Sunday, August 15, 2010

Aku degil nak balik Kampung. Yayay!

Awal pagi lagi aku dah bangun..yer teramat awal. Bersiap secepat mungkin untuk ke KL Sentral.Dah janji ngan abalong. Dia pick up aku kat situ.Aku nak pulang ke kampung. Yeah! The feeling was so exciting as i can be. A day before was hair-wired. Bertelagah ngan angah pasal plan balik kampung. Marah-marah-marah. Angah really worried pasal aku sangat-sangat berdegil nak balik jugak. Wisau sumting bad happen katanya. Well..angah, thanks for being sooo concern for your childish sister. You know what? Aku tetap nak balik kampung!!!

Ok tengah bersiap-siap aku berkira-kira budget money + timing ke KL Sentral

So aku pilih 2nd choice.Lucky me..sampai je kat bustop, bus dah ader..aku naik jer..bus terus jalan..perfect timing guys! I'm good..hehe

Perjalanan lancar.Bus sgt lengang..Ko nak baring tengah bus pon xder hal..ahaha..pagi buta kot.Semua orang layan mimpi selepas bersahur.

Sangat-sangat la dah lama tak naik bus ke KL Sentral.Aku kaget sekejap bila bus tak masuk ke dalam laluan KL Sentral. Alamak..some construction is going on there..aku turun betol-betol depan KL Monorail. Patut ader kaki lima berbumbung menjadi route ke bangunan Kl Sentral. Jalan tu dah ditutup. Aku panik sekejap..try kol adik for guidance..18 kali kol..tak angkat-angkat jugak!! Damn!

Aku jalan depan skit..thank God..ade pon penanda arah masuk ke KL Sentral. Owh..kena jalan jauh skit..pusing sebelah luar. Ahaha..

Hurm..awal sangat aku sampai.Menjejak masuk KL Sentral..aku tersenyum sendiri.Too many memories happened here.I wish..stop! Aku terus melepak di luar area 1st floor.Aku nampak ramai tourist bergambar.Perkara biasa.Ramai yang tarik beg AF.Kenapa aku tak macam tu? Aku pon ader 1 la..kang poyo pulak. Belom nak raya lagi la wei..Terlebeh sudah..ahaha

Baca paper sambil tunggu Abalong..

Abalong kol..said he will be a lil bit late..Aku baca paper dulu..Pukul 10 dia sampai..Yeah! At last the real trip..

Laptop tak tinggal.Aku suke layan movie dalam kereta

Sempat singgah Giant Senawang. Aku buat eyes check up.Its free


Mak kaitkan rambutan suruh aku bawak balik.thankz mom

5 comments:

AzraeL said...

haha...weh...mn rambutan aku ni...lapo dh nk mknn buah2 kampung ni...hhaha...lg 1, sape amik gmbar ko bace pape tuh...omputih yg lalu lalang ke??kuikui

ayunda maajis said...

AzraeL : ahaha adik aku amikkan la.nk rambutan dtg umah la wei. baru fresh mkn

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°
رمضان مبار… رمضان كريم… رمضان مبار…
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°

Salam ramadan Al Mubarak..
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Ramadan bulan yg mulia..
Tertutup pintu-pintu neraka..Terbuka pintu-pintu syurga..Syaitan-syaitan dibelenggu.

wehhhh ni rambutan merah ke yang kuning punya... pasal aku suka yang kuning aje...lagi satu jenis rambutan budak skolah alahai klon rambutan kampung lahh yang tak banyak rambut tu lah...

haiiii ko kait rambutan nampak ko makan sekali tu puasa ke takkkk..

best betul lah balik kampung... mak ko tak kirim ke rambutan kat aku itewwww aku ngidam lahhhh

ayunda maajis said...

Afzainizam : kt kampung rambutan kuning dh kena tebang. tinggal yg merah jer tapi manis.yang budak sekolah tu xder la pulak.

oit2 mn ader aku mkn..aku pose la wei

mak aku ckp kalo ngidam rambutan dia suruh datang terus kt kampung..ahaha

l0veyd0veyd00 said...

tinggi nye pokok moktan kat rumah hang....