Friday, February 5, 2010

MBSA pilih kasih & Stranger yang tak tau malu



It was about 5pm, kitorang (aku ngn 2 other girls) baru nk lunch..memang time mkn kitorang x tentu.bergantung pada kebizian kerja.lately tmpat lunch dh kt Bagan Corner jer la.since dia dh open after kebakaran aritu. kedai makan pon dh santek.meja pon dh byk, so whatever janji servis tip top.ahaha..

tapi aritu kitorang pilih meja keluar kedai sikit sbb dh penuh.betol2 kt depan pintu belakang KFC.kalo pintu nyer dibuka leh rase air-cond ngn bau2 ayam skali..huhu..(cobaan..) dan kat situ jugek kitorang leh nmpak abang-abang polis MBSA ngn abang kaki towing tengah buat keje clamp tayar dan tarik kereta.(seperti gambar di atas) kepada orang2 yg degil dan malas nk masuk parking Alam Sentral memang suker cari pasal parking kt tepi2 jalan kt pintu belakang Alam Sentral ni. Padahal MBSA dh keluarkan banner besar punyer kt tepi jalan tu pasal jangan parking. kalo parking jugek, mmg kena tunda ler.

Dan kitorang boleh nampak abang-abang tu pilih kasih. oho... x aci betol la.kereta satria tu dengan senang ati jer dia tarik.. kereta kat belakang tu dia buat dono jer. mentang2 la kereta besar..diorang takot nk tunda kot. mungkin sebab kereta BM tu ader lambang kerajaan di depannya, diorang takot nk amik port. kang kalo calar, diorang yg kena saman balik...wakaka..tp x fair la kn.. eeii..over tau..

Stranger yang tak tau malu

Syok punyer kitorang mengumpat si penarik kereta, tiba2 ader sorang mamat x tau malu ni duduk skali ngn meja kitorang. siap bawak snack plate KFC. X introduce diri trus menjamu selera selamber kt kitorang. masing-masing dh buat muka pelik n x selesa. nk sambung mengumpat dh xder feel. a few second later, member si mamat ni lak datang duduk skali.adoi la..si mamat ni pon sembang buka story...kitorang dgr jer. x amik port pon. Jangan dia nk jual barang sudah..malas betol lah...

Last2 dengan muka x malunyer boleh pulak mamat ni mengaku dia owner Bagan Corner tu. Konon nk wat survey taste of their foods n serve. Ei helo..nk tipoo pon agak2 la..paling aku xpuas ati bl dia buat live call by 3G ngn kawan dia siap tunjuk muka kitorang lak tu.eiii..ini sudah lebey..dan sebelom diorang blah, sempat pulak bg kitorang KFC cheezy wedges ngn 2 botol mineral free.Guess what happen to the foods? Dump it to the bin! Dont take anything from the stranger!

8 comments:

hellioz said...

dunia...
kete2 mb lahanat yang dok kat suk relax je parking sepah2...
they've bend the law.
dayum~

ayunda maajis said...

itu pasal la..

ParkAir said...

time aku g lhdn jalan duta dulu pun penah nampak brader yang kija saman2 ni, baru je nak tulis saman parking, pastu dia stop jap pikir.. terus x jadi saman & blah. Bentley weh, silap2 bleh ilang keje tau.

Betul tu dont take anything from strangers!!

ayunda maajis said...

iyolah parkair oi..

alphaville said...

huhuhu.... tunggu je la shida pakai kete nanti.... mls nak msuk parking konon..... dah ade kete br tau cam ne....

ayunda maajis said...

@alphaville
uwa..tahun bl nk dpt pakai kete tu?

alphaville said...

x lama lg.... jd PN.botak lg cpt dpt pakai kete...

ayunda maajis said...

@alphaville
wakaka..hahaha..kikikik..adoila..