Friday, May 28, 2010

Derma mana boleh mintak-mintak la Uncle

Kalau ari cuti..aku akan bermalas-malas di atas katil. Aku xkan bangun awal punyer..paling awal pon kul 11 pagi kot. Tapi aku pernah keluar bilik jam 4 petang..ahaha dasyat x? Dah alang-alang cuti kan..kasi la mimpi lama sikit..hehe



Tapi pagi tu aku dapat panggilan dari Tot..adoi la..kenapa Tot? Mengganggu pagi aku.Citer nyer dia kena pau ngn Uncle mintak derma..pastu dia ader RM5 je dlm wallet.Tot..Tot.. Aku malas nk citer panjang just dengar je perbualan kt bawah ni. (hehe Tot x tau aku rakam.Kalau dia tau mampos kena sekeh aku ni kang..huhu)

video

2 comments:

A-Y-I-E said...

Hahahaha.. lawaknya.. bagus betulla siap rakam-rakam.. bukti tu..

Btw, ni uncle yang mana ek???

Derma/sedekah
Apabila kita ingin menderma,duit yang kita ambil dari tangan kanan, itulah yang kita harus hulurkan.

Apabila kita meminta sedekah daripada seseorang,kita tidak boleh meminta-minta atau memaksa daripada seseorang itu.Jika beliau mahu bagi makanan sekalipun, kebas sahaja.Hahahah

Btw, entri yang best sebab awak dapat menarik hati saya untuk mengomen.

Jom sertai Jelajah Blog Versi 2.0

ayunda maajis said...

@ayie
ahaha..ni la best fren aku.dia mmg klaka.anyway aper yg besh sgt jelajah blog ko tu?