Thursday, May 26, 2011

Bawang jadi pokok

Time tu jam pink aku tunjuk pukul 12.30 malam.

Aku lapar la

Jom makan roti canai

Aku dah tak larat nak drive

Ala..roti pon dah abes..

Aku nak buat jempot-jempot la

Awak tayah buat banyak-banyak..nanti tak abes.

Yela..tepung gandum aku bawak balik time kenduri kakak aku aritu pon ade lagi..

Giler dah lama..ha gi la cepat

Ahaha tapi...nak buat jempot-jempot ape? Bawang pon dah jadi pokok.

Wahaha..awak tunggu la pokok tu tumbuhkan bawang balik.Pastu baru petik..haha

p/s: Macam ni la kalo dah lama tak masak kat umah..huhu

Sunday, May 22, 2011

Yana & Salim's Wedding Yaw!

Congrates sangattttt to Yana & Salim for their sweet wedding yesterday. Thanz sebab sangattttt beriye invite aku for attending ur wedding..Yer..korang memang sengaja nak aku buat keje kawin tuk korang kan..penat dowh..tapi tuk korang..tadehal lah..haha..

Below..some pics yang sempat aku snap..enjoice yaw..

Begin the journey from Padang Jawa Komuter


Tengah tunggu monorail untuk ke Titiwangsa.Look at my bag..everyone think im going to KLIA..haha


The journey end at Jengka 20..


Orang blok dah start bergosip sambil bekerja..haha


Kudapan petang..im totally hungry yaw..


Yep..cuaca sangatttttt panas..nasib aku bawak kipas sendiri..dan keja packing doorgift sudah menanti..huhu


The doorgift..


i luv this one..sangatttttt sistematik..kretifnyeww


Nerves si Yana before akad nikah


Tadaaa..inilah dia pengantinnye..ini lepas akad nikah.


Bekpes pagi hari besar..nyum2..


Meja beradap..aku shukerr..dah macam hotel ha...


Udang cucuk anyone?


Im wiv the bride


Im wiv the bridegroom



Ikan masin


i dont know what to call this..(cendawan + kulit lembu + perut lembu)


Bubur kacang


Gulai kawah


Sup tulang!! Oh yeah!


Pengantin mencuci...ahaha..korang ingat korang raja sehari? haha not anymore..nasib korang la..


Periukk incoming!!! wakaka..


Dengan baju tidonyer..aku tetap ringankan tangan..haha..ok..aku comot..wekkk


Bertolak pulang..snap!


Letih memang letih..kaki aku ni dah rase macam orang berlari..lenguhnyer..ok im off!

Sunday, May 15, 2011

Tobat tanak main dah!!!

Semalam sangat excited ke Subang Avenue untuk bermain Roller Skate!!! 2 bulan planning punyer activity.. dan kami dapat diskaun RM6.80 per head for 2 hours skating..ooo yeah..

ini muka excited ker sawan? ahaha..


the entrance counter


Liza dengan background kaunter kasut. Saiz kasut dari saiz 2 hingga 11


aku punyer saiz 3..korang?


ok then..ready to go..erm..sebelom kitorang pegi main..staff kat situ ajar skit la pasal cara skate yang betol.Nampak macam senang..


inside..disco time!


Dj yang pemalu..ceewah



1 jam pertama main..perot aku buat hal..but dont worry..toilet ade disediakan..


Pastu malang aku bertimpa-timpa..lepas sakit perot..g toilet xde air..lepas kuar toilet sambung main balik..time skate tu tetibe tak leh balance badan..debek..aku terjatuh..punggung jatuh dulu..sakit syiallll..aku rase nk pitam..aku terduduk lama..sakit punggung sampai ke pinggang..aku rase nak baring terus je kat situ..aduh...Liza datang..bangunkan aku..Liza ajak skate slow-slow..dalam ati aku dah give up dah..(stakat seret kaki roda keliling floor sambil pegang palang besi..baik tak payah!! )


muka tahan sakit..


video,
vidio nyer..jeles betol bila tengok orang lain terer jer main skate..arrrhh geram!! Rase nak tahan kaki jer kat diorang..biar tersadung ramai-ramai..Muahahaha...


**efek dari jatuh punggung :
- jalan dah macam orang tua
- nak membongkok pon sakit
- tak leh guna toilet cangkung
- nak bersin rase sakit
- nak batuk rase sakit
- dan paling seksa ialah aku xleh nak kentot..uwaa..ini kejam..

Dah..tobat pasni tanak main dh mende-mende yang beroda ni..penyiksaan...huahuahua..

p/s : Komen2 kat entri yg lepas dah terdelete pasal Blogger Not Available aritu..mungkin ade komen yg aku tak sempat baca..uwaa..diorang ni dengki tol la kan..huhu..itu pon kalo korang perasan la..korang pon ade kena mcm tu jugak ker?

Wednesday, May 11, 2011

driver bus rapid yang harem jadah

Dah la tunggu bus bukan main lama macam haram. Perangai buruk pemandu bus rapid pun sama haram jadah. (Ok maybe bukan semua.)

Dah la hati panas tungggu bus. Bila bus dah sampai, aku pulak yang dipersendakannya. Aku betul-betul tersinggung dengan perangai pemandu bus rapid yang sorang ni. Dah la tua..tunjuk eksen pulak tu.

Ok macam ni.Lepas naik bus. Aku nak masukkanlah duit sehengget kertas tu kat dalam box macam biasa. Eh tak boleh? Pastu aku tanye la driver rapid tu.

"Er macam mana ni? Nak bayar..."

Driver rapid tu boleh buat tak tau..aku tanya lagi sambil hulur duit kat depan muka dia. Lima kali jugak la aku tanya mende yang sama. Memang celaka..Trafik mula stuck kat blakang aku. Aku beralih & bagi laluan .

"Tett..Tett.." passenger yang lain masing-masing kuarkan kad TouchnGo & touch pada mesin. Huh..canggih..Dan aku masih terpinga-pinga memegang duit kertas sehengget...

Lama lepas tu barulah driver tu amik duit kat tangan aku.Aku pun tunggu tiket.Driver tu buat tak tau pun.Aku pun blah cari seat. Lepas duduk. Driver yang kurang ajar tu cakap...

"Semua orang pakai kad.. Ini...ade sorang jer gini-gini.. " Sambil ketawa, tangan dia melakonkan semula cara aku masukkan duit dalam box yang dah tertutup. Its not funny ok!!! And YES..aku sorang je yang gunakan duit..

"Ei orang sekarang dah tak pakai dah..semua guna kad jer..bla..bla..bla.."

Demmit! DIA MALUKAN AKU DALAM BUS YANG RAMAI PENUMPANG. Ape ko rase? Hati panas dowh.. And YES aku TERSINGGUNG!

Ei come on la..patut dia guide la aku yg tak tau ape-ape pasal kenderaan awam yang ko dah rase paling canggih dalam idop ko.. Yes i do admit it memang canggih. Tapi aku as a passenger yang tak biase naik kenderaan rapid ko ni..patut ko explen la ape yang aku patut buat. Bukan malukan kat semua orang. Itu memang kurang ajar la nama dia. Biadap!!!

And please..bus ko ni agak tak functioning & bangang sebab ko tak pikir akan kemungkinan ade passenger yang last minit & urgent condition yang terpaksa naik bus rapid ko yang maha canggih tu. Dan jangan pikir yang semua orang memiliki kad TouchnGo. Macam aku la since aku xde kereta pon. Yang KADANG-KADANG & JARANG..yang hanya akan naik bus rapid bila keadaan memakse..

Akhir kata..Sesungguhnya ko orang tua yang KURANG AJAR & BIADAP! Tak handle customer yang blur macam aku..& I'm sure orang lain mungkin akan kena juge..

Tak caye aku cakap? Hah baca la testimoni kat bawah ni..



Sunday, May 8, 2011

Ooh Panassssssss

Malam ni harussslah tido tak lena aku. Naked? Err...Ok. Pintu & tingkap dah lock betol-betol. Panas betollah dua tiga ari ni.Tak tahan...

Kawan aku cakap iceberg kat Greenland mencair banyak...begitu skali efeknye.

Tapi kepanasan ini tak mampu nak mencairkan otak aku untuk merapu entri baru.Panassss sangat wei..

So aku buat keputusan nak menerap atas mozek skang jugak.Sekian.

Wednesday, May 4, 2011

aku LULUS woiiiiiii..

"Hey ayunda wake up la.."
On 6.45 am aku kena kejot..golek-golek kejap..jam 7.15 am aku baru start mandi..heheh..

Ape pasal ko bangun awal sangat?
Sebab orang tu janji nak pick up pukul 8 am.. Huargghh..hermm..

Sape? Boipren ko ker?
Boypren celah mana pulak.Aku nak pegi Ujian Komputer tuk amik lesen la..

Dalam kereta.Ini kali ke-17 aku khatam baca buku..adeh..

Sebelum abang yang anta kitorang tu blah..dia sempat cakap
"Ha jangan datang senyum, balik karang nangis pulak.."

Uwaaa..kejam giler..

Cer citer..Cer citer..
Yela-yela..nak citer la ni.Kat tempat ujian tu.Apek penyelia exam tu amik IC. Pastu dia panggil nama aku.Dia cucuk IC aku kat scanner cap jari.Jolok punye jolok IC aku tak boleh read..ha...sudah..dia buat dah..

Aku : Err IC x boleh detect ke?
Apek : Ya la..mana tau..U punye IC..tak boleh pakai..Aiya..
Aku : Debor..
Apek : U kol ur cikgu suruh pegi sana ofis memandu.Mintak kad baru sama dia.


Adeh..kena lagi aku..Berkejar aku ke ofis..after settle amik kad baru. Aku kembali jumpe apek tadi.Lepas register dia nk amik gambar. Ahlamak amik gambar? Aduh..aku dh la comot. Sebab rambut kena ujan kt luar td..Ahh..layan jer..Aku senyumm..klik..settle.

Aku amik semula IC and nak duduk kat tempat menunggu.

Apek : Ayunda.U mau pegi mana? U masuk bilik exam terus..U mau jawab bile? U mau balik lambat ker?

Adeh..kena bebel pulak.aku pon terus cemas la..semua orang dah start exam..Debor tak abes lagi ni..aku letak beg atas meja..Pastu baru aku teringat mana boleh bawak masuk beg dalam bilik exam.Tapi takkan aku nk kuar pulak..aku dah start menjawab soalan ni..ahlamak ade camera..baik jangan sentuh beg nanti detect aku nak meniru pulak..

Aku pon sambung jawab soalan.Kunun-kunun konfiden jer..haha..debor tak abes lagi ni..tiba-tiba
"Soley soley.." cilakak henpon aku bebunyi pulak..adeh..kelam kabut aku buka beg..cari henpon pastu terus silent..aduh cobaan betol la..

Pastu..pastu..
Pastu..jawab punye jawab punye jawab..last skali aku klik button "Ya" untuk tau keputusan..

Ape ko dapat?
Oh yeah! Aku LULUS! Dengan tak semena-mena molot comelku ini dah tak boleh nak control dari senyummmmmmmmmmm jer.Dari dalam bilik exam, keluar bilik, jumper apek tu balik, aku senyummmmmmmm jer..ahaha..Apek tu print slip. Dalam ati aku cakap "Apek ni tanak ucap tahniah ker kat aku?"Wahahaha...

Perasaan ko skang?
Aku rase hepi sangatttttt..lepas ni dah tak payah study lagi..o yeah!

Itu jer?
Eh kejap. Nak ucap tengkiu kat Team Sixma sebab kasi tuisyen free..korang memang besh lah..

Monday, May 2, 2011

Masuk tang mata..kuar kat leher..Fuhfoh!

kikik..tetibe aku teringat kat mamat ni. Dia pandai wat magic woo..time aku mula-mula kenal dia dulu..dia tunjuk kat aku 1 magik ni.Aku punyer la trauma.Iyer ar..

Dia amik duit syiling seposen sapu atas mata dia pastu..pastu..pastu kan..duit syiling tu ilang!! Aku jerit-jerit nyah la kat situ.Dasat kan magik dia kan..

Nak demam aku rase sebab itulah 1st time aku tengok orang wat magik depan mata aku.Nasib baek aku tak pengsan.Sebab kalau aku pengsan nanti mungkin dia akan ilangkan aku pulak.Gara-gara malas nak angkat gi spital.

Lepas tu..dia tanya "nak tengok tak mana syiling tu?"
Aku cakap "tamo-tamo.." sambil hentak-hentak kaki. Sebab dah trauma and bersedia nak berlari-lari anak.Tapi dia sempat tarik tangan aku..Oh..aku terus jatuh cinta..Huahuahua..

Dia cakap "rileks"

Pastu dia letak tangan kat belakang leher dia and tunjuk tangan dah ada syiling. "Tadaaaaa..."
Uish..dasat kan.. Masuk tang mata..kuar kat leher..Fuhfoh! Kagum..kagum..



video

Another magic video.Enjoice..