Friday, April 2, 2010

My new Bad Habit!!


selalu lupe kat mana aku letak hp aku. Ahahaha! hp Sony Ericsson yang tak canggih tu memang selalu kerap sekali aku ignore macam tu saja. selalu sangat tertinggal dalam kereta. Lepas dah naik rumah di tingkat 2 tu baru teringat balik. Angah mesti marah-marah pasal tu. Bahaya katanya. Boleh jadi punca keretanya kena pecah gara-gara hp aku tertinggal dlm tu. Dia punya bebel sure panjang punyer. Sampai cair taik telinga aku.

Pernah sekali tu aku terlupa lagi. Time tu kami kelam kabut nk ke kenduri kahwin kawan angah. Dh sampai dewan baru aku teringat pasal hp. Cari dlm handbag banyak kali xjumper2. Dalam otak ni dah pikir "hurm mesti dh tercicir time naik kete kt rumah td! damn!" Rupe-rupenya hp tertinggal dalam rumah tengah cas. wakaka..stupido!

hp pada aku dh xder nilainya lagi. Selalu dilupakan. In the same time, aku kurang nk menopup. baki kredit sering 0. Sampai ader customer & kawan yang marah2 sebab aku tak angkat hp & not replying their sms. Tahu kenapa perkara ini berlaku?
1. Sebab aku malas nk topup
2. Sebab aku malas nk cas hp
3. Sebab dh xder siapa lagi yang nk main msg ngn aku (x macam dulu)
4. sebab dah xder yang nk ajk aku bergayut tengah2 malam ngn aku lagi

Dan sebab itulah hp dh xder ertinya bagi aku. In fact, aku pernah terpikir nak baling hp ke tengah jalan time angah aku drive. Aku pernah terpikir nk baling hp ke dlm tasik kt shah alam tu bagi makan ikan. Dan aku pernah terpikir nk operate hp aku jadi blackberry. Ahaha kalau la boleh...

p/s : kepada sesiapa yang keep in touch wiv my hp tu, aku akan kata yang ko memang bertuah. Ahahaha...

5 comments:

ParkAir said...

kiranya aku ni orang bertuah la ye, haha..

ayunda maajis said...

@parkair
kikik..no komen..ahaha

nerve said...

erm.....hihi

alphaville said...

hmm.... x semua yg kite nak kite dpt.... n x semua yg kite dpt tu kite punya... think smart...

ayunda maajis said...

@nerve
gelak lak dia.

@alpha
x kire nk jugakkkkkkk..