Wednesday, June 30, 2010

Kadang-kadang di Hari Ahad yang Bingung

sambil bekerja sambil makan..itulah aku

Yela2..bangla jer yang bekerja hari Ahad. Eh..aku bukan bangla. Bukan la wei..Tapi kadang-kadang kerja hari Ahad ni besh jugak wei.. Hari macam ni la customer tak ramai. So..boleh la aku bersenang-lenang goyang kaki. Time ni la aku boleh goyang kaki, mengadap computer, layan anime, cuci mata tengok Usui Takumi, main Facebook & meninja sampai lebam all day long. Ahaha..rase macam cuti jugak la wei..

Kadang-kadang tu jugak hari Ahad ni aku dapat lunch free..Hehe..biase la customer belanja makan. Biase jugak la bos aku belanja makan..Rezeki jangan di tolak yer tak?

Kadang-kadang hari Ahad ni jugak la yg buat aku moody. Itu bila ader customer yang buat perangai yang bukan-bukan.. Yang pelik-pelik yang dimintanya..memang silap la cari pasal ngan aku di hari Ahad yang berbahagia itu. Yer..pernah ader customer yang cakap aku sombong, customer service terok..depan-depan mata aku.

Kadang-kadang aku pelik. Aper la yang diorang ni cari. Ari Ahad yang berbahagia ni pegi la men'dating' kan diri, jalan-jalan, lepak ngan famili ke..ini sebok cari aku nak buat kerja..ei..

Tapi kadang-kadang ader gak perkara yang klako di hari Ahad.

Kringgggggg..
Akak blur : Helo Dik, akak nak buat banner la.
Aku : Erm boleh...
Akak blur : Akak nak banner. Nak gantung kat depan kedai la.
Aku : Erm..banner berapa kali berapa tu?
Akak blur : Entah la..akak pon tak tau dik..kira macam mana dik?
Aku : Erm..banner sekaki 2 hengget 8 posen..akak kira la panjang berapa kaki kali dengan tinggi banner berapa kaki pastu kali dengan 2 hengget 8 posen (dh..tetiba aku ngajar math pulak)

Akak blur : Jap yer dik akak kira..

2 minit kemudian...

Akak blur : Dik..kalo ikot saiz kaki akak ni..akak kira panjangnya ada 11 kaki. Tingginya pulak ade 5 kaki.

Wahaha..Adoi la..akak ni betol la. itu ukur ikot saiz kaki akak..kalo ikot saiz kaki aku yg comel ni macam mana pulak.uwaa..pening la aku.

4 comments:

touya said...

jadi lepas nie nak tempah banner sila suruh yang berkaki pendek pergi tempah ... tips berjimat nie

ayunda maajis said...

touya : ahaha.xder maknenyer la..

rizputra7 said...

ohh boleh ler nak tempah banner nanti...tapi aku ikut panjang kaki aku ler hehehe

ayunda maajis said...

rizputra7 : ahaha..hek ko..