leceh dol.So aku akan jadi nenek tua yang teragak-agak time nak melintas.Mungkin itu yang membuatkan this one Indian guy lead me to cross the road.At the end he said: "Be careful"...Nice kan?

#2 case : This time aku kat area KL Sentral on my way back to Shah Alam.Oleh sebab aku dah lama giler tak jejak ke sini, so aku sangat blur & buat-buat pandai jer.Belasah ajer lah.Tunggu kat bustop depan monorail KL Sentral.Tapi dalam hati ade doki-doki.Tunggu jer lah.Ader bus aku naik..tak der bus aku suspen..uwaa...tetibe 1 macha datang bagi info pasal bus tak lagi lalu kat situ.But at the other side of junction.I quickly thanked him.Nice kuasa dua kan? Cuba bayangkan if the macha never come? Alamatnya sampai pagi ler aku tunggu bus kan...Uwaaa..

#3 case : Dulu aku ada berkawan dengan sorang amoi ni.Dia suka pagi-pagi bawa breakfast.Aku pon pagi-pagi mesti tapau siap-siap breakfast jugak.Tapi one day aku tak sempat tapau.Then she allow me to share her breakfast with me..Aku tolak baik-baik...sebab aku meragui aperkebendanya yang dia telan tu.Huhu..

Amoi : Eh don't wori.ari ini saya tak bawa itu babi.Saya bawa sekodok ma..
Aku : Ahaha..its ok..i still cannot eat your food.
Amoi : Eh kenapa meh? Oh..saya faham.Even takde babi tapi awak takot itu tempat masak kan..owh itu kuali kan..saya tau..saya tau ini..dulu saya pernah belajar ini..

Ahaha thank god.This Amoi is brilliant.

Ha ada nampak? Respect orang lain.Takde problem pon kan.Kata 1 Malaysia..so WHY SO SERIOUS?!

Sunday, September 26, 2010

Dalam beg ada bag



Kak, boleh tengok bag? Wah..akak ni memang 1 Malaysia la.Pakai bag pon tak der brand..Klass akakkk..kuikui..

Tak pasal-pasal aku diterjah.Tapi bukan oleh abang rambut ketak.Atau pon si Awal Ashaari.Kang tak pasal-pasal aku masuk Fuhh! Wahaha..glemer la sangat.

Terjah jangan tak terjah..mari kita selongkar ape kebendanya yang aku dok seret ke sana ke mari kt bahu kiri. Kalo tak bawa mende-mende ni rasa x complete kot.



Ops..lupa nk attach lagi 2 barang yg mesti ader dlm beg aku iaitu kunci umah dan handphone ku yang tak canggih itu..huhu..

Wednesday, September 22, 2010

Punca aku cemuih time raya

Adoi la..aku kalo part ni aku rase malas betol la. Cemuih betol aku rase. Boleh ilang mood raya sakan aku. Bukan itu sahaja. Malahan potong selera aku time mengunyah biskot raya. Eii...

Pak Dogol dan suku sakatnya.mungkinkah ini? Huahuahua..

Ha? Tak paham? Apa aku mengaroot? Alolo cian nyer dia tak paham. Ni haaa..Ada ke patut tanya solan yang tak munasabah kat aku. Asal aku beraya umah jiran tetangga, jiran sebelah umah kawan aku, umah Mak Long, Pak Ngah, Pak Dogol dan suku sakatnya, umah Opah, sepupu sepapat...hehe yer..aku tipoo..aku tak kenal pon sape itu Pak Dogol & suku sakatnya. Dan aku tak der Opah..huahua..tapi bukan itu isunya.

Ini isu pasal solan-solan yang tak patut ditanya time jumpe aku.Contohnya:

1. Alahai..halusnya..kat KL tak cukup makan ker?
- Ni solan yang dah berpuluh tahun aku dengar dah. Dah malas dah aku nak jawab. Kang tak pasal-pasal selipar masuk dalam molot tu.. Lagi satu..bila masa lak aku dok kat KL? Aku dok Shah Alam la dol..

2. Bila nak kawin?

- Adui la..bertunang pon belum dah ditanya pasal kawin. Ei..cibuk betollah korang ni. Mak abah aku pon tak tanyer. Korang pulak yang kecoh. Bukan dapat pekdah pon kalo aku jawab solan tu. Lain la kalo mokcik-mokcik sume nak kenen-kenenkan anak bujang. Tapi sila pastikan mereka-mereka itu berbaloi-baloi yer..kikik..

Yer..udah-udah ler tanyer solan yang merepek tu. bagi la aku makan juadah dengan tenang. Ha tambah nasi lagi..tambah lagi..sila..sila..huahuahua..

Sunday, September 19, 2010

Punca aku suka nak kuar beraya

Acu jadi penjaga lemang..nasib badan

Masih lagi dalam mood raya.Sape-sape nak buat open house sila la jempot saya..sebabnya time raya pertama tu..seronok sangat.Ngalahkan budak kecik dapat duit raya.Paling seronok sebab dapat makan free.Giler ko.Dah rezeki namanya, telan ajelah ape yang ader depan mata.Raya kan..memang halal lah kan.Bukan macam kenduri.Kena tunggu orang menjemput dulu..Kalo tidak haremm..

rendang daging kancil.pernah try?

Ketupat,rendang,nasi impit,lemang, uiii sate pon ader.Weh umah Cek Arah ader lontong ngan sayur lodeh, ader rendang kancil (hehe ni umah aku lah)..Umah Cek Semah ade sate indonesia,Umah Cek Piah ade bihun.Umah Cek Milah ade laksa.Muahaha..heaven nyer.Mana nak jumpe lebih 1o juadah free dalam 1 hari? Meh habaq mai..

Pastu..balik umah terus membungkang dengan perot boroi.Sedar-sedar je mak aku kejot.Nak beraya umah besan dia katanya..Terus aku follow..Terpisat-pisat mata..Disuakan nasi tomato pula.Itu kat umah abang ipar aku..Burp..sekali.Burp..dua kali..Ahahah Then ke rumah kak ipar pulak.Ha..makan lagi..Aiyo..sate lagi..lagi-lagi sate..sate lagi-lagi.. Nampaknya sate juadah paling popular raya tahun ni.

Raya ketiga, 3 buah kereta meluncur laju ke Kuantan.Visit mak long's family.Ngam-ngam sampai time lunch.Molot disumbat lagi.Kali ni nasi minyak menyinggah ke molot comel ini.Burp..3 kali..aku ceduk pula bihun sup semangkuk..Fuh layan...

Sebelah petang pulak..kitorang serbu umah Pak Ngah.Uish..dihidangnya buah langsat.Sungguh Malaysia bukan? Weehuu..perot kenyang, makan free, dapat jumpe sedara-mara,dapat jalan-jalan.Apa lagi mau? Muahaha!