Wednesday, April 27, 2011

Karma

Siyes aku nyesal. Patut aku amik je hp tu. Pastu usaha skit. Pulangkan kat tuan dia. Tapi takk...aku biarkan jer. Aku bagitau Nora pasal hp tu. Nora amik & bagi kat boypren dia.

Yer tu la yang terjadi bila aku terjumpe hp siap casing & keychain i lebiu yang tertinggal dalam toilet tempohari. Sebab tu la. Sampai ke malam aku rase nyesal tak sudah. Dok terbayang kat tuan punye hp. Cian dia. Mesti tengah nangis ni. Wei aku tau la.. Aku pon penah rase ilang hp. Meracau-racau aku dibuatnya..huh..

Kat rumah, Liza lak membebel kat aku..
Aku cakap "Dah la Liza..jangan la buat saya rase bersalah sgttttttt.." Uwa..apsal la aku tak amik jer hp tu..Aku rase takde orang paling jujur dalam dunia ni selain aku. Kalo orang lain memang dah lama lesap punyer..terbukti dah pon kan..

Esok paginyer....

"Kak..rumah Nora kena pecah masuk..hp abang Nora ilang..hp Nora pon ilang..."

Tetttt...life is karma. What you give..you get back..Wahaha...

Wednesday, April 20, 2011

Cilakak...lagi-lagi aku jer yang kena..

Ape ke malang nye aku ni..Harus mandi bunga kah? Kenapa? Kenapa? Kenapa?..Tak kan la aku kelihatan sungguh super hot woott..woott kot.. Tak kan la..Mana ade wei..Ape kejadahnya aku membebel ni? Huhu..

Itu hari kan aku kena kejar stalker?Klik ni..Ahh..tapi itu dah history dah..so yesterday..

Ni yang terbaru ni..aku kena skodeng dalam toilet!!!! Uwaaaaa..Kenapa aku? Kenapa aku? Kenapa aku? okeh aku tak nak cerita secara detail..maluuuu..cilakak punyer kaki skodeng! Tapi padan muka ko..Sempat gak kena sembur air..Pasti basah lencun ko. Berani betol ko eh.. Kalo aku dapat ko..memangggggggggg..memang aku tak tau nak buat ape la..haha..Dah tu ko ingat aku reti bersilat ker?


Trauma aku wei..Siyes trauma sekejap..Aku rase macam nk demam..Kepala otak aku pening pusing-pusing..Aku ingat kalo x sihat ni..memang esoknya aku amik MC la..demam terkejut punyer pasal..huhu..

So siang tadi aku jumpe Cleaner tanya, 'Sebelom ni ada tak orang lain ngadu pasal kena skodeng'. Cleaner tu cakap tak penah lagi..Ha sudah...Kawan aku pulak cakap mungkin yang aku nampak tu bukan orang..mungkin antu toilet..Siot betol..Wahaha..

Tapi... tak mungkin antu... sebab aku nampak tangan dia..tangan dia putih..Tapi..aku tak nampak kaki...cuma tangan..

Sunday, April 10, 2011

designer tu bodoh atau aku yang bongok?

Terhegeh-hegeh malam tu aku pujuk Liza gi teman ke Bangunan Maybank. Niat nak transfer duit. Ahlamak luper lak nak kuarkan duit. Aku cuma ada akaun CIMB. Tapi dah alang-alang kat Maybank ni cucuk je lah..Paling kuat pon sehengget kena telan.

Masuk kad ATM. Baca menu kat skrin..AKU BLURRR..erk..spontan nye aku tak reti guna. Demm.Sejak bila aku noob sangat ni? Terjengah-jengah ke kiri ke kanan. Aduh pening kepala aku. Nak tekan macam mana ni? Last-last aku tanya Bro kat sebelah aku.

Bang..ni mesin touch screen ker? (Bodoh ke soalan aku?)

Ha ah. Ha yelah touch screen la ni.

Oooo touch screen... (Macam bodoh-bodoh alang tak cara aku jawab tu?)

Ok lepas dah selamat kuarkan duit..aku trus keluar Maybank. Pappp!!! Aku tepuk dahi. Dah nak sampai ke kereta dah..Aku patah balik...Aku terluperrr.. Kan tadi punca aku kuarkan duit sebab nak buat cash deposit. So terkedek-kedek tenuk aku ke mesin cash deposit lak.

Tekan punat ENTER..terpaparlah menu. Aku tekan pilihan DEPOSIT TUNAI kat atas screen. Takde effect. Tekan lagi. Takde perubahan. "Oh maybe screen yang aku tekan tak kena kot" Aku pon Tekan tekan tekan...Tekan lagi.Hati dah panas. Jari telunjuk aku dah merah. Tak kan rosak lak. Padahal abang tadi tu guna okeh jer.. Aku tekan lagi.. Ade la dalam 10 minit lebih aku dok tekan screen tu..

Pappp!!! Aku tepuk dahi lagi skali. Cilakak..ni bukan mesin touch screen pulak!!!! Rupernye ada button kat sisi screen tu. Adoi la..asal boleh jadi gini? Asal susah sangat nak guna mesin-mesin kat Maybank ni? Ni sape punyer design la mesin ni..Haremm betol.. Tak paham la aku. Mesin yang ko design ni konpius sangatttt!



Aku deposit duit sambil geleng kepala. Teruk betol la..Sebenarnya ni kali kedua aku kena main ngan mesin-mesin kat Bangunan Maybank ni. Huhu..

Wednesday, April 6, 2011

macam ko sorang je ade bini

Bro..rilek ar. Nak gi mana cepat-cepat?
Bini aku dah lapa la.(Trett..trett..henpon cokia dia berbunyi) Ahlamak bini aku dah kol la.Bini aku ajak makan.Aku pegi dulu k...

Eh Samad.Malam ni main futsal macam biase k. Kat tempat biase.
Ahlamak...tak bleh bro. Bini aku mintak teman tengok drama la. Fasha Sanda berlakon. Lain kali keh..

Jom ngeteh. Aku tunggu ko kat Pak Li.
Tak bleh ar. Malam ni bini aku masak kat umah la..Sowi eh...

Hekeleh kecoh tak? Sakit telinga ar..macam ko sorang jer yang ade bini. Aku tau la ko baru 3 minggu kahwin kot.Hati masih berbunga. Jalan pon tamo jauh-jauh. Asyik nak berkepit. Jalan nak pegang tangan jer..Dah halal katenyer..Haih..

Skang leh ar cenggitu punyer perangai..Sok luse lepas setahun..dua..tangan ntah ke mana.Bini pon dah tertinggal kat belakang..Wahaha..

Agak-agak la wei..(Aku jelesss kot) Wahahahaha...

Saturday, April 2, 2011

Ah..xde pekdah.pusing tasik gak...

ape? dengan liza lagi?

ari minggu yang lalu lalu lalu...berkelah kat tasik Shah Alam..lepas tu boleh lak gi tawaf tasik tu.aduh letih gak eh..

erk..pencemaran!!

Tetibe pokok nak tumbang.Liza tahan ala-ala Wonder Woman..dasatttt!


Liza ajak naik bot.folo je la..kang x folo dia tolak aku dalam tasik lak kang..aku dah la tak reti berenang kang..haha


tetibe aku terbuat vlog pulak.hehe.ikot suker aku la kan..




Okeh.from Liza's face tu korang leh nampak muka dia sangat hepi..Sebab hajat dia tercapai..Dari dulu dia beriya-iya dah ajak aku naik menatang dalam tasik tu..Betol wei macam ibu pregnant yang mengidam.haha..