Wednesday, August 4, 2010

Ape yang aku hari-hari buat

mata & molot bersinar..paling penting!

Bangun pagi..terpisat2 kat atas tilam..tarik Bean (Teddy yg macam Mr Bean punyer) pelok kuat-kuat..terpisat2 kat atas tilam lagi..Cahaya matahari memanah ke arah ku.Damn! inilah punca aku bangun pagi awal sangat.Kena pasang langsir tebal skit pas ni.

Tap! Aku buka radio. Hot fm selalunya..sebab aku malas nk tukar channel. Tap! Aku buka suis laptop pulak..Facebook ngan YM automatically sign in. Pastu bangun slow2..then melompat-lompat cam kanggaroo (kunun-kunun exercise di waktu pagi) hihihi.. Berjalan ke arah cermin..Nampak si comel menggenyeh-genyeh mata. Aku capai towel..terus pergi bersiram...

1 2 3 4 5 6 7.....aku tak pernah set pulak brape lama aku kena mandi..asal aku rase dh segar baru aku kuar dari kamar mandi itu..ahaha..menyanyi dalam bathroom? Itu perkara biasa..Tapi yang pasti liriknya dok ulang mende yg sama..ceh..xde bakat langsung..itu pasal la Mas Idayu tak nak pilih aku..huhu

Menjengah ke wardrobe..pilih baju..aduh..asyik pakai baju yg sama jer.. Kalo aku pakai lawa skit kang dak opis aku buat muka pelik pulak..hurm..sebelom diorang buat muka Shrek..aku pilih tshirt yang biase pakai..wajib pegi iron dulu..aku x biase kuar umah tanpa iron baju..

Masuk bilik..pandang cermin lagi...acara menepung muka bermula..tp pastikan aku nampak natural yer wahai jari-jemari yg menjalankan tugas..paling penting maskara ngn lip gloss sbb aku nk mata bersinar & molot tak kering..settle bahagian tu..aku ke bahagian sukar pulak..tetiap pagi..part ni la yg akan amik masa bersiap aku paling lama..rambut..ahaha..rambut aku panjang dowh..kena keringkan dulu barulah selesa nk kuar umah..nasib baik la rambut aku xder masalah sangat..sebab rambut aku jenis lurus yang original..ok bila dah puas ati..berdiri depan kipas..buat iklan rambut dulu..ahaha..

Tutup suis radio..tutup suis laptop..check syiling dalam poket..(ok 50sen cokop) grab bag..grab keys..switch off the lamp..close the door..without slam..im off to work..

6 comments:

Afzainizam said...

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kami DAtang Ziarah Blog Anda
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

ko nampak cantik hari niii...

aku pun hari-hari tertanya apa yang aku at hari ni yekkkk... uhhhh jangan biarkan diri anda tidak bermakna

ayunda maajis said...

Afzainizam : uwa..ko puji aku ker haper? jujurnya aku x paham

Afzainizam said...

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kami DAtang Ziarah Blog Anda
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

adoiiii... tak faham plak... aku suka tengok kalau mata dan bibir wanita tu bersinar-sinar... wahhh jujurnya wanita tu akan nampak bermaya lebih angun jika di make up pada bahagian mata dan bibirnya... sungguh menawan kalbu..

ni aku jujur aku puji...

lagi satu hidup kita kena ada rutin harian yang tak membosankan.. supaya kita akan raasa lebih ceria.. bila kita ceria secara automatiknya keceriaan tu akan terus terpancar kat wajah.. beb wajah tak leh tipu beb.. kaalau berkerut tu tandanya kita rungsing.. tapi nampak kat gambar ko tu ko amat ceria pada masa tu... tu lah yang aku katakan ko terserlah anggun bergaya... heee abaikan apa yang aku kata ni kalau ko tersinggung ye...

ayunda maajis said...

Afzainizam : aku terharulah..aku x tersinggung pon..wahaha..your words made my day..yeah..tq :-)

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°
رمضان مبار… رمضان كريم… رمضان مبار…
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°

Salam ramadan Al Mubarak..
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Ramadan bulan yg mulia..
Tertutup pintu-pintu neraka..Terbuka pintu-pintu syurga..Syaitan-syaitan dibelenggu.

AzraeL said...

walupn aku xnk tau pe nk komen kt sini tp akuttp nk komen gak...hahaha...sj nk tayang name aku kt sini >.<