Sunday, December 26, 2010

Betol! Tak tipu! Aku kena culik Alien malam tadi!!!

Betol! Tak tipu! Aku kena culik Alien malam tadi!!! Kalau tak caya tengok video kat bawah ni..aku dalam spaceship makhluk asing ni..Betolll..yang aku tekan-tekan apekejadah tu button peta nak balik Mesia la tu..canggih kan kapal alien ni..huh kagum aku..hampir buat aku nak stay je kat situ..tapi nasib baik aku sayang Mesia lagi..tu pasal la aku berjaya larikan diri..heheh..

Wednesday, December 22, 2010

Batang-batang tu untuk ape?

okey aku tak pernah bagitau ni kan..umah aku depan i-city..teruja tak? teruja tak? ha? tak tau ape mende tu i-city? ahaha..senang cerita ia sebuah tempat yang banyak hiasan lampu la.korang patut datang and jangan lupe bawak camera skali tau..pastu buat-buat jakun macam korang ni pelawat dari luar negara..ha ape lagi posing sana-posing sini..

Okey dulu mula-mula buka nak masuk free je..ha kuar masuk lah kamu kt situ sampai lebam..lepas itu parking kena bayar pulak..sekali enter kena RM10 per kenderaan. So ramai la yang parking kat area luar i-city dan beramai-ramai berjalan masuk..tup-tup sekarang ni pejalan kaki pon dah dikenakan bayaran RM2 satu kepala kalau nak masuk..ahaha..betol la tu..kat situ punyerlah banyak lampu..tetiap malam menyala tu..nak kena bayar elektrik la kan..hahaha..kang kalau golap dah tak santek la pulak kan..

Hari ni..aku tengok ade banyak batang yang bersimpang-siur kat i-city tu..ape kebende lagi la yang diorang ni plan nk buat kt i-city tu.nampak macam rail roller coaster..fuhfoh...ade roller coaster la nanti kat depan umah aku ni..wallaweii dasat la Shah Alam ni nanti..ada theme park siot!!! Tayah gi Genting lagi lah lepas ni..wahaha

Ini pic yang aku ambil pagi tadi

Yang ini clear tak? Agak-agak aper ni?

Ini la pemandangan waktu malam dari tingkap umah aku


Tapi itu yang kitorang teka..ntah betul ntah tidak..aku pon tak sure..Tapi kan..kalau dah ade theme park cenggitu..korang agak-agak berapa pulak yang i-city nak kenakan bayaran untuk satu kepala lepas ni? Ha...

Sunday, December 19, 2010

X'mas Celebration Kat Mutiara Damansara MENGECEWAKAN!!!

A week before aku sgt excited nk ke Mutiara Damansara.Bila aku sebut Mutiara Damansara..kat situ ade IKEA + IKANO + THE CURVE + CINELEISURE.Ok? Sebab? Perlu sebab ke? Owh kena jawab ker? hurm..sebab nak tengok deco krismas kt situ..Macam tahun-tahun yang lepas lah..aku akan datang situ with my Angah and laki dia..but this time aku bawak dayang-dayang skali...hehe..

Tapi...kali ni...

X'mas Celebration Kat Mutiara Damansara sangat MENGECEWAKAN!!! Deco yang sangat biasa..tak cantik macam tahun lepas. Tak happening langsung! Macam nak save budget jer.. Macam tak de effort pon...uwaaa...letih aku datang jauh-jauh tau..Okay malas nak cerita pasal sesat jalan..Wahaha..just snap pictures..snap..snap...

ini dalam ikea.test ruang tamu...


perfect dining room..i loike


kena halau dari rumah..aku jadi Pingu..huhu..


We vote for pinky room!!!


swedish meatballs for lunch..nyum-nyum


ini kat Ikano pulak..usha shoes..weee..


ini pulak kat dalam The Curve


hanya ada krismas tree yg simple..(aku tak puas ati!)Tapi posing tetap posing..ahaha


Time ni kat dalam Cineleisure


Im with Avatar..si jantan biru..


Kena kaunseling ngan Angah..zzzz..


ok itu la aktiviti aku last wikend..hurmm..pegi sesat..balik pon sesat..last-last singgah mamak pekena roti banjir dulu..pastu baru balik umah..tido...

Wednesday, December 15, 2010

Si Geboh Buah Hati Saya Sekarang

Dah la..tamo selindung-selindung dah la..Atas permintaan ramai kali ni aku dedahkan lah siapa buah hati aku yang sebenarnya..Ecece malu la pulak..merah muka ni dah tau..ehem-ehem..

Baru-baru ni memang susah nak tido malam kalau tak tatap gambar dia..Tapi bila ditatap..ei geram pulak rasenye..rase nak pelok-pelok syium dia..rase nak gomol-gomol dia..ei geramnya..

Gambar dia pon aku dah jadikan wallpaper & screensaver kat henpon..ahaha..kejap-kejap tengok..kejap-kejap tengok henpon..nak buat keje pon dah tak tenang..wahaha..

Ahaha..suspen ke?

Inilah Si Geboh. Si berbulu lebat inilah buah hati saya sekarang

Alolo tengok tu manjanya dia kn..Geram je bila tengok gambar atas ni..huhu..Si Geboh? Apesal la nama dia pelik kan? Maksud Geboh tu lebih kurang macam bulu lebat la..kata tuan sebenar kucin ni. Tuan sebenar Si Geboh ni ialah Encik Parkair

Ha tengok tu..dia memang fotogenik kan..ahaha

Sebab geram sangat aku pon request la video Si Geboh. Selepas memujuk rayu...so dapat la yang ni..



So enjoicce this video..thank u incik Parkair sebab upload video ni..suker sangattt.. Erk..abaikan suara latar kt video ni ek..ahaha..

Sunday, December 12, 2010

Pokcik Mokcik..Sesat Pulok..

Eh..pakcik dah salah naik bus ni..
Tp itulah..orang tu cakap naik bus ni..pakcik pon naiklah..
Pakcik nak pegi mana tadi?
Pakcik nak ke One Utama

Aku tengok jam..dah pukul 10 malam..

Pakcik nak pegi One Utama.Dia orang tu suruh naik bus ni.
Eh..salah bus pakcik. Bus ni nak pergi Klang

Sah laki bini orang tua ni dah sesat.Bergenang sikit air mata aku..Ops..cover2..tetibe teringat kat mak abah aku...Caner nak buat ni? Kalau aku ada kereta nak je aku hantarkan sepasang orang tua ni pegi One Utama.

Gosh!!Mana anak cucu diorang ni? Dah pukul 10 malam ni. Mana ada bus nak ke One Utama time-time gini. Patut simpan nombor anak-anak supaya senang nak contact kalau emergency macam ni..Haish..

Pakcik tu senyap.Dia pandang bini dia..Bini dia pandang dia..Kedua-duanya senyap.Mesti dalam kepala dia tengah fikir macam-macam.Dalam hati jangan cakaplah...mesti dah bedebar-debar..dari luaran nampak tenang..dalam hati siapa yang tahu..

Macam mana boleh jadi macam ni? Mungkin tak...laki bini ni kena halau dari umah anak dia...pastu diorang nak naik bus ke One Utama untuk menumpang umah sedara-mara yang lain.. Tapi malang sebab salah naik bus...ala macam drama tv tu..

Atau mungkin tak...laki bini ni baru sampai dari kampung. Datang sini sebab nak melawat anak.Tapi datang tak bagitau kat anak sebab nak buat surprise...Ha tapi skang sape yang SURPRISE?!! Huhu..

Atau mungkin jugak..laki bini ni nak ke One Utama sebab nak soping..ha...dapat durian runtuh kot..tempat soping tu..One Utama kot. Wah..kelas pokcik - mokcik ni..Soping kat One Utama tau..

E'eh..aku lak yang pikir lebeh..Wisau dol..Tapi apa aku boleh buat pon..Pape pon..aku doakan keselamatan dua warga tua ni jauh dari musibah...Semoga tak de sape-sape yang berniat nak ngepow diorang. Dan selamat sampai ke destinasi..Amin..

Wednesday, December 8, 2010

Melangkah tenuk kerana TV

Pagi tadi kat kedai makan. Lepas aku order air milo bungkus. Aku duduk tengok tv. Umah aku kan takde tv. So kena amik peluang ni sebaik mungkin. Nak tengok tv puas-puas sebelom masuk keje. Ahaha.. Time tu TV3 tengah iklan. Uhh.. Iklan baru! (ntah ye ntah tidak) Aku pon tak sure sebab dah lama sangat aku tak tengok tv.

Punya la kusyuk kan. Sampai aku tak sedar budak yang amik order tadi lambai-lambai tangan banyak kali. Depan mata aku wei..Rupe-rupenya dia nak bagi tau milo bungkus aku dah siap.

Wahaha..punye la banyak mata yang perhati aku. Uwa..aku pun melangkah tenuk ke kaunter.

"Eh bukan awak dah duduk lama ke tadi?"
Ahahaha...aku gelak aje ler.. Nak cover malu.
"Tv tu memang selalu buat orang tergoda"
Wahaha..itulah pasal..Uwa...

ok lain kali aku bekpes kat starbuck jer la..huhu

Monday, December 6, 2010

Selangor Ria incoming programme


Enjoice this flyer.Ha..klik flyer untuk lebih jelas. Ok kiter jumpe kat sana nanti yer. Yang pasti ia 1 minggu yang:
1. penuh dengan aktiviti (sila join kalau nak hadiah)
2. penuh dengan orang ramai (siap sedia untuk berlaga bahu)
3. cuaca panas (jaga-jaga.nanti mekap cair)
4. hujan (sediakan payung sebelum hujan)


Gosh! Faizal Tahir datang!!! Ok kalo nampak aku tergedik-gedik depan stage bila Faizal Tahir perform, sila abaikan..ahaha..