Wednesday, September 22, 2010

Punca aku cemuih time raya

Adoi la..aku kalo part ni aku rase malas betol la. Cemuih betol aku rase. Boleh ilang mood raya sakan aku. Bukan itu sahaja. Malahan potong selera aku time mengunyah biskot raya. Eii...

Pak Dogol dan suku sakatnya.mungkinkah ini? Huahuahua..

Ha? Tak paham? Apa aku mengaroot? Alolo cian nyer dia tak paham. Ni haaa..Ada ke patut tanya solan yang tak munasabah kat aku. Asal aku beraya umah jiran tetangga, jiran sebelah umah kawan aku, umah Mak Long, Pak Ngah, Pak Dogol dan suku sakatnya, umah Opah, sepupu sepapat...hehe yer..aku tipoo..aku tak kenal pon sape itu Pak Dogol & suku sakatnya. Dan aku tak der Opah..huahua..tapi bukan itu isunya.

Ini isu pasal solan-solan yang tak patut ditanya time jumpe aku.Contohnya:

1. Alahai..halusnya..kat KL tak cukup makan ker?
- Ni solan yang dah berpuluh tahun aku dengar dah. Dah malas dah aku nak jawab. Kang tak pasal-pasal selipar masuk dalam molot tu.. Lagi satu..bila masa lak aku dok kat KL? Aku dok Shah Alam la dol..

2. Bila nak kawin?

- Adui la..bertunang pon belum dah ditanya pasal kawin. Ei..cibuk betollah korang ni. Mak abah aku pon tak tanyer. Korang pulak yang kecoh. Bukan dapat pekdah pon kalo aku jawab solan tu. Lain la kalo mokcik-mokcik sume nak kenen-kenenkan anak bujang. Tapi sila pastikan mereka-mereka itu berbaloi-baloi yer..kikik..

Yer..udah-udah ler tanyer solan yang merepek tu. bagi la aku makan juadah dengan tenang. Ha tambah nasi lagi..tambah lagi..sila..sila..huahuahua..

2 comments:

Faisal Admar said...

cakap je kawin bulan 12. bukan dorang tahu tahun apa.

ayunda maajis said...

Admar : wahaha..gud idea admar