Tuesday, May 25, 2010

Terkinja-kinja di malam Rabu


Meh sini aku nk ajak korang ramai-ramai nonton another reality tv iaitu SHOWDOWN 2010. Ini memang lain dari yang lain. Dan pertama kalinya publish kt tv. Sbb ni battle budak-budak B-Boy. menari ikot skill masing-masing.mmg kewl abes. Of course la undian sms diperlukan mcm mana2 reality tv yg lain.

Stakat ni sudah 2 group B-boy yang dh disingkir iaitu Backyard Revolution Crew yang ader si kecil Ammar yg comel & Blacky Wacky from Penang.

Bagus jugak ade mende macam ni.At least xder le membazir sgt kt budak-budak ni yang dok meliuk-liuk, terkinja-kinja badan kt street dan bagi orang keliling menyampah kn. Masuk reality tv mcm ni kn boleh dpt duit.(Bagi yg menang la)

ei tp jangan x tau sebenarnya ader b-boy yg sebelum masuk showdown ni dh buat duit tau. Contohnya FLOOR FEVER Crew. diorang dh perform untuk Too Phat, Ahli Fiqir,Datuk Siti Nurhaliza, and holds over 100 shows under their belt. kira jd backup dancer la kan. Dan ader jugak bekas-bekas penari So You Think You Can Dance. Contohnya si Alam (Winner SYTYCD Season 1) yang skang conduct WAKAKA Crew untuk showdown ni.

Tapi yang aku paling suker ialah GILER BATTLE Crew. Sbb diorang punyer choreography sgt la cun sesangat.banyak skills yang mantop. Yang xleh diterima akal pon ader. Even diorang ni pon menjadi pilihan judges. Tapi paling menarik ialah time diorang battles ngn WAKAKA Crew aritu. Giler ar mcm nk bergaduh. Rupenya diorang ni memang musuh each other in dancing..wah..wah..

The judges are Joe Flizzow dan Maple Loo. So meh tgk ramai2 setiap hari Rabu, Jam 9.30 mlm.Layari ni http://www.8tv.com.my/showdown2010/ je la Dan cuba vote untuk GILER BATTLE Crew sbb aku check kedudukan diorang sehingga 2 minggu ni agak teruk iaitu dok kt place no 4 kalo x silap. taip SDGBC send to 33399

2 comments:

Pocket said...

pocket suka!
pocket suka!

sebab diorang buat benda yg pocket tak leh buat hehehe:)
tp tak besh sikit sebab kureng awek comel nari..so

ayunda maajis said...

amboi..awek ader gak la.tp mms sikit la. tinggal Soul Krazy ngn Floor Fever jer..Kalo nk buat mcm yg diorang buat sila kuruskan badan anda..ahaha