Monday, October 10, 2011

Sixma BBQ..dan..errr APE TU???

Ape aku buat wikend tu ari? Tayah teka la.. Meh aku bagitau..

Bertolak dari Shah Alam jam 5 ptg.. Menuju ke Pulau Indah for BBQ yaw!!! Wiiiiii..


The journey of excitement...(ke aku sorg je yg rase macam tu? kui kui..) Atas jambatan ni.. Dah boleh nampak kapal besar


Pastu masuk area kampung..Dah rase macam balik kampung pulak..ngan jalan sempitnya..ha mamat tu tengah mancing kat parit..

Jalan memang adventure..debor sepanjang jalan tu..jalan berlopak, lalu kat jambatan sempit, jalan berbatu tajam, jalan berpasir halus..huhu..dan ni time tepi tebing laut..seram pulak aku tengok..oh yeh..dah makin hampir nih..

Sampai sudah..perjalanan amik masa lebih kurang 1 jam.. Aku tak tau ape nama chalet ni sebab aku tak nampak langsung kt mana signbod nyer..Dasat sungguh kan..huhu..

Diorang cakap tempat ni popular tuk memancing & aktiviti camping..Tu pasal la kt pintu masuk ade ditampal gambar-gambar tangkapan yang dasat-dasat..Fuhfoh!! Giler besor kot pari tu kan..kan..

Lepas bayar sewa tapak, kitorang trus angkat barang masuk..

Yang laki terus setup tempat BBQ

Yang pompuan lak setup tempat lepak

Dan aku lak amik peluang ni tuk melilau usha pemandangan..heheh.. Bagus tempat ni..walaupon buruk n macam tak terjaga sangat..tapi ade kemudahan gak la


Ade surau

Ade dewan

Dan...ini toilet nye..nampak horror eh..Liza cakap dah macam dalam filem Karak..siot tol..dia siap bagitau :' Jangan masuk toilet no 3' ..adeh..


Aku jumpe sesuatu yang cute..tempat tangki air simpanan..hehe dah macam tiny house..cumelll..

Ha nilah jeti yang diorang dok mancing tu. Siap ade bot lak kat situ.

Tapak projek...

Menunggu malam...matahari makin tenggelam..

Kite bakor! Kiter bakor! Ok aku comot...

Tuuuu dia...lapar weh..lapar...

Masing-masing melantak...sorang pon x peduli aku kt blakang ni..huhu..

Bebudak Sixma..perangai yang bukan-bukan..

Jam 9.30..kitorang dah start mengemas..Tepat jam 10 malam..kitorang bertolak keluar & pulang..

Dah sedia tuk gambo misteri??? Err aku uplod lain kali la k..sebab aku update blog time ni dah jam 1 pagi..macam seram lak nk uplod..Aku pasan gambo tu siang tadi..ehehe..lain kali la eh..huhu...

Yela2..nak tengok sangat...aku tunjuk la..

errr..rambut sape yg panjang sangat kt lantai tu...huhu..suspen tul la..


14 comments:

Alan said...

pergi bbq x ajak aku pun

ayunda maajis said...

Alan : aku dh ajk..tp ko lak sesat kt Shah Alam wakaka

alan yg comel said...

mana de ko ajak weh..ko saja je kan..apa cerita pasal gambau misteri tuh?

Afzainizam said...

Pergghhh Toilet tu banyak lubang so hope anak dara jangan masuk yerr... mmg seram tengok...

Beb bakor bakorr ayam tak habak pun kalau tak nak joint gak...

uuhhh pemalas nyerrr orang pompuan cuma siapkan tempat lepak ajerr yang teruk kaum lelaki cehhh...

Jom Terjah entry terbaru ??
tip cara mudah bersihkan seat kereta

ayunda maajis said...

alan yg comel? huahuahua...gambo tu misterius kn kn

ayunda maajis said...

nizam : eleh suh anta air ke shah alam pon tamo..lagi mau join..

alan yg comel said...

tu kan rambut ko..antu tulang sungguh ko ni kan.

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

bila makan banyak jangan lupa makan teh herba orang kampung ..supaya buleh berak

ayunda maajis said...

alan : rambut aku lurus ler..bukan krinting..

ayunda maajis said...

brutal : haha thanz bro..mcm la aku ni susah nk berak..haha

Afzainizam said...

Tapi aku nak tengok gambo ko berenang di tepi pantai yang indah tu...

Aku cuba mula membayangkan ko berenang2 tu...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
jamming show Volume 10

ayunda maajis said...

nizam : hahaha ko jgn mengada...

Alan said...

kalau afzainizam bayangkan ko berenang, aku bayangkan ko kena kejau dengan jaws dalam air tuh wakakaka

ayunda maajis said...

Alan & Nizam : Ewah2..sonok korang eh..