Sunday, September 5, 2010

Saguhati Biskot Raya in Advance..TQ

arini malas nak cerita panjang manjang..siang tadi berkepak kat opis je..main tenet sampai mosan. bila rasa dah agak-agak mosan tu aku grab novel bermuka surat 1166. Wrote by Ahadiat Akashah(yer..penulis yang sama ngan Lagenda Budak Setan tu)

Tapi yang ni tajuknya HIKAYAT CINDERELLA. ntah tetiba aku terkena sawan nak membaca pulak..memang dah lama sangat tak mengulat buku ni. Let it be my new hobby ya..

nah cari novel ni kalo nak tau cerita dia caner..aku malas nak bagitau


penanda buku feberet..yer aku buat sendiri ni :-p

Tengah dok layan sehelai-sehelai muka surat tu aku kaleh..satu gadis datang nak collect barang..macam biasa la dia datang bawa senyuman tapi kali ni ber saguhati kan sebekas kuih raya..weehuuuu...bertuah nya aku..belom raya dh dapat kuih raya in advance..dia memang customer paling besh lah..ahaha

Last time dia bawak goodies bag bertimbun dan bertapaukan pulut kuning..perh..kari ayam makcik buat masyukk..huhu ini gara-gara aku tak dapat datang kenduri kahwin ahli keluarganya.huhu terharu nyer..mana ade customer yang baik macam ni...uwaa tatau caner nk membalas ni..

kuih raya freeeee..weeee


Dah nak raya wei..duit raya aku mana? sape yang dah janji nk menghulur tu..beringat la yer..nanti aku tuntut tau..hehe

p/s: jutaan terima kasih buat family Musjaya for the biskut raya.Shedappp sgt dapat makan biskot free..tatau nak balas macam mana ni nanti..huhu

5 comments:

bitterSweet said...

sawan ger..ger..ger..ke??
wet rye kite..jgn lupe lak

ayunda maajis said...

yang sawan tu ko..ahaha..duit raya hapenyer..gaji x masok lg ni..uwaaa...

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
----==--Salam Aidilfitri---==----
--=== Maaf Zahir & Batin ===--
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
HA..BACA PANTUN NI DENGAN NADA DAN INTONASI YANG BETUL....

kelantan...
Make ikke cicoh budu
Jange lupo tamboh satar
kelik rayo taksir laju
Nanti rayo dale sepita

Terengganu...
Makang ubi jamang jepong
Makang kepok cicah cuke
Bulang pose mung bengong
Bulang raye mung gile

Pahang...
Sepadan Pahang singgah berbuko
Nasi dagang ikan patin
Jange mu masam muko
Raya makan rendang sadin

Johor...
Cegitu cegini awak suke
Awak suke kite cerie
Esok luse hari raye
Sama-sama bersuke rie

Melaka...
Hawau kau berak merate
Kaki bengkak ulau patok
Kalu balik naik kerete
Jangan pandu kalau ngantok

N. Sembilan...
Masak lomak cili api
Campo dongan daun turi
Hari rayo kolumpo sopi
Tinggal penyamun dongan pencuri
org kolumpo jgn kocik ati!!)

Selangor/K.Lumpur...
Wa cakap lu wa tak tau
Tapi wa tipu sama lu
Raya jangan buat tak tau
Angpau ada bagi gua dulu

Perak...
Gulei tempoyak ikan mayong
Deroyan busok tebok tupei
Pandu hemat ingat kampong
Ase(Asal) teman selamat sampei

Kedah...
Aloq Staq terketaq-ketaq
Lapaq perut makan pau
Macam mana tak ketaq
Kena paksa bagi angpau

Penang...
Nasi kandaq kedai mamak
Anak mami juai pesemboq
Lepaih raya jgn dok triak
Kalu ceti mai kot dapoq

Perlis...
Padangbesaq kecik aja
Tempat siamlalu lalang
Hari raya kita berbelanja
Jangan sampai menambah utang

Kesempatan ini memohon maaf atas lama tak ziarah blog anda..

Joommmm balik kampung kita berhari raya... Pesanan kami berhati-hati ketika dalam perjalanan pulang kekampung halaman... ingat orang yang tersayang yang menanti kepulangan anda...

Afzainizam said...

*♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥*
----==--SalamAidilfitri---==----
--=== Maaf Zahir & Batin ===--
*♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥*
Budak-budak main mercun,
Jangan sampai terbakar tangan,
Di Aidilfitri kita berhimpun,
Hulurkan tangan meminta ampun.

Anak zirafah dimakan buaya,
Buaya Tain makan kelapa,
Bila makan juadah raya,
Yang miskin jangan dilupa.

Sudah tiba Hari Raya,
Setelah kita sebulan berpuasa,
Hari Raya di sambut gembira,
Jangan pula ada yang berduka.

Pagi raya semua gembira,
Berjalan bersama rakan dan taulan,
Ketika enak menjamu selera,
Orang yang tiada jangan dilupakan.
*♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥**♥♥♥♥*
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat

woooo biskot semprit itewwww lazat nampaknye..... aku dedulu suka gak baca novel cintan-cintun tapi tu zaman skolah cinta monyet lahhh

ayunda maajis said...

Afzainizam : byk sungguh pantun ko..berpinau mata membaca.

ha cinta monyet xper..jgn jd monyet sudah ler..