Wednesday, December 22, 2010

Batang-batang tu untuk ape?

okey aku tak pernah bagitau ni kan..umah aku depan i-city..teruja tak? teruja tak? ha? tak tau ape mende tu i-city? ahaha..senang cerita ia sebuah tempat yang banyak hiasan lampu la.korang patut datang and jangan lupe bawak camera skali tau..pastu buat-buat jakun macam korang ni pelawat dari luar negara..ha ape lagi posing sana-posing sini..

Okey dulu mula-mula buka nak masuk free je..ha kuar masuk lah kamu kt situ sampai lebam..lepas itu parking kena bayar pulak..sekali enter kena RM10 per kenderaan. So ramai la yang parking kat area luar i-city dan beramai-ramai berjalan masuk..tup-tup sekarang ni pejalan kaki pon dah dikenakan bayaran RM2 satu kepala kalau nak masuk..ahaha..betol la tu..kat situ punyerlah banyak lampu..tetiap malam menyala tu..nak kena bayar elektrik la kan..hahaha..kang kalau golap dah tak santek la pulak kan..

Hari ni..aku tengok ade banyak batang yang bersimpang-siur kat i-city tu..ape kebende lagi la yang diorang ni plan nk buat kt i-city tu.nampak macam rail roller coaster..fuhfoh...ade roller coaster la nanti kat depan umah aku ni..wallaweii dasat la Shah Alam ni nanti..ada theme park siot!!! Tayah gi Genting lagi lah lepas ni..wahaha

Ini pic yang aku ambil pagi tadi

Yang ini clear tak? Agak-agak aper ni?

Ini la pemandangan waktu malam dari tingkap umah aku


Tapi itu yang kitorang teka..ntah betul ntah tidak..aku pon tak sure..Tapi kan..kalau dah ade theme park cenggitu..korang agak-agak berapa pulak yang i-city nak kenakan bayaran untuk satu kepala lepas ni? Ha...

6 comments:

bitterSweet said...

kamu promote rumah ke promote i-city?ehehe...=P

Faisal Admar said...

wa! best. roller coaster?

ayunda maajis said...

bitter : promote tingkap..boleh?

admar : ko dtg sini, aku bawak ko g i-city..

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
Kami Kembali lagi... Maaf atas lama tak ziarah... Sorry bebanyak agak ketinggalan lah banyak entry kamu... coz banyak hal sibuk ngan bagai-bagai urusan lah... Sorry...
Beb sorry sesangat ye....

foooo yooohhhh apo bondonyer besi besi tu nak kata kemah orang kawin tak gak...

ni macam roller coaster.... woooo dari jendela bilik ko ke....amboi depan umah ajerrrr ni .... mmg dekat nampak gayanyerrr selalu sangat lahhh ko gi icity tak payah bayar parking kereta... bagus tul

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
best lerrrrr ko boleh naik pusing -pusing roller coaster sampai muntah muntah hari-hari

ayunda maajis said...

nizam : ahaha..ko jgn excited terlebeh..batang2 tu belom sure jd roller coaster lagi wei..kot2 nak buat khemah berniaga..ahaha