Sunday, February 27, 2011

Jangan terpedaya dengan gadis comel.. Demm..

"Ok Shida, kul 8 i datang amik.." Gosh baju ape nak pakai ni? Blur-blur..Gadis tu ajak aku teman dia punye event.Kawan dia buka opis baru katanya..Layan je la..After she pick me up..dia amik her friends lak..

Ha sudah...diorang pakai coat pelbagai..ini serius shit event besar ni.Macam syial.Sampai opis situ..memang ramai giler yang pakai coat..aduhai aku pakai jeans ngan kemeja je..

Enter the opis..aku dah pelik. Where is the buffet corner? Perut aku dah berbunyi ni..ahaha tak boleh blah kan perangai aku..kadang-kadang perut boleh buat orang tak siuman..ah korang tayah nak cover la..korang pon macam tu..

Aku di bawa ke 1 bilik.Apekebendanya event ni? Dah macam seminar lak aku tengok.Sorang mamat kat depan sana tu dok main slide..Semangat sungguh dia.otak aku ligat berpikir..Demmitttt..

Half an hour macam tu kot..aku dah tak leh tahan..ngantuk weh dengar suara mamat ni..Aku keluar. Kat luar segerombolan motherfucker MLMers pandang aku dah macam tak sabar nak jilat-jilat aku..Fuhh..rase macam princess turun dari tangga pon ade..

"Sorry la Shida..bukan niat nak tipu.." Ceh itu la ayat pertama yang aku dengar lepas tu..

"So u nak amik pakej yang mana? 769, 1878 or 2688?" (Ok.Nombor tu aku tibai jer..sebab aku tak amik port pon) WTF! Macam mana la diorang ni expect aku akan berminat dengan mende-mende macam ni? Hati aku dah panas. Kalau ko nak RM10K sebulan tu ko kena lebur paling murah RM700. Aku nak balik!! Kalau aku yang drive memang dah lama aku blah..

Aku dikenalkan dengan sorang mamat.Hmm good looking guy.Nice coat he wore..Dia kasi terang itu kitab MLM..Damn..Aku diserang!!!! Lepas ke satu..satu lagi mamat MLM yang diorang kenalkan..maybe sebab muka aku nampak sangat tak puas ati kot..Punye la nak kasi aku yakin..Sampai la ke mamat yang naik kerete besar tu..Umur 23 tahun kot.(sowi..aku memang x ingat langsung details dorang ni..sebab hati tengah panas)Tapi dia dah pegang RM10K per month.Itu yang diorang gebang kat aku..ntah nape nafsu mata duitan aku tak klimaks.. MLM NEVER TURN ME ON.BEBEH!

Hati aku panas jek..aku dah la tak lunch..makan punye pasal.niat nak simpan perot nak melantak malam karangnya..paling tidak pun ada buffet la..boleh la aku mencekik puas-puas.Ape ade hal..makan free kot..Last-last dia bawak pergi makan kat gerai kaki lima.Gosh! Kembang tekak aku la.

Aku memilih tempat makan? Mana ade. Aku selagi tak nampak keadaan dapur dia..aku ok..aku boleh telan..ini aku dah tengok dapur..berair-air..gelap semacam..kembang tengkuk aku la...

Adoyai..mamat MLM ni..kat meja makan pon nak buka kitab ker? Siap lukis piramid lak tu..cilakak betol..Tapi aku sayang kat tummy aku ni..Perot dah lapar..aku telan gak la mihun sup dia..Sumpah tak abes..perot dah masuk angin..Dah sebu wei..(tau tak sebu? sowi aku tak reti nak explen..) Teh o ais limau feberet aku tu pon..tak abes sedot...moncong jer lebeh..air x disedot pon..ahaha..

Wei..ko nak kaya, pegi kaya sorang-sorang.Biar aku dengan cara aku. Biar aku keje buat artwork sampai lebam-lebam mata..dah macam mata panda..tapi aku dapat duit dengan usaha aku sendiri..

Oi letih la..kawan-kawan sendiri pon ko nak tipu macam ni..tanya elok-elok kan manis..dah-dah..lain kali jangan buat lagi yer..boleh putus kawan woo buat macam ni..wahaha..

Sunday, February 20, 2011

19 Feb 2011

Last weekend updated!! Sebab aku mls nk menaip byk2..so this time aku paste gambar-gambar je la ek..

Niatnya pagi tu nak ke Bukit Cerakah main beskal & visit Rumah 4 Musim. Time ni kan tengah musim salji.

Pape pon Liza check minyak hitam kete dia dulu...


Tapi perot sangat lapar..so Liza suggest makan kat Pizza Hut. Ei tengah bulan time tak de duit ni la tekak nak telan mende-mende mahal..huhuh..


Sedut chicken soup..uuuuu..



side meal "Baked Cheese Chic Ball" Yummy


Main dish. Pizza tahun baru China..sedap sangatttt..Caner tak sedap lak..pizza ni menggelongsor ke atas meja dari plate time waiter hantar..uwaa..18 kali la waiter tu mintak mahap..cemas sungguh dia.Kitorang? Tak jadi nak marah sebab perot dah lapar & dah terliur bila tengok pizza. Haha tak boleh tahan daa..


Look at thatttt!!! hahaha


Sedut jangan tak sedut..uuuuu..


Lepas makan singgah workshop hantar kete Liza tukar minyak hitam..Yer pomen-pomen kat situ sangat baik & informative. Diorang explain each things yang Liza patut do's & don't about her car..Yer duit Liza juga melayang sebab tukar macam-macam seperti yang di suggest kan..haha..pandai cari makan pomen-pomen ni..


Gosh..panas betol aritu..tengok..Liza buat aku melantak lagi..Dia gi tapau air kelapa ngan jambu potong..haha..kaki lantak..pantang nampak..


Ada lagi yang kitorang buat lepas kuar dari bengkel..Kitorang ke Jusco Bukit Raja to buy something..then on the way pulang sempat singgah gerai goreng pisang..haha..lepas tu hantar cuci kereta..singgah mengumpat kat kedai sukan sekejap..

Last aktiviti of the day..Isi angin tayar sebelum pulang..


Eh? mana gambar Bukit cerakahnya? Ahaha..tak jadi pegi la..kuikuikui..

Sunday, February 6, 2011

Punggung LEVI'S

Weeeeeeeiiii...Aku dah boleh pakai LEVI'S. Korang paham tak ape maknenyer tu? Itu Maknenye aku dh gemuk. Wahaha. Ok perkataan 'gemuk' tu macam tak sesuai. Senang citer..aku dah berisi la..

Kalo dulu.. tak hingin aku la nak enter butik LEVI'S. Kalo masuk pon sebab teman Angah n Abg ipar aku bazirkan duit kat situ. Ingat bagus sangat ke? (Padahal jeles ;-( huhu) Tak cukup ngan jeans diorang rembat kasut. Time tu aku tak peduli pon sebab memang for sure takde size aku. Even size yang paling kecil pon still longgar tuk aku.(Ha..dah-dah...korang tak yah nak imagine ukurlilit pinggang aku skang..uwaa..)

ehsan from Angah..dia dh tak muat..bagi kat aku..tau tak berapa lama ia tersimpan dalam almari sebelom aku leh pakai dia? Huhuh..


So kat mana aku soping jeans? Yup! kat ROMP. Kedai cina kongkek tu la. Kat situ je yang ade saiz aku kot. Dan aku tak kesah sebab design dia pon santek (padahal sebenarnya aku tak leh memilih sangat. Sebab saiz aku sangat rare)

ok ni yang aku beli sendiri..


Tapi sekarang im proudly to announce "aku dah ade saiz LEVI'S" weeehuuu...

p/s:thanz to Pia sebab jaga saya sampai gemok..hehe