Sunday, October 31, 2010

Stadium's Warehouse Sale Sucks!

Aku sgt teruja bila tau ada warehouse sale atau jualan gudang.Laju saja aku canangkan berita itu kepada Kak Temah, Milah Gendut, Pak Dogol & suku-sakatnya.Kali ini diadakan di Stadium Malawati, Shah Alam.Hujan yang renyai-renyai pada petang Sabtu tu tak mengurangkan langsung keterujaan aku.Tetap ku redah jua.

melintasi gerai-gerai sebelum masuk stadium


ini bukan iklan gigi


yer saya tau..topi itu bukan saiz saya..huhu


70% jer? still not enuff..


inside....


alolo..si kecil pon nk soping jugak


ahaha..dalam fitting room pon boleh posing..tak paham aku


gosh..perasan diva!!! ahaha


tester keropok losong 1st..sedap..trus beli tapau sebab perot dah lapar.


ok last pose sebelom pulang


Sebenarnya nk masuk gudang ni tak boleh bawak masuk kamera.Tp biase la..siapa aku tanpa kamera? Sebelum masuk pulak diorang akan ikat beg for cautious pencopet..Nasib baik time tu aku pegang kamera kt tangan..so ni la yg sempat aku posing..hehe

However..ini bukan jualan gudang wei.Ini sama jer dengan mana-mana sale yang melambak kat dalam mana-mana mall.Tak ade bezanya pon.Harga selepas discount x banyak bezanya.Huh..this is suck! Sebab aku penah pegi Nose warehouse sale.Terbaekk..which is all item was given at the same rate.Can you believe it? Yang dulu nya harga RM80 to RM100++..Semua shoes hanya RM10..ahaha ape lagi? Aku beli 4 pasang for myself.No wonder la ade sepasang kasut tu masih dlm kotak..aku x pakai-pakai pon lagi..ahaha

ok2! Aku emo sebab aku x beli ape-ape pon..uwaa...celah mana nak soping nyer? aku belom gaji..cuma roomate aku jer yang soping sakan..uwaaa...

Wednesday, October 27, 2010

Aku & Paramore Rocks Bukit Jalil

Yela2 ni mmg post paling lambat la.Orang mesti cakap post ni dh basi..abes tarikh..lemau..huhu..apo nk buat..arini baru leh update sebab problem x dapat dielakkan time transfer pictures & video ke dalam lappy..huhu..Ader aku kesah? Sukati aku la kot..Blog aku kot..Tamo citer banyak..aku nk upload Pictures n Videos yang dah tangan amatur ku ambil time Konsert Paramore di Bukit Jalil, 19 Okt 2010 aritu..


Pape pon aku nk say thanz to Tina.Thanz bg tiket last minit tu..aku anggap itu adiah besday aku yg tertunggak..hehehe

Ah..banyak benor gambor yang kitorang pose..klik sini je la kalo nak cuci mata : Klik sini

Besh giler konsert Paramore ni..diorang memang sharp on time.Konsert start jam 8.30..diorang keluar terus nyanyi..Memang x cakap banyak la.Pastu banyak lagu yang si Hayley Williams yang berambut oren tu nyanyi ialah lagu-lagu yang kitorang leh join nyanyi sama-sama.Memang masyukk..

Aku ape lagi..jumping gak la..tu pasal la kebanyakkan video gegar..ahaha..Huhu tp time jumping tu..aku leh rasa lantai bertingkat yg aku pijak tu shaking..giler ah..time tu aku mintak-mintak jangan la runtuh..huhu..cuak..

Layan punyer layan..konsert memang sekejap giler rase..memang kejap pon..1jam setengah je..pukul 10.00 tepat Paramore stop..terus turun stage and terus keluar stadium..Giler tak puas!!! Uwaaa...

Ok la..layan je la video2 Paramore yg diambil oleh tangan amatur ku ini..huhu..sowi video gegar sbb tgh jumping layan lagu and video diambil ngan tangan amatur..

When It Rains
The Only Exception

Ok..ade several videos lagi sebenarnya..tapi aku amat malas nk download sebab berat..dah2 aku nk tido ni..penat tunggu mende ni nak upload..huhu..

Sunday, October 17, 2010

Kereta bodoh ganggu tido aku!

Macam syial la..pagi-pagi dah memekak.Ini boleh mendatangkan marah.Kemarahan menjadi-jadi bila aku buka mata.Tengok jam pukul 7.25 pagi.Kreeookk..perot pulak terasa lapar.(Asal bangun pagi jer...perot lapar..asal perot lapar jer bangun pagi) Huhehuhe..

Aku bingkas. Sapa pulak yang main hon-hon pagi-pagi ni wei.Mengganggu mimpi indah aku!

Aku jengok ke bawah dari tingkap di tingkat 5.Sorang kakak menekan-nekan punat hon kete dia banyak-banyak kali..Owhhh..kete dia kena block rupenya.Cilanat punyer Myvi hitam.Yang ko gi buat double park kat kete kakak tu kenapa? Kenapa ha? Why?!

Si kakak ni pulak.Kenapa tak tolak jer kete tu? Jangan la memekak boleh tak? oh...dia pakai baju kurung. Mungkin hilang ayu dia kalo dia gi tolak kete tu. Ayu ker? Huahua.. Pastu, boleh pulak dia memekik melolong bersembang ngan housemate dia yang duk kat tingkat berapa ntah..Adoi la..

Terasa macam nak baling peti ais pon ader.Tapi kalo aku buat kang..pompuan dalam umah aku lak memekik melolong kat aku. Pasal itu peti ais dia yang empunya. Wahaha..adeh..macam la aku larat nak angkat mende alah tu kan..Kui kui..



Akhirnya...ada jugak 2 jejaka tukang tolak itu Myvi.Ha bagosssss!!! Aku sambung tido balik..Zzzz..

Sunday, October 10, 2010

10.10.10 - Kalo ko ader bf


Kalo ko ader bf..make today as your sweetest day..macam si muzafar tu..pilih tarikh ni buat kenduri kawin.satu dunia tahu.nanti bl dh ader anak cucu...leh story kt diorang yg korang xperience sesuatu yg special pada tarikh yg special.

Kalo ko ader bf..today should be your engagement day..sweet isnt it.what? dh cancel? Owh..pity you..today nampak nya not your special day.lagi pity sebab dia luper yang sepatutnya korang bertunang arini? hari paling malang bagi you..kasihan..kasihan..mesti dah nangis sampai bengkak-bengkak mata kan..hurm tak per..you still can announce this..buat blog macam ni..dan luahkan perasaan..

Kalo ko ader bf..woohoo eceli baru declare your relationship arini?..congratulations..mesti hepi kan..yer lah..after berhempas pulas berebut ngan pompuan lain..akhirnya dia jatuh ke pangkuan you..yay! lompat bintang sekali! lepas ni boleh la you story mory kat bff yang lain..dapat bf pada tarikh yang cantik ni..senang nk igt tarikh nak sambut anniversary nanti kn..kn..kn..

Kalo ko ader bf..jaga la dia baik-baik..jangan curang,jaga hati dia,jaga..ha?! siang tadi break up? ayoyo ape punya malang la you ni..nape arini lak yang dia pilih nk tinggalkan you? Alolo..mesti balik umah hentak-hentak kaki kan..ha tengok tu..sampai bengkak-bengkak mata you nangis..sabo la eh..

its ok..10.10.10 only came once..lucky or bad you are experienced today is just a day..however sooner or later msti teringat balik kan.we just a human.For hepi couple..aku doakan jodoh berpanjangan.Pada yang putus cinta..bersabarlah..AND PLIZ EXPLAIN WHY YOU DUMPED HIM/HER..Jangan senyap jer..jangan seksa dia dengan thousand questions of WHY??

Wednesday, October 6, 2010

Busukkkk Syaitonnn!!

Ada orang rasa hari Isnin adalah hari yang mosan nak mampos.Sebab kena start keje balik lepas 2 hari bercuti.Membungkang je kt umh kan.Tapi bagi aku setiap hari tak de bezanya pong.Aku kuar umah.Menuju ke bustop.Naik bus.Main sms.


Morning Busuk.Guane Arsengal leh kaloh malam tadi?Huahua..

Aku tak tengok pon.Brape kaloh?

2-0 ler.Huh tak kuat langsung.

Biase la lawan kat tempat Chelshit.(Cis tamo ngaku kalah lagi tu)


Bus buat lap.Sampai senget-senget badan aku jadinya.Then berhenti.Dua gadis tak cun naik.Bus jalan lagi.

Wei ape bau busuk tetibe dalam bus ni.Adoi la.

Ko kentot ke? Haha..


Bukan la.Giler ar.Tadi ade 2 gurl naik.Tetibe trus ada bau.Ape benda ni?

Bau period kot


Giler..tak kan kuat sangat.Ohoi bus cepatlah sampai ke destinasi

Ntah-ntah ko yang bau.Pastu kata kat orang

Aku pun suspen gak ni.Sebab tadi aku buang sampah sebelum naik bus.ish tapi tak kan la aku pulak

Haaa..ye la tu.Ko dah jadi sampah masyarakat.Kikik

Hek ko.Aku tak puas ati ar. Sape punyer angkara ni.Aku dah sesak nafas woi


Bus stopped.Other passenger sempat tanya the driver bout the smelly thingy.Rupe-rupenya 2 gurl yang naik tadi dah terpijak sumting sebelom naik bus.Tak pasal-pasal bus dah bau macam jamban.Antu raya punyer budak..boleh koma aku dibuatnya..

Sunday, October 3, 2010

Why so serious?!


Ah..dua tiga menjak ni asyik cerita pasal racist jer kan.Baca blog orang ni cerita pasal racist.Heh..kat fb lagi la banyak.Orang ni kutuk orang sana.Orang sana maki orang sinun..Apo nak jadi ni? Why so serious? Can't everyone respect each other?

Sampai kan ade pokcik ni takot nak bekerja ngan supplier India lepas kes si Jutawan kosmetik tu..huhu..haip! Don't judge a book by its cover..rambut sama hitam tapi hati lain-lain..yer betol tu..haish susah nak cakap la..just be carefull je la yer...

Pada aku tak der ape yang aku nak komplen pasal other races.Mungkin sebab aku belom lagi kena bambu ngan bangsa lain.In my case, i have faces many good interaction with them.Tak percaya? Meh sini nak cerita.

#1 case: Aku paling tak suka nak melintas jalan.Leceh dol.So aku akan jadi nenek tua yang teragak-agak time nak melintas.Mungkin itu yang membuatkan this one Indian guy lead me to cross the road.At the end he said: "Be careful"...Nice kan?

#2 case : This time aku kat area KL Sentral on my way back to Shah Alam.Oleh sebab aku dah lama giler tak jejak ke sini, so aku sangat blur & buat-buat pandai jer.Belasah ajer lah.Tunggu kat bustop depan monorail KL Sentral.Tapi dalam hati ade doki-doki.Tunggu jer lah.Ader bus aku naik..tak der bus aku suspen..uwaa...tetibe 1 macha datang bagi info pasal bus tak lagi lalu kat situ.But at the other side of junction.I quickly thanked him.Nice kuasa dua kan? Cuba bayangkan if the macha never come? Alamatnya sampai pagi ler aku tunggu bus kan...Uwaaa..

#3 case : Dulu aku ada berkawan dengan sorang amoi ni.Dia suka pagi-pagi bawa breakfast.Aku pon pagi-pagi mesti tapau siap-siap breakfast jugak.Tapi one day aku tak sempat tapau.Then she allow me to share her breakfast with me..Aku tolak baik-baik...sebab aku meragui aperkebendanya yang dia telan tu.Huhu..

Amoi : Eh don't wori.ari ini saya tak bawa itu babi.Saya bawa sekodok ma..
Aku : Ahaha..its ok..i still cannot eat your food.
Amoi : Eh kenapa meh? Oh..saya faham.Even takde babi tapi awak takot itu tempat masak kan..owh itu kuali kan..saya tau..saya tau ini..dulu saya pernah belajar ini..

Ahaha thank god.This Amoi is brilliant.

Ha ada nampak? Respect orang lain.Takde problem pon kan.Kata 1 Malaysia..so WHY SO SERIOUS?!