Sunday, January 30, 2011

Dirasuk makanan..oh..

stuck in the jammed agak lama. Dan Yana telah menggalakkan Liza to be a cruel driver..ahaha.me? i dont say anyting..i dont know anyting about car..huhu


1st destination is Tutti Frutti. The frozen yogurt.Yana yang request ni.Loh ingat kedai yogurt yang susu masam macam dalam cup tu..rupe-rupenya dia jadi aiskrim..mmmm nyum-nyum..sejuk..errr..tapi agak mahal yer..ha jgn tertipu dengan cup yang besau itu..selagi x full cup tu selagi tu la ko nk isi kan..remember! RM0.53/10 grams okeh!!!


On the way to One Utama..kitorang jumpe mall ni..Gosh! Caner nak pronounce ni? bu8 = bu + eight? or bu*it? Wahahaha


Lunch kat BBQ Chicken.Guess what we were having for lunch?


Yana melantak Korean Salad with Chicken.Mmmmm..very tempting isn't it?


Liza telan BBQ Spicy Chicken with Rice.


Aku lak makan Fish n Chip.Huhu sangat besar okeh..


We are totally full & amik masa yang lama nak settlekan semua ni..Tengokkkkkk..licin kan..ahaha..dasat gak eh..tak tipu..tempat ni memang sedap


Harga standard saja..so lepas ni boleh gi makan lagi..hehe


oh yeah! Maid Sama.


Jalan-jalan jumpe food lagi..ahaha memang kaki lantak la kitorang ni..


Snap!


Snap! Snap!


Singgah Rainforest sebelum pulang


Sampai je Shah Alam kitorang terus ke Teratai.Dinner time!! Ahahaha makan lagi


Pic of the day. Yana kena possessed by her own food!!! Ahahaha

Sunday, January 23, 2011

im a mommy now..Gosh!

Dia cute kan..kuat makan woo..tak per..biar dia chubby. Paling penting dia sangat aktif..swim here and there..so cute..Since im your mommy now..mommy? Gosh!


Aku nak buat pengakuan..doktor cakap sebagai terapi aku kena bela anak ikan..Oh anak ikan mak....



So last wikend..aku adopt ikan laga..cantik sgtttt...tengokkkkkkkk...


Lepas soping ikan..kitorang visit Akuarium


Moncong sape lagi panjang? Ahaha



Yup..dengan Liza lagi



Sebab dia kaler biru..Aku bagi dia nama "Blue Usui"

Ini la anak ikan mak..hahaha

Wednesday, January 19, 2011

Tuuu..dia penangan Justin Bibir

Nak pegi! Nak pegi! Kenapa beriya sangat ni? Padahal aku bukan kipas susah mati (die hard fan) dia pon. Tapi aku nak be a part of his fever. Macam besh je..ahaha..so sape nak teman aku?




- fuhfoh beshnye dapat uncle macam uncle Tabira ni..Sporting abes la! (puji lebih skit.Mana tau dapat di sponsor ke nanti..hehehe..)

- Ha..dasat tak penangan si Bibir ni? Berjaya memukau 1 family to join his fever..huhu dasat-dasat..

- Ko tengok je la harga ticket dia...Kalo amik red zone..boleh lari budget soping aku cam ni.

- Kalau artis lain guna separuh stadium jer..si Bibir ni bolot full stadium. Itu kalau tak muat jugak aku tak tau nak cakap ape dah

Wei korang!!! Sponsor la aku ticket si Bibir ni..aku akan anggap ia sebagai adiah besday yang tertunggak okeh? Ahahaha..

Wednesday, January 12, 2011

Cameraman AJL yang bodoh!!!

Ana Rafalli menang AJL tahun ni ramai yang tak puas ati..sampai ade pihak yang create FB: Kami menentang page "Kami tidak bersetuju Ana Raffali menang AJL 25" dan "Belia benci Ana Rafali". Padahal aku tak peduli langsung pon..ahaha..

Ada jugak yang salahkan M.Nasir..Sebab dia ketua juri..Ahaha nasib ko la..

Melalut pasal artis buat ape..aku cuma nak komplen pasal Cameraman ngan Lighting.Stupido mana la yang jaga camera ngan lighting time AJL tu ari?
sengal nak mampos..Sape punye keje ha? Sape? Ko rase ko dah cukup bagus buat keje ke? Meh sini aku nak komplen..

Stage punye la grand aku tengok..Dengan lighting berjuta kat atas tu..memang terbaik ar..tapi rupenye hampeh..lighting punye lah banyak..tapi stage tetap gelap.Yang aku xpuas ati tu pasal..tiap kali artis perform..dia gelapkan stage.pastu..main light tak kena pada artis.adoi la..pastu paling kesian..penari-penari keberet around the stage tu digelapkan..ahaha..mmg buat letih korang je la terkinja-kinja kat atas tu..bukan orang nampak pon..

Tang camera pulak lagilah haremmm..asal artis perform jer..camera fokus full stage..buduh la tu..kalo dah full stage memang jauh la..so artis pon dh tak nampak.sebab stage tu besar gabak dol! Ko kenapa? Dah la lighting gelap..kalo dok jauh-jauh gitu ape yang kitorang leh tengok dol? adoi la.. pastu dia passing lak kat mamat camera yang pegang camera manually berlari-lari amik gambar atas stage tu..senget-senget gambarnya..pening kepala aku la..

sape yang hire korang ni ha? sape? Bingung betol! Esok anta surat resign!!! sakit mata ngan ati aku tengok AJL aritu..

Wednesday, January 5, 2011

Aku masih HOT..woott..woott..

hehe macam segan lak nak wat entri ni..wooott..woott..wei arini ari ke 5 lepas New Year kot..Maknanya baru 5 ari lepas la aku dengar organisma-organisma bumi memekik melalak kat I-City kan..betollah tu..umur dah meningkat setahun.Tapi tak bermakne saham aku dah menurun kan..ahaha..

Arini balik keje..aku naik bus..gek..gekk..gekkk..bus jalan..stop..orang turun..bus jalan lagi..dan seterusnya...

Bila dah nak smpai bustop umah aku, aku tunggu jer..mintak-mintak la ade orang lain yang tekan loceng..malas betol aku nak angkat ketiak tekan loceng..sebab kena jengket kaki kot time nak tekan tu..huhu..(yer..aku renek okey..wekk) Tetttt...akhirnya aku tekan loceng jugak..

Lepas turun bus, aku toleh belakang..nak tengok ade orang lain lagi tak yang turun sama ngan aku tapi malas nak mampos tekan loceng..(padahal perangai sepesen macam aku jugak). Demmit..memang aku sorang jer..huhu..

Ada sebuah kereta berhenti belakang bus. Sorang mamat kuar kereta tergesa-gesa.Hekeleh mamat ni..nak rushing apsal? Umah ko bukan leh lari pon kalo ko jalan laju-laju.

Tetibe...

Hai awak..baru balik ke?
Aku toleh.Loh dah kat sebelah aku dah mamat ni..
Hai awak..baru balik keje ke?
Erm..(sambil angguk selambe..malas nak layan nih)
Hai awak..nak berkenalan boleh?
Kenapa?(sambil kening aku dah macam kening Ziana Zain)
Awak..nak berkenalan..
Aku diam...
Awak..nak berkenalan boleh?..
Aku diam lagi..Mamat tu follow aku sampai aku naik anak tangga pertama.
Awak..kejap la..nak berkenalan..
Sambil aku naik anak tangga yang seterusnya..sambil itu lah aku cakap "erk..tak per lah..tak nak.."


Dari atas tangga tu..aku sempat menoleh..dia melangkah longlai ke keretanya..

kikik..macam tak percaya kan..ade lagi manusia macam ni dalam dunia sekarang? Dia kuar dari kereta..berlari-lari..semata-mata nak kejar aku? Nak cakap yang dia nak berkenalan? Wahaha..macam kelakar pon ader..tapi aku suker effort dia..kikik..

Dan aku pon memang macam tak percaya..kenapee.? Tak percaye ker?(teringat kat iklan ni.ahaha) Rupenya aku masih HOT..wahaha..

Okeh..layan skit movie Gila-gila Remaja kat bawah ni.Ahaha ni la cara ngorat zaman dulu kala..Roy..Roy..kuikui..