Sunday, August 29, 2010

Heart for sale


hurm..housemate aku putus cinta. ha ah. dh 1 week dia break.Ye lah..aku lah tempat dia ngadu.Huhu tiap-tiap malam ada aje episod luah perasaan. Tiap-tiap malam topiknya sama ajer..ye lah Cik Nab..Aku layan kan ajer lah. Kang tak layan kang terjun bangunan pulak budak ni.dah tu rumah kat tingkat 5, kalo terjun boleh mati woo..

Hurm kesian jugak aku tengok dia.Jiwa kacau sungguh. Dah bengkak-bengkak dah matanya. Mandi tak basah..tidur tak lena..3 tahun bercinta katanya.Alololo...

Nasihat aku? Aku nak bagi nasihat? Ahahah..memang tak layak ler. Sowi la yunk. aku bukan Dr. Love..huhu..kalo setakat mendengar tu..bolehlah..Aku memang pendengar yang setia.

Cik Nab : Caner nak luperkan dia? Uwaa...
Aku : Sonang ajo.Ko cari boypren baru.
Cik Nab : Tolong carikan lah..aku nak yang mata sepet, yang chubby skit, kulit putih macam dinding, ada kereta,..bla..bla..

Ewah..ewah..pulak dah..demand pulak ko..Over tau..Ikot ko lah..janji ko bahagia..

Wednesday, August 18, 2010

Sunday, August 15, 2010

Aku degil nak balik Kampung. Yayay!

Awal pagi lagi aku dah bangun..yer teramat awal. Bersiap secepat mungkin untuk ke KL Sentral.Dah janji ngan abalong. Dia pick up aku kat situ.Aku nak pulang ke kampung. Yeah! The feeling was so exciting as i can be. A day before was hair-wired. Bertelagah ngan angah pasal plan balik kampung. Marah-marah-marah. Angah really worried pasal aku sangat-sangat berdegil nak balik jugak. Wisau sumting bad happen katanya. Well..angah, thanks for being sooo concern for your childish sister. You know what? Aku tetap nak balik kampung!!!

Ok tengah bersiap-siap aku berkira-kira budget money + timing ke KL Sentral

So aku pilih 2nd choice.Lucky me..sampai je kat bustop, bus dah ader..aku naik jer..bus terus jalan..perfect timing guys! I'm good..hehe

Perjalanan lancar.Bus sgt lengang..Ko nak baring tengah bus pon xder hal..ahaha..pagi buta kot.Semua orang layan mimpi selepas bersahur.

Sangat-sangat la dah lama tak naik bus ke KL Sentral.Aku kaget sekejap bila bus tak masuk ke dalam laluan KL Sentral. Alamak..some construction is going on there..aku turun betol-betol depan KL Monorail. Patut ader kaki lima berbumbung menjadi route ke bangunan Kl Sentral. Jalan tu dah ditutup. Aku panik sekejap..try kol adik for guidance..18 kali kol..tak angkat-angkat jugak!! Damn!

Aku jalan depan skit..thank God..ade pon penanda arah masuk ke KL Sentral. Owh..kena jalan jauh skit..pusing sebelah luar. Ahaha..

Hurm..awal sangat aku sampai.Menjejak masuk KL Sentral..aku tersenyum sendiri.Too many memories happened here.I wish..stop! Aku terus melepak di luar area 1st floor.Aku nampak ramai tourist bergambar.Perkara biasa.Ramai yang tarik beg AF.Kenapa aku tak macam tu? Aku pon ader 1 la..kang poyo pulak. Belom nak raya lagi la wei..Terlebeh sudah..ahaha

Baca paper sambil tunggu Abalong..

Abalong kol..said he will be a lil bit late..Aku baca paper dulu..Pukul 10 dia sampai..Yeah! At last the real trip..

Laptop tak tinggal.Aku suke layan movie dalam kereta

Sempat singgah Giant Senawang. Aku buat eyes check up.Its free


Mak kaitkan rambutan suruh aku bawak balik.thankz mom

Wednesday, August 11, 2010

Wei!! Aku jual biskot raya!

kuih tunjuk sekarang yang menjadi trend

wahai ibu-ibu, bapak-bapak yang ada di luar sana..sini yuk.. beli belah di blog saya.murah-murah aja nih..masakan enggak mampu dong.biskut raya pilihan keluarga.home made cookies tau..sekali makan pasti kepingin lagi..pilih dulu dong. usah malu-malu. yang mana berkenan di hati terus aja tinggalkan message nya di comment saya. nanti-nanti saya balas nya ya..owh..harga nya murah bangat..yang tersalut coklat itu harganya rm25..tapi yang enggak ada coklat itu harganya rm23 saja.

Ada Chocalate Ball, Chocolate Chips, Coffee Finger, Love Boat, Almond London, Manik, Makmur, Pineapple Tart, Roll Tart, Samprit, Samprit Chocolate, Almond Suji, Snow Ball, Almond cookies & Suji.

aha..belom sempat puasa lagi..bos ngan dak opis aku dah order dulu tau.hehe

Bulan puasa datang lagi..aku x dapat dengar pengumuman raya dari atuk yang hanya akan muncul sekali setahun tu..tp semua orang memang yakin hari Rabu - 11 Ogos 2010 dh start berpuasa. Aku bersahur jam 2 pagi.yer terlalu awal waktu sahur ku..budget nak bangun sahur pukul 4.30 pagi memang tak dapat la.huhu..kalo dulu boleh la..angah tukang kejot..bangun-bangun jer..food dah siap atas meja..nikmat!!

Wokeh la..selamat berpuasa semua..be good & hepi shopping!!!

Wednesday, August 4, 2010

Ape yang aku hari-hari buat

mata & molot bersinar..paling penting!

Bangun pagi..terpisat2 kat atas tilam..tarik Bean (Teddy yg macam Mr Bean punyer) pelok kuat-kuat..terpisat2 kat atas tilam lagi..Cahaya matahari memanah ke arah ku.Damn! inilah punca aku bangun pagi awal sangat.Kena pasang langsir tebal skit pas ni.

Tap! Aku buka radio. Hot fm selalunya..sebab aku malas nk tukar channel. Tap! Aku buka suis laptop pulak..Facebook ngan YM automatically sign in. Pastu bangun slow2..then melompat-lompat cam kanggaroo (kunun-kunun exercise di waktu pagi) hihihi.. Berjalan ke arah cermin..Nampak si comel menggenyeh-genyeh mata. Aku capai towel..terus pergi bersiram...

1 2 3 4 5 6 7.....aku tak pernah set pulak brape lama aku kena mandi..asal aku rase dh segar baru aku kuar dari kamar mandi itu..ahaha..menyanyi dalam bathroom? Itu perkara biasa..Tapi yang pasti liriknya dok ulang mende yg sama..ceh..xde bakat langsung..itu pasal la Mas Idayu tak nak pilih aku..huhu

Menjengah ke wardrobe..pilih baju..aduh..asyik pakai baju yg sama jer.. Kalo aku pakai lawa skit kang dak opis aku buat muka pelik pulak..hurm..sebelom diorang buat muka Shrek..aku pilih tshirt yang biase pakai..wajib pegi iron dulu..aku x biase kuar umah tanpa iron baju..

Masuk bilik..pandang cermin lagi...acara menepung muka bermula..tp pastikan aku nampak natural yer wahai jari-jemari yg menjalankan tugas..paling penting maskara ngn lip gloss sbb aku nk mata bersinar & molot tak kering..settle bahagian tu..aku ke bahagian sukar pulak..tetiap pagi..part ni la yg akan amik masa bersiap aku paling lama..rambut..ahaha..rambut aku panjang dowh..kena keringkan dulu barulah selesa nk kuar umah..nasib baik la rambut aku xder masalah sangat..sebab rambut aku jenis lurus yang original..ok bila dah puas ati..berdiri depan kipas..buat iklan rambut dulu..ahaha..

Tutup suis radio..tutup suis laptop..check syiling dalam poket..(ok 50sen cokop) grab bag..grab keys..switch off the lamp..close the door..without slam..im off to work..

Sunday, August 1, 2010

D Inah...sila bayar hutang kamu

Seminggu selepas aku pindah umah..aku dihujani beberapa side job. Ada yang mintak buat video, design t-shirt sukan, trace artwork pon ader jugak. Alhamdulilah..mungkin rezeki pindah umah.

Tapi yang peningnya semua job ni datang sekaligus. Pastu semuanya nak urgent lak tu. Aku yang tengah miskin sebab duit gaji dah abis tang pindah umah tu..rembat jer la semua job tu. ha apa lagi..selama 1 minggu tu..aku duk kelam-kabut kejar dateline. Sampaikan aku tidur 3 jam sehari pon ader. Fuhfoh..time aku study dulu pon xpernah macam ni. Wahaha..
"itulah u ni..dulu i ajak wat study group..u tamo..u membungkang jer..ha skang padan muka..sebok nk buat side job..tengok macam i ni...i pon membungkang macam u jugak tp i dah idop senang tau...jadi anak ikan Rosnah Mat Aris..auuuwww.."
Eh..ape kaitan? Dah..sambung balik..

Nak-nak pulak time tu umah baru aku belum install internet. Jadinya aku nak buat research pon sangatlah susah. Aku buat semua job ni sekadar yang termampu jer lah..sebab diorang nak urgent dan aku takder idea.

Korang tengok sendiri la video yang aku dah buat ni. Ni video untuk katering D Inah.

video

Yer..sangat amatur bukan? Aku tau...aku boleh buat lebih baik lagi..Apa pendapat korang?

p/s: bang..3 ari saya x cukop tido tau..bayar la saya lebih sikit..adoi la..