Saturday, March 27, 2010

hepi birthday Ayunda

happy birthday to you,
happy birthday to you,
happy birthday to AYUNDA,
happy birthday to you


yup..my birthday passed 2 days ago.tak tahu nk cakap. am i hepi or unhappy with this year? But im so grateful sebab bilangan yg me'wish' birthday saya semakin bertambah.ahaha so meramin-meramin selamat(filipina), gracias (spain) and thank you adalah perkataan yg sama maknanya dengan ucapan terima kasih kepada semua yg wish yer. saya mmg menghargainya.

let me tell you a secret. this year is the 1st of my life yg saya nanti-nantikan birthday sgt. not like before i forgot about it until my handphone diterjah dengan ucapan yg manis & lucu belaka. sebab? saya igt saya akan dapat surprise birthday's celebration by 'someone'. and you know what? yup i totally surprise...that 'someone' just forgot the date.

listen dear..i dont need hadiah yg besar or mahal. i dont beg for an exclusive party. cukuplah sekadar ucapan. itu sudah memadai...

Sunday, March 21, 2010

The clock is ticking!!!!

tik..tok..tik..tok.. the clock is ticking. Make a wish. Make a wish. its only a few days ahead. i wonder what will going happen? what surprise will i get? wait..wait..wait..

Friday, March 19, 2010

Amat menjengkelkan naik bus bila...

klik gambar untuk besarkan

Bas lambat

Adoi la..aku marah betol la. tp mcm ni lah nasib penumpang bus yg setia mcm aku ni. Bas ni pulak unpredictable. Asal aku kuar awal, dia dtg lambat. Kalau aku kuar lambat kang mmg jadi makin lewat lah aku gi keje.

Tertinggal barang

Aku ni kadang2 dah la bangun lambat pastu kelam kabut turun tangga nk kejar bas. Nak kena melintas padang lak. Dah sekerat jalan, ade barang tertinggal pulak... dah kena naik balik rumah. rumah nasib baik kat tingkat 2 je. (walaubagaimanapun tetap membakar lemak2 ku. Aku dh la sayang lemak)

Tertinggal bas

last2..tertinggal bas. Lagi sakit ati bila ditinggal bas di depan mata. meluncur laju meninggalkan aku termangu-mangu. uhh..#%*&@$)^$ pantas molot comelku mencaroot-maroot..memang pemandu dengan bus tu skali aku maki. Inilah..pemandu bus x alert!!! Stupido! Tak nampak ker aku melambai-lambai kat tepi jalan tu? Susah nk kejar bas tu sebab aku terpakse melintas 2 batang jalan sebelum ke bustop.Susah siot. dah la banyak kete. Silap lintas badan binasa. (bak kata kawan aku "x pasal2 nk kena kutip tulang tengah jalan pulak") uwa...

Pemandu yang takde sivik

Dh naik bas, driver pulak tak ensem. adoi la. dah la tak ensem, bawak bas mcm kete f1. kalo dia nk break ikot suka ati dia jer. yang nahasnyer penumpang yang berdiri la. Senget2 badan nk imbangkan. Tangan yang tak sempat capai silap-silap melepuk!! kepala orang duduk. Yang kena lepuk lak nk marah pun x boleh sebab tak disengajakan. Ikotkan ati aku nk jer aku sekeh2 kepala driver tak ensem tu. eii..

Penumpang yang tak sedar diri

Lagi aku x paham ialah si penumpang yang suker conquer seat. Contohnya si polan ni suke sangat letak barang atau beg kat seat sebelah dia. Menyusahkan orang lain yang nk duduk kan. Ader yang buat bodo jer. Oiii! ko bayar tambang lebih ker nk pakai dua kerusi ni? Agak2 la wei.. Aku tgk orang lain tak tegur si si polan dan sanggup berdiri. Ish.. ish.. tak patut. Kalau aku nampak memang silap la. Aku bg isyarat jari jer suruh dia angkat beg kasi clear itu seat..dapatlah aku duduk..hehe..

Saturday, March 13, 2010

Akak nak kawin sorang ker? Adoila..

klik gambar baru boleh baca

huarghh...bersengkang mata depan pc lama2 setiap ari itulah kije aku. x kesah sgt la asalkan ader internet menemani dh kire ok la. boleh jugak aku tanam pokok dan bagi lembu makan bile dh mosan. tp yang pnt tu tang kerenah customer. nk itu..nk ini..yang x masuk akal pon ader. tanyer soalan pelik2 pon ader. yang buat aku nk marah pon ader.

Customer : Dik, nk buat kad kawin boleh?
Aku : Boleh. (Sambil bg tgk sample kad)
Customer : Ha..yang ni cantik. Brape ni dik? (macam tnyer harge ikan kt pasar..adoi la)
Aku : Akak nk buat berapa?
Customer : sekeping boleh dik?

uwaa...akak ni nk kawin sorang-sorang ke? Agak2 la..

Friday, March 5, 2010

nk main boling. nk main layang2. nk g frim. nk g zoo kl. nk tgk kelip2. boleh buat sama2 x?


i have made this list a very2 long time ago. since i was tied up with this 1 guy. (T.T)(dear...have u forgotten our list?) waiting for the rite time to complete it.(uhh..) tapi skarang rase mcm kalau di tunggu-tunggu pon x kn jadi kot. harapan tu ader tapi tindakan tu yg susah sgt.. dan aku sebenarnya dh lama sgt bersabar. tp bila aku belek-belek balik list aku tu, bukan la susah sgt nk buat.

i) nk main boling - pegi je la kt alam sentral tu. dekat jer kn. kn senang
ii) nk main layang2 - beli jer layang-layang kt kedai kn senang
iii) nk g frim - nk g zoo kl - beli tiket then merayau la kt dlm tu kn senang
iv) nk tgk kelip2 - pegi kg kuantan waktu malam. dh boleh nampak kelip2. kn senang

tapi masalahnya skarang ni....aku nk lakukan semua aktiviti ni ngn saper? kalo stakat pegi sorang2 boleh mati kutu aku dibuatnya..kalau boleh i want to make it wiv him.. nampak cm x boleh jer.. so aku buka talian hayat tuk korang kt luar sana..saper yg nk teman aku just drop your name..ahaaha,....

Thursday, March 4, 2010

selipar jepon vs selipar platform


kalo dulu selipar jepon ni org pakai time nk masuk jamban jer. tak pon pakcik-pakcik bawak pegi sembahyang jumaat. (nk pakai kasut mahal-mahal kang takot kena curi lak) sekarang ni mmg femes ngn selipar span yg tinggi2.dulu selipar jepon getah setebal 2cm kt merata-rata tempat ader jual. bermotifkan design flower and grunge art dh boleh attract customer. especially muda-mudi la.bl pakai dh rase stylo abes dh. time tu dh xsarung dh kaki tu ngn kasut bertutop yg mahal2. pakai jer selipar jepon tu g dating, jenjalan kt mall and hangout kt starbucks. aku rase sebelum mende ni femes kt malaysia, ia dh femes kt oversea dulu. lebih2 lagi kt area tepi2 pantai. senang and simple.

arini, selipar tebal atau selipar platform yg attract muda-mudi skang. mana-mana ko pegi mesti nampak awek2 pakai mende alah ni kt kaki. menyarung selipar tebal ni kt kaki boleh naikkan confident si petite sbb dapat jadi tinggi sekejap..wakaka..
hehe eceli aku pon ader beli satu gak.bukan nk pakai sgt pon. tapi terbeli jugak sebab abe kelate tu offer rege murah skit.(sikit jer pong) dan aku agak menyesal membelinya sebab aku bkn pakai sgt pon. tinggi sangattttt.. sampai kan dh dua kali aku jatuh dibuatnya..uwaaa...