Sunday, October 3, 2010

Why so serious?!


Ah..dua tiga menjak ni asyik cerita pasal racist jer kan.Baca blog orang ni cerita pasal racist.Heh..kat fb lagi la banyak.Orang ni kutuk orang sana.Orang sana maki orang sinun..Apo nak jadi ni? Why so serious? Can't everyone respect each other?

Sampai kan ade pokcik ni takot nak bekerja ngan supplier India lepas kes si Jutawan kosmetik tu..huhu..haip! Don't judge a book by its cover..rambut sama hitam tapi hati lain-lain..yer betol tu..haish susah nak cakap la..just be carefull je la yer...

Pada aku tak der ape yang aku nak komplen pasal other races.Mungkin sebab aku belom lagi kena bambu ngan bangsa lain.In my case, i have faces many good interaction with them.Tak percaya? Meh sini nak cerita.

#1 case: Aku paling tak suka nak melintas jalan.Leceh dol.So aku akan jadi nenek tua yang teragak-agak time nak melintas.Mungkin itu yang membuatkan this one Indian guy lead me to cross the road.At the end he said: "Be careful"...Nice kan?

#2 case : This time aku kat area KL Sentral on my way back to Shah Alam.Oleh sebab aku dah lama giler tak jejak ke sini, so aku sangat blur & buat-buat pandai jer.Belasah ajer lah.Tunggu kat bustop depan monorail KL Sentral.Tapi dalam hati ade doki-doki.Tunggu jer lah.Ader bus aku naik..tak der bus aku suspen..uwaa...tetibe 1 macha datang bagi info pasal bus tak lagi lalu kat situ.But at the other side of junction.I quickly thanked him.Nice kuasa dua kan? Cuba bayangkan if the macha never come? Alamatnya sampai pagi ler aku tunggu bus kan...Uwaaa..

#3 case : Dulu aku ada berkawan dengan sorang amoi ni.Dia suka pagi-pagi bawa breakfast.Aku pon pagi-pagi mesti tapau siap-siap breakfast jugak.Tapi one day aku tak sempat tapau.Then she allow me to share her breakfast with me..Aku tolak baik-baik...sebab aku meragui aperkebendanya yang dia telan tu.Huhu..

Amoi : Eh don't wori.ari ini saya tak bawa itu babi.Saya bawa sekodok ma..
Aku : Ahaha..its ok..i still cannot eat your food.
Amoi : Eh kenapa meh? Oh..saya faham.Even takde babi tapi awak takot itu tempat masak kan..owh itu kuali kan..saya tau..saya tau ini..dulu saya pernah belajar ini..

Ahaha thank god.This Amoi is brilliant.

Ha ada nampak? Respect orang lain.Takde problem pon kan.Kata 1 Malaysia..so WHY SO SERIOUS?!

4 comments:

AzraeL said...

wah...lain macam je maca tu tolong...hahaha...nway..aku pn ok je..xde masalah pn ngan diorg..islam mengajar kite tuk baik pada semua..
>.<

ayunda maajis said...

Azrael : Tapi ko jahat ngan aku..suke belasah aku kn..cis racist..

l0veyd0veyd00 said...

best la cite2 ni!

ayunda maajis said...

l0veyd0veyd00 : besh kn..huhu aku terharu