Tuesday, April 27, 2010

Pengakuan Berani : Aku Bela Antu!!!


Ooops! Terkejut ke dengan tajuk aku kali ni? Ahaha. Pengakuan Berani Mati tu. Tapi bukan aku yang buat pengakuan tu. Kawan2 aku yang dedicated nyer kt aku. Adakah aku dianiaya? Atau difitnah? kikik klaka jugak lah.

Aku : Adoi..lapar3X..
Kawan : oi..bukan ko dh makan ker td?
Aku : X cukop ar..
Kawan : Giler ker? Makan berpinggan-pinggan. ko ni ada bela antu ker dalam badan ni? Ko bagi antu ko makan eh? Patut lah tak kenyang2..

Ader ker diorang ni cakap aku ader bela antu dalam badan. Giler ker? Puncanya sebab aku ni orangnya kuat makan. Ai..kuat makan pon x boleh ker incik? Dh makan banyak-banyak pon...badan tak naik2 jugak. Uit..saper cakap x naik? Memandai jer korang ni tau. Aku dah timbang 2 minggu lepas. Berat aku naikk 3 kilo tau. Ahahah kagum tak? Ehehe..Walaupon berat naik 3 kilo tapi saiz fizikalnya tetap maintain. Tak paham sungguh aku.

Stranger 1 : Kurusnya ko ni...tak cukop makan eh?
Aku : Ala ko jeles kn..Badan ko x ramping mcm aku kn (ahaha pdn muka.amik ko)

Stranger 2 : Kesian ko ni. Tak cukop vitamin. ahaha...
Aku : Ha ah la..meh sini duit bagi aku gi beli vitamin (Cakap banyak lak. Dasar tong drum!)

Stranger 3 : Kecik tol ko ni. Ko ader boyfren ker?
Aku : Do i have to answer that? (Menyebok betol! Nak ngorat cakap jer lah..)

Dah tu mcm mn ni? Dah banyak dah aku buat nk jadi gemuk. Minum susu coklat dh berkotak-kotak dh ni...Tak gemuk2 jugak..huhuh

Monday, April 12, 2010

Colgate Oral Health Month

Event of the month yanng aku baru selesaikan ialah Colgate Oral Health Month . It is a very exciting event. banyak jugak org ramai yang join. Kerjasama & penerangan yang diberi oleh doktor2 juga memuaskan. untuk pertama kalinyaaku x gementar langsung apabila berjumpa dengan doktor gigi. furthermore there is some advantages to get involve here becoz of a cute doctor also involved. hehe..


sebelum masuk kena isi form dulu. then dapat belon free.hehe




jumper gigi paling besor..trus xcited nk amik gambar..huhu



ahaha. angah la paling cuak bl kna check gigi.wakaka

Saturday, April 3, 2010

Aku kebosanan di rumah sorang..


uwaaa..giler mati kutu aku kt rumah sorang2 ni. dh kul 6 ptg ni.aku dok belek2 blog org lain. bosan..bosan..bosan..

Angah ngn laki dia dapat tiket free Grand stand F1 utk 2 hari ni. giler arrr..jeles siot..dapat cuci mata tgk mat saleh bawak kete laju2. siuuung..berdesup perginyer. aku lak makan sorang2. duk rumah sorang2. nk tgk tv, astro lak xleh pakai sebab hujan. uwaa.. sadis2..

Dulu aku nyaris dapat tiket free jugak..(nyaris ok) tp xkesampaian. itu cerita setahun yg lepas.usah di ingat lagi. bisa bikin migrain.ahaha. huarghh!! dh lima, enam kali dh aku menguap ni. itu tandanya aku perlu rest myself. bawak diri beradu time hujan masih turun ni..nikmat! ya kita harus menghargai nikmat ini. apa aku merapu ni..merapu sebab mataku semakin layu....

Friday, April 2, 2010

My new Bad Habit!!


selalu lupe kat mana aku letak hp aku. Ahahaha! hp Sony Ericsson yang tak canggih tu memang selalu kerap sekali aku ignore macam tu saja. selalu sangat tertinggal dalam kereta. Lepas dah naik rumah di tingkat 2 tu baru teringat balik. Angah mesti marah-marah pasal tu. Bahaya katanya. Boleh jadi punca keretanya kena pecah gara-gara hp aku tertinggal dlm tu. Dia punya bebel sure panjang punyer. Sampai cair taik telinga aku.

Pernah sekali tu aku terlupa lagi. Time tu kami kelam kabut nk ke kenduri kahwin kawan angah. Dh sampai dewan baru aku teringat pasal hp. Cari dlm handbag banyak kali xjumper2. Dalam otak ni dah pikir "hurm mesti dh tercicir time naik kete kt rumah td! damn!" Rupe-rupenya hp tertinggal dalam rumah tengah cas. wakaka..stupido!

hp pada aku dh xder nilainya lagi. Selalu dilupakan. In the same time, aku kurang nk menopup. baki kredit sering 0. Sampai ader customer & kawan yang marah2 sebab aku tak angkat hp & not replying their sms. Tahu kenapa perkara ini berlaku?
1. Sebab aku malas nk topup
2. Sebab aku malas nk cas hp
3. Sebab dh xder siapa lagi yang nk main msg ngn aku (x macam dulu)
4. sebab dah xder yang nk ajk aku bergayut tengah2 malam ngn aku lagi

Dan sebab itulah hp dh xder ertinya bagi aku. In fact, aku pernah terpikir nak baling hp ke tengah jalan time angah aku drive. Aku pernah terpikir nk baling hp ke dlm tasik kt shah alam tu bagi makan ikan. Dan aku pernah terpikir nk operate hp aku jadi blackberry. Ahaha kalau la boleh...

p/s : kepada sesiapa yang keep in touch wiv my hp tu, aku akan kata yang ko memang bertuah. Ahahaha...