Sunday, October 30, 2011

Skodeng toilet

Masih igt kah pada story aku kena skodeng kat toilet dulu? Takpe..tak ingat takpe..aku remind kn..klik sini Cilakak..lagi2 aku..

Ehh... xde2..aku tak kena skodeng lagi..ish sejarah x mungkin berulang..tapi aku nk criter pasal toilet yg sama. Di mana toilet tu sudah pon direnovate. Dah boleh diguna pakai pon...oleh kaki skodeng & mangsa skodeng..haha..dah santek dah pon..meh aku bagi tour..

Biasalah..tempat baru mestilah bersih kan..kan. Santek jer tampal sticker..ntah brape lama leh tahan tu..


Tapi aku tak suka tempat sinki dia..flat manjang..huh ni kalo cuci tangan percik air..abes basah baju..


Ceewah snap gambo sendiri...ehek ehek..


Dan paling besh..dah ade cermin besor..leh nampak ujung rambut sampai ujung kaki..

Harap2 nya..bila ade toilet baru..tak ade ler kaki skodeng baru yer..cari ler keje yang berpekdah skit..
.
.
.

Sunday, October 23, 2011

Aku memang sukerrrrr kari..bau diaaaaa..fuhfohhh..

Aku memang sukerrrrr kari..bau diaaaaa..fuhfohhh..kalo makan lak..leh lekat kt tangan woo..cuci ngan sabun pon x ilang..hahah

Kisahnya..Along aku pon bawak gi try makan kat tempat baru..Nama nya RAJU's..Tadaaa..

Welkem to Raju's


Mula2 pilih lauk ape yang suruh diorang masak


Pastu cari tempat duduk.. Kejap pastu ane datang bentang daun pisang atas meja.. Oh yeah..kat sini xde pakai pinggan okeh.. Indian's old style yaw.. Makan atas daun pisang.. Sooo excited!!!!


Pastu ane tu cedok semua yg korang nampak kat gambo atas ni..nice ha..aduh aku dah xleh tahan nih..siap ade papadom tu...


Kalo korang rase kuah x cukop..dont wory yaw..Kat sni boleh tambah kuah punyer..Macam aku la..kalo tak banjir ngan kuah kari..memang x feel makan la..huh


Aksi makan..


Fifi pon ade pinggan daun pisang nya..tp dia paling cepat abes..pastu kna cepat2 clear table dia..sebab kalo tidak nanti dia comotkan keadaan!!!


Pastu aku pon clear kan la ape yang ade atas daun pisang aku..Burp!!! ahaha.. Tak kesah la korang nk cakap aku comot ke..pelahap ke..ahaha..aku chill jer..haha


Total harga tuk 3 dewasa makan & sorang kanak-kanak ialah RM44 hengget..kuikui..mahal ke tak? Wahlaweiiiiii...

Wednesday, October 19, 2011

Faidelia punye pasal


Sabtu lepas..majlis cukur jambul si Faidelia Putri. Anak buah aku nombor 2. Anak Angah aku ler..cukup 45 hari dia keluar dari peyot Angah.


Macam biase. Pagi itu bermula dengan rewang. Inilah muka2 jiran2 aku yang setia tiap kali ade kenduri.


Jam 2 ptg..majlis & marhaban pn start.


Ha yang itu diorg sapu kapur & tabur bunga rampai kat si kecil tu. Aku pn tak brape clear kt situ..

Yang paling besh nye..si kecil ni tak buat hal langsung. Baik pulak perangai dia. Sporting abes la. Haha.. Ini dibuai atas kain batik lepas. Maksudnya kain batik tu tak berjahit la. Pastu 2 org makcik aka jiran aku yang menghayunnya.


Selesai majlis. Bapak nya pulak yang meriba..


Orait tibalah mase tuk menjamu selera..


Hidangan cara buffet.

Ikan goreng
ayam goreng

sambal ikan bilis

ulam-ulaman
pulut kuning

sayur toge

gulai daging

ulam betik

sambal belacan


kuih sagu


Alolo..Fifi (anak buah pertama) nak jaga adik yer..



hahaha aku nekad nk jadi makcik garang..wahaha. Bior anak sedara x melawan cakap..hehe.pastu pasti diorg xleh nk paw aku kn kn..hehe..selamat poket aku..haha

Monday, October 10, 2011

Sixma BBQ..dan..errr APE TU???

Ape aku buat wikend tu ari? Tayah teka la.. Meh aku bagitau..

Bertolak dari Shah Alam jam 5 ptg.. Menuju ke Pulau Indah for BBQ yaw!!! Wiiiiii..


The journey of excitement...(ke aku sorg je yg rase macam tu? kui kui..) Atas jambatan ni.. Dah boleh nampak kapal besar


Pastu masuk area kampung..Dah rase macam balik kampung pulak..ngan jalan sempitnya..ha mamat tu tengah mancing kat parit..

Jalan memang adventure..debor sepanjang jalan tu..jalan berlopak, lalu kat jambatan sempit, jalan berbatu tajam, jalan berpasir halus..huhu..dan ni time tepi tebing laut..seram pulak aku tengok..oh yeh..dah makin hampir nih..

Sampai sudah..perjalanan amik masa lebih kurang 1 jam.. Aku tak tau ape nama chalet ni sebab aku tak nampak langsung kt mana signbod nyer..Dasat sungguh kan..huhu..

Diorang cakap tempat ni popular tuk memancing & aktiviti camping..Tu pasal la kt pintu masuk ade ditampal gambar-gambar tangkapan yang dasat-dasat..Fuhfoh!! Giler besor kot pari tu kan..kan..

Lepas bayar sewa tapak, kitorang trus angkat barang masuk..

Yang laki terus setup tempat BBQ

Yang pompuan lak setup tempat lepak

Dan aku lak amik peluang ni tuk melilau usha pemandangan..heheh.. Bagus tempat ni..walaupon buruk n macam tak terjaga sangat..tapi ade kemudahan gak la


Ade surau

Ade dewan

Dan...ini toilet nye..nampak horror eh..Liza cakap dah macam dalam filem Karak..siot tol..dia siap bagitau :' Jangan masuk toilet no 3' ..adeh..


Aku jumpe sesuatu yang cute..tempat tangki air simpanan..hehe dah macam tiny house..cumelll..

Ha nilah jeti yang diorang dok mancing tu. Siap ade bot lak kat situ.

Tapak projek...

Menunggu malam...matahari makin tenggelam..

Kite bakor! Kiter bakor! Ok aku comot...

Tuuuu dia...lapar weh..lapar...

Masing-masing melantak...sorang pon x peduli aku kt blakang ni..huhu..

Bebudak Sixma..perangai yang bukan-bukan..

Jam 9.30..kitorang dah start mengemas..Tepat jam 10 malam..kitorang bertolak keluar & pulang..

Dah sedia tuk gambo misteri??? Err aku uplod lain kali la k..sebab aku update blog time ni dah jam 1 pagi..macam seram lak nk uplod..Aku pasan gambo tu siang tadi..ehehe..lain kali la eh..huhu...

Yela2..nak tengok sangat...aku tunjuk la..

errr..rambut sape yg panjang sangat kt lantai tu...huhu..suspen tul la..