Sunday, May 9, 2010

Uwa..pembaziran!!!

konpius seorang shoppaholic


Penah tak korang menyesal selepas membeli-belah? Uwa..aku selalu..Keterujaan sewaktu shopping selalu mendorong aku untuk menghabiskan duit beli mende2 yang kadang-kadang tak masuk di akal.

Macam baru-baru ni. Aku beli handbag. Aku nampak, aku try, aku tengok duit, aku terus beli. Pastu bila sampai rumah, aku belek2 balik..uwa...x lawa ponnnnn..abang ipar aku pun ckp handbag mcm orang tua. Uwa...padan muka aku.

Dulu, aku beli jeans kaler putih, beli mahal bl pakai, tak selesa. Aku beli baju, beli sebab murah. Bila pakai, pon x selesa..tersimpan jer dlm almari..uwa...membazir lagi..padan muka aku.

So pasni..aku kena think deeply before i buy..huhuh (perkara yg susah untuk dilakukan)

6 comments:

nerve said...

t-shirt, hand bag, n jeans tu tak muat jual je kat blog, boleh dpt pendapatan pasiv pun jadi lah...hehe

ayunda maajis said...

ahah..gud idea la nerve. tp kitorang (me & my sister) biasenya donate jer barang2 yg dipakai tu.. :-)

ARC™ said...

tu r rambang sangatttttt

ayunda maajis said...

@arc
ahaha..shopping just like heaven u noe..

Pocket said...

pocket memang selalu menyesal
selepas membeli barang.
pasal tu la jgak tak beli beli.
sampai seluar keja dah koyak kat
ponggong bertampal pun gitu.

entah kenapa. rasa ...
'takperlunyaaaa benda nih.. kalau aku tampal jer suar lama aku pun ok..'
gitu gitu.

so conclusion nyer...
jangan la rasa gitu dik, kang tak tershopping langsung n anda akan
masih pakai baju 10 tahun lepas hanya kerana baju tu jer selesa hahahahah:)

ayunda maajis said...

@pocket
oho cenggitu..baik ko g tampal suar ko cpt..malu org lain tgk..ahaha