Wednesday, November 30, 2011

Sebab Wedding Meme Kiter TerSesat

Semua salah si co-Pilot la..salah bagi arahan..pastu gi bantai tido..Aku lak tak pasan sbb kusyuk main Angry Bird..hahaha

Last2..terlajak masuk area Johor..menuju ke Segamat..aduyai...

video
.
.
.

5 jam sebelum....


Si Peja drive alone..


Yup..guna GPS la yaw..


Oyeh..makin hampir..


Meme n wife



Selamat pengantin baru...

Wednesday, November 23, 2011

Bogel Menuju Tuhan


Dari tajuknya saja dh macam kontroversi kn kn..Semua catatan ni boleh dibaca kat blog dia..dah tu buat ape gi beli buku dia pulak..Ntah aku xtau..tetibe je aku trus grab the book and pay at the counter..


Si Daim from JUVANA. Pandai menulis..or syok sendiri..pedulik ape kan..dia punya blog sukati dia lah..Sowi aku belom abes baca lagi..ade la selak2 skit2..Tapi puisi DIA & AKU KATA buat aku nangis..

Sunday, November 20, 2011

Sampai kemik2 muka aku pikir

Last week pegi pasar malam..Singgah gerai buah..


Puas aku pikir. Longkok tu buah ape? Sampai kemik2 muka aku pikir..aduyai..
.
.Muahaha..klako..klako..

Wednesday, November 16, 2011

Bersedudukan on Wednesday with JPJ

No giliran aku..

Antara calon lain yang bersedudukan ngn aku..

Taklimat dari Incik JPJ..sangat sporting & very helpful.

Menuju ke pondok B untuk test bahagian litar.. yer..aku cemas saat ini.

Aku antara calon terawal..cuaca sgt ceria..perot start nk buat hal.kepala pening.aku rase nak pitam.shaking siap..nak muntah pon ade..giler ah..peluh dh meleleh kt dahi..tekanan tol.

Ujian bukit, parking & tiga penjuru..

Kemudian test jalan raya..

Belom pon aku keluar dari kawasan parking..Incik JPJ kt sebelah aku dh berdengkur..aduh..aku dh mengeluh dalam hati..cuak kot..kalo dibuatnya aku langgar orang nanti macam mana? Aduyai..

Kesudahannya...aku senyum sepanjang hari..ehehe..

Sunday, November 13, 2011

Friendster R.I.P uwaaaa...

whoa...aku br je tau nih..wei korang dh tau ke? gosh! what 0n earth just happened? they shut the friendster to friendster game.omg!!!!

i just know this like TODAY!!!!

aku weng beberapa minit.aduh2.. abes semua testimoni, komen, msg, kwn2, gambo, etc ilang..semua dh lupus.gosh2!! sedih x terkireeee... all gone! much2 important thing is all the sweet stuff between me n him..no more saved.. arrrr...so sad..uwaaa...(jap2 bagi aku nangis jap...)

u know what..i used to read all the msg berulang kali.always stalk his profile n pics..owh..me so mish them..sape punye keje ni.ei kalo aku dpt mmg aku sekeh2 pale dia.dh la x inform.emel la dulu ke..hape ke kn sng..adooi la..

And the respond are:

Rage!

Rage!!


And more Rage!!!

hahaha....

.
.

Tuesday, November 8, 2011

Rayeeeww Haji 2011

Raye haji tahun ni jatuh ari Ahad. so Jumaat petang nye aku dah mula berambus dari Shah Alam..menuju ke KL & pulang ke kampung.

Tahun ni Abah aku buat korban. Ini la sekor lembu kepunyaan Abah aku yang dah ditumbangkan.Aku tak ingat ape gelaran tuk lembu tersebut.Tapi aku pernah la gak tgk dia kt ladang dulu.

Aku tak berada di tempat kejadian. Adik aku yang snap semua pic ni..Jom chill & layan gambo2 nih..

Tu dia..antara jiran2 aku or orang blok yang sama2 mengorbankan lembu mereka. 4 ekor kesemuanya


Funny ha..hik2


Aktiviti melapah..


Timbang tara..


Timbang pakai dacing lak. Berat kan daging..tengok daging banyak2 ni aku teringat lak kat baju Lady Gaga..haha


Sampai je daging..terus sedia periuk besau & unggun api. Slalu memang guna macam ni kalo time raya..menu ape paling besh kalo bukan sup daging kan..kan..


Cuaca memang baik. Jadi nye kitorang buat kerja kat luar rumah. Ni tengah potong daging sbb cadangnya nak buat satay


Hei2..ingat aku tak turun dapur ke? Skali aku zassss bersusun daging dicincang tau...hahaha


Tadaaaa... selepas dicucuk-cucuk..dapatlah 136 batang satay akhirnya..Banyak ke sikit tu?


Ok meh tengok dari dekat..aku tau korang terliur kan..kan..


Burn..burn..burn..


Bakar satay kt area depan umah. Sebab kitorang jemput kawan & jiran terdekat skali join main bakar2..Satay semua abes..licin..siap tak cukup lagi..haha..wisau gak kalo membazir time tu..haha
.
.
.