Monday, May 31, 2010

Event of the month #2 : Dugaan..But Youth 10 still Rocks!

Hujan lebat pulak tetibe petang Sabtu tu.Aku mmg berkobar2 nk sgt jenguk Youth 10 kt PWTC. Roger kawan.

6pm : sampai stesen komuter Shah Alam. Excited mula terasa.Bila tren stop kat stesen Batu Tiga. Tetibe dapat info "SEMUA PENUMPANG DI MINTA TURUN DARI KOMUTER. KOMUTER TIDAK DAPAT MENERUSKAN PERJALANAN KE SUBANG JAYA KERANA TERDAPAT HALANGAN YANG TIDAK DAPAT DIELAKKAN." Aku stunned sekejap. Uwa..nk tggu hujan reda memang lambat la..Kena cari alternative lain ni.Then kitorang naik tren yg sama berpatah balik ke stesen Shah Alam. Naik kereta ke stesen Subang Jaya. Memang keje giler.Ahaha..

7pm : sampai stesen komuter Subang Jaya. A few minutes lepas tu tren sampai ke Subang Jaya. In the same time tren yang sangkut kat Shah Alam td pon sama sampai.WTF!!

8pm lebih sikit : Kitorang kt PWTC. Memang blur sebab takleh nk bayang caner Youth 10 ni. Tp dari entrance lagi dh ader banyak gerai jual barang. Pusing2 cari kaunter nk amik pass masuk.

Dah dapat pass masuk. Elo kena register online dulu kalo nk masuk k. Free je tau. Tp saper yang xregister pon boleh masuk gak. Bayar je la 5hengget.Then dapat cop kat tangan. (cop jer? Dulu aku pegi X-Games dapat sticker kt tangan. Lagi cun tau)


Aha..sebelum melilau-lilau, snap pic untuk kenangan dulu.Ahaha


Dah alang-alang datang tu, baik aku tinggalkan jejak..Wahaha. Apalagi menconteng la kat situ. Tertonggeng-tonggeng menulis. Amik feel lebeh..Ahahah


Lakar biar besar-besar sket..baru la ader yang notice kn..


So kt bawah ni several picture yg sempat aku amik. Battery camera kong la..marah tol aku. kalo tak, mesti banyak lagi yang boleh aku snap..Aiyo!















Huhu penat sudah melilau. Masa untuk pulang agar tidak tertinggal tren last. tergesa-gesa kejar tren. Sweater aku tercicir sudah!!! Uwa.. Sweater tu baru 3 kali pakai ok..Pening-pening aku nk kena pikir macam mana leh tercicir.. Uwa.. >


By the way..maceh banyak2 pada yang bagi payung lembu tu yer..ehehe..nice lor... :-)

Friday, May 28, 2010

Derma mana boleh mintak-mintak la Uncle

Kalau ari cuti..aku akan bermalas-malas di atas katil. Aku xkan bangun awal punyer..paling awal pon kul 11 pagi kot. Tapi aku pernah keluar bilik jam 4 petang..ahaha dasyat x? Dah alang-alang cuti kan..kasi la mimpi lama sikit..hehe



Tapi pagi tu aku dapat panggilan dari Tot..adoi la..kenapa Tot? Mengganggu pagi aku.Citer nyer dia kena pau ngn Uncle mintak derma..pastu dia ader RM5 je dlm wallet.Tot..Tot.. Aku malas nk citer panjang just dengar je perbualan kt bawah ni. (hehe Tot x tau aku rakam.Kalau dia tau mampos kena sekeh aku ni kang..huhu)

Tuesday, May 25, 2010

Terkinja-kinja di malam Rabu


Meh sini aku nk ajak korang ramai-ramai nonton another reality tv iaitu SHOWDOWN 2010. Ini memang lain dari yang lain. Dan pertama kalinya publish kt tv. Sbb ni battle budak-budak B-Boy. menari ikot skill masing-masing.mmg kewl abes. Of course la undian sms diperlukan mcm mana2 reality tv yg lain.

Stakat ni sudah 2 group B-boy yang dh disingkir iaitu Backyard Revolution Crew yang ader si kecil Ammar yg comel & Blacky Wacky from Penang.

Bagus jugak ade mende macam ni.At least xder le membazir sgt kt budak-budak ni yang dok meliuk-liuk, terkinja-kinja badan kt street dan bagi orang keliling menyampah kn. Masuk reality tv mcm ni kn boleh dpt duit.(Bagi yg menang la)

ei tp jangan x tau sebenarnya ader b-boy yg sebelum masuk showdown ni dh buat duit tau. Contohnya FLOOR FEVER Crew. diorang dh perform untuk Too Phat, Ahli Fiqir,Datuk Siti Nurhaliza, and holds over 100 shows under their belt. kira jd backup dancer la kan. Dan ader jugak bekas-bekas penari So You Think You Can Dance. Contohnya si Alam (Winner SYTYCD Season 1) yang skang conduct WAKAKA Crew untuk showdown ni.

Tapi yang aku paling suker ialah GILER BATTLE Crew. Sbb diorang punyer choreography sgt la cun sesangat.banyak skills yang mantop. Yang xleh diterima akal pon ader. Even diorang ni pon menjadi pilihan judges. Tapi paling menarik ialah time diorang battles ngn WAKAKA Crew aritu. Giler ar mcm nk bergaduh. Rupenya diorang ni memang musuh each other in dancing..wah..wah..

The judges are Joe Flizzow dan Maple Loo. So meh tgk ramai2 setiap hari Rabu, Jam 9.30 mlm.Layari ni http://www.8tv.com.my/showdown2010/ je la Dan cuba vote untuk GILER BATTLE Crew sbb aku check kedudukan diorang sehingga 2 minggu ni agak teruk iaitu dok kt place no 4 kalo x silap. taip SDGBC send to 33399

Saturday, May 22, 2010

Header Baru!!! Brani Komen Ar!

please not disturb.I'm Thinking!

Setelah header lama aku di kutuk tidak santek oleh seseorang..jadinya aku tukar header untuk puaskan ati dia. mungkin orang itu belom tgk lagi header ni sebab dia outstation. xper2..header ni aku baru buat malam tadi. macam biase lah tema header tetap kaler pink..ahaha.. motif kali ni ialah kaki. kikik..kaki sape tu? Ahaha..jawab sendiri..Aku berharap sangat kaki-kaki ini bersatu satu hari nanti..OK2 Sila tengok header di atas. Itu adalah header baru. Kalo brani komen ar!

Friday, May 21, 2010

Lagenda Budak Setan



First time aku baca novel Lagenda Budak Setan ni time tu aku darjah 6. Ko bayangkan...punyalah lama dah novel ni keluar. Frankly itulah novel pertama yang aku baca.

Tengok jer promo (klik untuk lihat promo) filem ni aku dh tangkap syiok.Teruja gile babi nk tgk kt wayang. Ahaha..sape yg nk teman aku sila angkat tangan. Ah biar ar kalo ader yg cakap aku layan citer melayu pon..ader aku kesah? Duit aku la nok!

Sipi2 jer aku igt pasal novel ni.Tapi seingat aku memang cover kulit nocel ni memamg sebijik dengan ape yang diorang ni buat.(gambar lisa & farid je.yg bawah tu xder ler) ** kalau aku salah, sila betolkan.. So it good stuff sebab tak lari dari novel asal. Dan sekaligus respect the original author iaitu Ahadiat Akashah.

Gandingan Lisa Surihani & Farid Kamil memang cun sesangat. (walaupon aku x suke si Farid Kamil. UrgHH!) From the promo also there is s big conclusion tha this film will be hits.Be alert on 3 Jun 2010.Yeah! A few weeks to go..

Tuesday, May 18, 2010

Tower Bloxx invade Sixma!

Adoi la..dua tiga ari ni aku xde byk keje sgt. so ari2 aku dtg keje sekadar main tenet jer ler. layan facebook, cucuk tanam pokok, baca blog dan main chatting. naseb baik bos pon x bising..janji keje siap..ahaha..tiba-tiba si Shahriza (membe facebook) invite game baru. Tower Bloxx nama game tu..

hurm..5th place huh..sedih

Tower Bloxx ni game yg korang kena susun block-block rumah setinggi yang mungkin..lagi tinggi lagi bagus.ader yg dh susun sampai lebih 100 block..giler ah..tips nya ialah korang kena fokus time nk main game ni..jangan biarkan pihak lawan men'physco' anda dengan gambar-gambar amoi..ahaha(taktik kotor kawan aku)

So skang ni dh jd mcm satu fenomena dh kt tempat keje aku. Abes budak-budak kt tempat keje aku tu suruh invite diorang. pastu berlumba2 nk buat block paling tinggi..ahaha..klako2..riuh rendah jadinya.. Aku hanya sempat menikmati saat-saat juara hanya seketika..sebab diorang ni dh macam kena sawan game Tower Bloxx dan mengungguli carta kemudiannya..Uwa...gerammmmnyerr..kalo x caya sila tgk video di bawah..huhu..

Saturday, May 15, 2010

Jom Heboh Putrajaya

aku igt ari sabtu ni nk tdo puas2..pastu bgn kul 4 ptg cmtu..tetiba Angah ketok2 pintu bilik aku jam 10 pagi.mcm nk roboh. aku marah betol la. rupenya nk ajk aku teman kn g kenduri kawin kwn dia.adoila..(marah betollah..ilang kualiti masa tidoku) Lepas pegi kenduri kat KL, kitorang singgah Jom Heboh Putrajaya to pick up a fren. Punya la susah. Banyak jalan yg biase dilalui ditutup. So kitorang yg x biase ngn jalan kt Putrajaya ni sedikit sesat. Last2 hati kering g mintak izin kt Polis yg buat block jalan, nk lalu gk jln yg ditutup tu.

Awek cun : Encik, tolong lah bg kami masuk. Kami nk amik kawan jer.
Polis : Tak boleh..tak boleh..kalau ader sticker je boleh masuk.
Awek cun : Tolonglah Encik..Kami amik kawan jer.Kami x parking pon.

Tetiba ader sorang polis sebelah kiri ketuk2 cermin depan kereta.

Polis : Ini ader sticker. Cakaplah urusetia..

Polis tu pun buka jalan..

Ahaha..kitorang leh x perasan ader sticker urusetia Jom Heboh TAHUN LEPAS kt depan cermin kereta. Ah..janji lepas..kehkehkeh..


orang memang ramai giler. booth jualan pon banyak nk mampos. merata-rata. penat gak memusing tgk barang


bergambar depan pintu masuk stage utama.


Dem' mata tdo time bergambar ngn Amir (Sofaz)


ehehe sebelum pulang sempat snap pic ngn Sofaz


Dan goodies bag yg aku sempat rembat adalah seperti berikut


oh..tertinggal poster Sofaz dalam kereta kwn Angah. Poster tu aku x mintak pon..dia yg beria nk bagi..ahaha..
.
.

Friday, May 14, 2010

Aku = Anak Ikan? Ahaha

Oops! I did it again..ahaha aku menjadi tersangat lah happy2 jika membeli breakfast di Bagan dan Pakcik Fatin berada di tempat kejadian. sudah tentunya breakfast aku time itu FOC. Sebab Pakcik Fatin tentu akan membelanja aku. Hehe..tapi gadis baik ini (baik ker??? ahaha) xder ler nk nge"pow" orang tua tu lebih-lebih..breakfast aku macam biase jugak lah..milo ais kurang susu ngn kuih 3biji. Mmg slalu sgt Pakcik Fatin ni blanja aku breakfast. Sampai kan orang-orang kat Bagan tu tnyer sape aku ngn orang tua tu. Aku anak ikan beliau kah? Ahaha..klako-klako..ish xder lah. Ni sebab aku designkan packaging untuk product dia la.

ha? dh beruban? try yg ni


sesuai untuk korang yg nk kurus


ini produk baru. tapi xtau la dh keluar pasaran ke tidak


p/s : yela2..aku anak ikan si meow2..ahaha

Sunday, May 9, 2010

Uwa..pembaziran!!!

konpius seorang shoppaholic


Penah tak korang menyesal selepas membeli-belah? Uwa..aku selalu..Keterujaan sewaktu shopping selalu mendorong aku untuk menghabiskan duit beli mende2 yang kadang-kadang tak masuk di akal.

Macam baru-baru ni. Aku beli handbag. Aku nampak, aku try, aku tengok duit, aku terus beli. Pastu bila sampai rumah, aku belek2 balik..uwa...x lawa ponnnnn..abang ipar aku pun ckp handbag mcm orang tua. Uwa...padan muka aku.

Dulu, aku beli jeans kaler putih, beli mahal bl pakai, tak selesa. Aku beli baju, beli sebab murah. Bila pakai, pon x selesa..tersimpan jer dlm almari..uwa...membazir lagi..padan muka aku.

So pasni..aku kena think deeply before i buy..huhuh (perkara yg susah untuk dilakukan)

Friday, May 7, 2010

hepi mother's day Pn Zaharah

sok aku amik cuti setelah 3 bulan lebih aku x bercuti. sebenarnya ader alasan lain yg buatkan aku amik cuti ni. baru bg tau bos td pagi mmg buat dia terkejot. sbb slalu nye kalo aku nk mintak cuti, aku akan bgtau dia seminggu awl selalunya. alasan aku ialah sebab nk blk kampung untuk sambut hari ibu (Zaharah Ahmad). Tp bos tetap bg cuti sbb bos aku baik.(ehehe)

hepi mother's day mak :-). sok orang pulang mak masak ikan keli yer..hehe


Tapi aku agak marah bl ader yang persoalkan kegiatan menyambut hari ibu ni.

Aku : sok aku blk kg. smbut hari ibu
Anuar : oh ok. ari lain ko x ingt mak ko ke
Aku : igt la
Anuar : dh tu nape nk smbut besok
Aku : bagi la dia terharu sket. ko ni pong. dia tgk kt tv iklan pasal hari ibu. pastu ank2 buat x tau jer. terasa la hati org tua tu
Anuar : ari2 x blh ke bg terharu?
Aku : skali sekala manjakan org tua tu ape slhnyer. mmg kompem la hari2 xleh nk bg org tua tu terharu. ko jgn la hipokrik sgt. jgn ckp yg ko tepon mak ko hari2. jgn nk tipoo aku la
Anuar : mak aku ari2 ape call aku
Aku : oo yer ke. tahniah. ko bertuah la
Anuar : sbb dia tau aku x de kdrt

ceh...wei tolong lah..mak kiter tu cuma ader satu jer k. saper2 yg jarang balik kampung tu..bawak2 la tobat gi jenguk org tua tu. jgn nk harap raya setahun skali baru nk salam tgn uzur org tua tu k..

Monday, May 3, 2010

Satay for dinner everybody?..

angah ngn abg fai tgh order

abg fai: nk satay ayam lima, satay daging lima.buat 3 plate. nk nasi himpit per plate sorang satu.nk pinggang besar. takot x muat.(huh selera mcm jin)


tetibe ktak! Blackout. everybody suspen.


kemudian satay yang ditunggu2 sudah smpai.snap! sebelum makan.

pemantauan dari luar.cis cicak itew..


burp...pulang dengan perot kekenyangan...