Sunday, April 10, 2011

designer tu bodoh atau aku yang bongok?

Terhegeh-hegeh malam tu aku pujuk Liza gi teman ke Bangunan Maybank. Niat nak transfer duit. Ahlamak luper lak nak kuarkan duit. Aku cuma ada akaun CIMB. Tapi dah alang-alang kat Maybank ni cucuk je lah..Paling kuat pon sehengget kena telan.

Masuk kad ATM. Baca menu kat skrin..AKU BLURRR..erk..spontan nye aku tak reti guna. Demm.Sejak bila aku noob sangat ni? Terjengah-jengah ke kiri ke kanan. Aduh pening kepala aku. Nak tekan macam mana ni? Last-last aku tanya Bro kat sebelah aku.

Bang..ni mesin touch screen ker? (Bodoh ke soalan aku?)

Ha ah. Ha yelah touch screen la ni.

Oooo touch screen... (Macam bodoh-bodoh alang tak cara aku jawab tu?)

Ok lepas dah selamat kuarkan duit..aku trus keluar Maybank. Pappp!!! Aku tepuk dahi. Dah nak sampai ke kereta dah..Aku patah balik...Aku terluperrr.. Kan tadi punca aku kuarkan duit sebab nak buat cash deposit. So terkedek-kedek tenuk aku ke mesin cash deposit lak.

Tekan punat ENTER..terpaparlah menu. Aku tekan pilihan DEPOSIT TUNAI kat atas screen. Takde effect. Tekan lagi. Takde perubahan. "Oh maybe screen yang aku tekan tak kena kot" Aku pon Tekan tekan tekan...Tekan lagi.Hati dah panas. Jari telunjuk aku dah merah. Tak kan rosak lak. Padahal abang tadi tu guna okeh jer.. Aku tekan lagi.. Ade la dalam 10 minit lebih aku dok tekan screen tu..

Pappp!!! Aku tepuk dahi lagi skali. Cilakak..ni bukan mesin touch screen pulak!!!! Rupernye ada button kat sisi screen tu. Adoi la..asal boleh jadi gini? Asal susah sangat nak guna mesin-mesin kat Maybank ni? Ni sape punyer design la mesin ni..Haremm betol.. Tak paham la aku. Mesin yang ko design ni konpius sangatttt!



Aku deposit duit sambil geleng kepala. Teruk betol la..Sebenarnya ni kali kedua aku kena main ngan mesin-mesin kat Bangunan Maybank ni. Huhu..

18 comments:

Anonymous said...

ISH2 memalukan btl..that a simple thing!!!

ayunda maajis said...

simple thing....hemmm. aku pengguna cimb bkn pengguna maybank. so keliru itu biase.

Anonymous said...

up to date please!!!!!! malaysia da maju

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??
enjin wira enjin apa lepas jpj

uiiihhhhhh nasib baik harimau tu tak telan ko lahhhh... ko picit ganas sangat lahh...

beb aku pun ada masalah pasal ATM ni... selalu nak buat cash deposit pakai kaunter ajerr... pasal tak pandai pun nak tekan-tekan atm tu....

Faisal Admar said...

salah orang ke salah mesin? *larikkkk

ayunda maajis said...

anon : ahaha tak jejas langsung..

ayunda maajis said...

nizam : ahaha..ko jangan buat malu..aku lagi malas nk beratur dari picit kat atm tau..

ayunda maajis said...

admar : salah mesin of coz..sbb kalo aku pakai mesin atm cimb..pejam mata pon boleh tau..

Faisal Admar said...

haha tapi tak semua tempat macam tu. nak selamat pegi dekat caltex punya haha.

ayunda maajis said...

admar: herm..kenapa la diorang x standard kan jer semua atm.kan senang..

crayon said...

entri anda tak bosan langsung :)

ayunda maajis said...

crayon : harusssssslah..

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??
pilihan motorsikal kupcai terbaik

uihhhhhhh lain kali aku kalau nak cash deposit aku nak suruh kau ajelahhhh senangkan... boleh caya kewrr kat ko ni....

ayunda maajis said...

nizam : ahaha..percayalahh..tp kasi la duit saku skali..hehe

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??
rxz 5 speed 6 speed catalyzer

eeemmmm upah lima posen bolehkan.... beb hari ni aku berjaya gak masuk kan duit melalui bank mmg senang lah wehhh coz hari sabtu kauter tutup terpaksa lah aku guna atm.... mula mula agak pening lalat beb

ayunda maajis said...

nizam : ahaha tahniah bro..

jenanese said...

kalau macam ni punye susah, gua sarankan lu kua duit pakai buku je...

ayunda maajis said...

jenanese : bro..aku mls nk beratur...