Wednesday, March 30, 2011

Mak Buyong


Ini bukan gambar seram. Ni gambar scan anak buah aku yang bakal lahir lagi 5 bulan. Go go Angah. Mak buyong moden.

Jantina tak nampak lagi. Tapi... Aku chup nak anak sulong ko "boy" yer Ngah. Hehe leh ar aku ajak dia gi main go-kart.

Yela-yela..aku janji tak kasi anak ko pakai pink. Purple buleh? Haha...

Sunday, March 27, 2011

Bila hikayat Merong ditonton oleh si Mereng


Ok aku tak tau nak rate filem ni macam mana. Sebab konsentrasi aku time nonton filem tu diganggu oleh organisma sekeliling. Filem yang dibikin 8juta tu sepatutnya ditonton secara serius. Tapi ntah la. Ape silapnya.

Hangin sekejap aku rase bila ada babak-bapak serius yang sepatutnya jugak ditonton secara serius, diorang leh gi bantai gelak ramai-ramai. Contohnya time Merong yang bersemangat memberi ucapan kepada anak buahnya kat atas kapal sebelum serang Geruda...kemudian camera shoot gambar anak buah Merong yang kusyuk mendengar..ketawa bergema satu pawagam. Tetibe aku konpius.. Ape yang aku terlepas? Ape yang lawaknya? Merong buat tarian beruk ker? Takde..

Rupe-rupenya diorang gelakkan mamat-mamat melayu kerempeng tu..Gosh..Mamat melayu pelawak eh...


Ok bukan 1 scene jer diorang buat perangai macam tu. Asal tunjuk muka melayu jer..diorang ketawa berdekah-dekah..Ni citer lawak ker? Diorang ni tak sensitif la.

Ade 1 lagi scene yang diorang gelak sampai gegar panggung.Scene time geng Geruda terlentang terkangkang.Camera shoot dari atas. Sorang mamat menutup bahagian kemaluannya dengan tangan..malu yer bang..nak berlakon tapi malu eh..Okeh rakyat Malaysia ni otak kuning belaka okeh.Leh pulak perasan mende-mende cenggitu yer..

So Edry Abd Halim. Aku tak tau la ape perasaan ko kalo nonton 1 hall ngan aku time tu. Mesti ko keciwe.. Jangan balik hentak kaki tau..segan kalo orang lain nampak..Huhu..ntah la..ko salah pilih pelakon extra ker hape..

Wednesday, March 23, 2011

Belon Panas yang sejuk

Dengan Liza lagi.

Ni tahun kedua aku pegi nak tengok belon panas kat Putrajaya..Herm..kali kedua.. kempunan jugak.Satu belon pon tak naik..sebab ujan turun sepanjang hari..huhu

Ade gerai makanan. Isi perot ape yang patut dulu.


Banyak aktiviti kat sini.

Blajar main susun cawan laju-laju.Okeh aku fail sebab kidal.haha


Booth jual barang pon ade.Tapi Liza tak beli pon bola tu..huhu


Hehe soping ape yang patut.Murah..murah..


Mountain dew yang sedap. Free jer. Liza amik sampai 4 cawan..haha..tamak kan..


Memanah pon ade.RM8 for 12 arrows. Nak try tapi tak reti..huhu..


Isi form for medical check up charity..Pay RM5.aku memang baik hati kan..haha


Oops! Ukur tinggi & berat. Tayah la tengok detail sangat..huhu


Senyum jer kan.Aku memang sporting.hehe


Itu jari aku yang dia cucuk..yer..dia cucuk 2 kali tau..kejam kan..ape dosa aku?


Setakat ni takde lagi helmet yang sesuai tuk aku..hermmm


Ok kat sini besh..ade aktiviti xtreme tapi kena bayar.Ada rock climbing, go-kart, bola besar, etc..


Yeah hujan bertambah lebat..nak main pon tak boleh so we decided to visit Alamanda.Jalan-jalan..main game..abes duit aku..kul 10 balik rumah..haha

Monday, March 21, 2011

Tribute to Nenek Ara

Time aku trime call from angah pagi tu. Aku tak tau nak react macam mana. Sore angah tenang je. Mungkin itu sebab aku tak terkejot sangat. Cuma dua tiga kali aku tanya angah. Macam tak percaya je. Tapi takkan angah nak prank aku mende cenggini kan.

Ni video yang sempat aku ambil time raya tahun lepas.Semoga nenek diletakkan bersama orang yang baik belaka.Amin.

Wednesday, March 9, 2011

Aku Ratu SMS..tettt..

"Selagi jari tu tak patah...selagi tu lah nak sms" Hahaha..kena marah ngan abang ipar aku ler..

Since bulan 10 tahun lepas aku telah di goda teruna Maxis tuk menukar plan talipon.Dia tayah tunjuk dada kat aku..aku dah leh folo cakap dia. So bermulalah edisi hidup aku ngan pakai bil..No more prepaid..

Aku hengat kan lagi heaven la pakai bil talipon..rupenya lagi menyusahkan..cis..Asal cukup seminggu je..henpon kena barred..lepas bayar..seminggu lepas tu kena barred lagi..huhu..adoi la..letih la ulang alik g Maxis Centre..Gamaknye gadis-gadis Maxis pon dah naik muak tengok muka aku..at least diorang leh hafal la muka aku yang cute miut ni..yer tak..hehe..(Ah malulah puji diri sendiri..) har..har..harrammm jadah..haha

Pastu lagi menyusahkan kalo aku bayar bil pakai online..aku punyelah beriya membayar..Kalau bayar kat kaunter..dia cakap line activate lepas 2 jam. Tapi kalo bayar online lak..line active lepas 3 hari..uwa...har..har..harrammm jadah lagi..ade ke patut..tak maju langsung..

Last-last aku dah tak tahan..Awal bulan 3 aku ngadu nak terminate.Padan muka aku.Eksen sangat.Mana taknye..bulan-bulan aku nak kena bayar RM100 lebey..Mak tak rela you..kalo pakai prepaid dulu paling kuat pon RM80 sebulan..



Apalagi..aku pon pujuk rayu la abang ipar ku teman ke HQ Maxis.Haha..Nak settle aku nye kes saje dah amik masa 1 jam lebeh..sebab aku tak boleh terminated on the spot..aku masih ade baki kontrak 6 bulan..uwa..aku rase nak nangis bila diorang suggest kan aku gari jari dari main henpon selama baki yang ade..uwa..mana boleh tahan...

Ha tengok..Abang ipar aku buat kire-kire. Tak puas ati punye pasal.haha. Walaupon sms adalah flat rate 10sen for all number tapi masih mahal bagi aku..


Ha tengok..ini lah buktinya..dalam sebulan aku boleh catat hampir 2000 sms..terer kan..haha..Ko ade? So darablah 2000 dengan 10 sen..Banyak tak? Itu hanya untuk sms saja baru..hahaha


Haha macam mana la Abang ipar aku tak shuffle kat situ..kikik..
Tapi sekarang..sudah 3 minggu aku tak bayar bil..hehe jari tetap aktif menekan-nekan punat..Aku dapat pakej paling ideal tuk aku yang kuat sms ni..bila check status billing..tak update-update lagi..sengaja nak bagi free kot kat aku..haha..so sangat senang hati..bagaimanapon..aku hanya akan memilih kawan la lepas ni..hanya korang-korang yang pakai Maxis number sahaja yang layak..other number sila cari orang lain tuk berkawan yer..ahaha..dasar jimat kan aku kan..kan..

Abang Fai tukang settle..hehe

Miss Adda yang very helpful


Sowi..aku bukan kaki gayut..so aritu dalam bil, total panggilan yang aku buat dalam sebulan hanya RM3.60..haha..memang dasatttt..

Sunday, March 6, 2011

Kulaan dah tua..hahaha

Besday Lily pada 3 Mac yang lalu..tengok gambor je la ek..Malas nak cerita banyak pasal orang tua ni..ei..Lily sila sedar diri yer..ko tu dah tua..ahahaha..

Si tua Lily punye besday.


Shahril 3 kali tambah mihun..haha ko memang kuat makan


Makcik Kantin yang baik hati kasi katering for the day..Thanz Nora


Yang ni lak?..hehe kaki lantak jugak..


French Macarons yang mahal..huhu.hanya sesuai untuk si tekak omputih


Malam tu Lily dah berpeloh sebab kena paksa belanja makan..haha memang patut dia cemas pon. Sebab time tu gaji tak masuk lagi..haha.Tapi malam tu Si Bos kecil, Sidiki jadi tukang sponsor. So kitorang lepak kat Teratai.

Tukang sponsor tengah pilih menu.


Honey chicken..ini sangat sedap okeh


Spicy Kapitan Beef


Kailan Ikan Masin


Udang Paprik


Ha tengok..sampai menjilat jari..hahak


Warga Sixma yang kuat makan

Malam tu kitorang balik kekenyangan la.Sepanjang hari dok melantak jer.