Wednesday, December 5, 2012

Sunday, December 2, 2012

I was like WHAT! WHAT! WHAT!!!!!? (sakittttt ati)

Ape perasaan ko wei.. bila di malam yang sepi..pi..pi.. you have nothing to do. Sangatt free dan tetibe teringat kat kawan2..

You pick up your phone, your friend's number.. while your henpon is truttt..truttt.. dah menjalar segala macam topik yang ko nak gosip dengan kawan ko tu kat dalam kepala hotak ko..

And when your friend pick up your call, ko pon buka lah molot ko yang ko anggap comel tu. Pot Pet..pot Pet... Bercakap non-stop macam takde noktah dah..

And at the end of conversation hati ko jadik panas sebab dia cuma cakap : "Tu je yang ko nak cerita?"

Bleeerghhhh....

I was like WHAT! and asked friend : "Ko kenapa? Tak nak cakap ngan aku ke? Kalau tak nak cakap, takpe.. i can say bye now.."

friend : "Ok bye..."



I was like WHAT! WHAT! WHAT!!!!!? (sakittttt ati)

*To anybody yang pernah alami peristiwa macam ni ngan aku.. all i want to say is tripple sorry.. Mood aku kadang2 tak sengaja.. KARMA happen kan..kan..



Wednesday, November 28, 2012

Where MMMM meets AHHH..

ok cuba teka aku kat mana? heee.. 
 


Oh..Oh.. movie bawah ni 
saya shukerrrrrr..
sangattt






video

Wednesday, November 21, 2012

Aku sudah kena troll sama MAXIS!

hey hey hey hey.. Aku ni sangatttttlah setia orangnya. ohemji.. sangatttlah kan.. betul..tak tipu punyer.. Kalau tak caya tanya la..tu Bean Bear kat rumah aku tu. Dia la yang paling-paling kenal betapa setia nya aku nih ha.. mana tak nye..tetiap malam memang dia la mangsa tindihan dada aku ni..hahaha..setia kan aku..

hey hey hey hey.. Aku ni setia tau.. semenjak menjak boifren aku meninggal 2, 3 tahun dulu.. (Innalillah..) ade aku menggatai ngan jantan lain..hado? uish takde ler.. betol Pa.. Mama tak carik lain dah.. uhukhuk.. setia kan aku..

Tapi!!!!

Tang satu mende alah nih.. dia jadik punca aku berpaling tadah..* MAXIS * Oi Oi Oi Oi.. Ape kejadah nye aku rumah depan I-City tapi line talipon macam haram hambar? Ko bayangkan.. (Pluot..Pluot awan berangan muncul atas kepala) aku nak send sms pon sukarrrr nak lepas.. nak call out..huh kena try duoblas kali.. Dan yang paling hanginnnn.. bila tengah call.. cuma dengan suare alien.. aakk..kku..ko.. pui.. last2 ape pon tak dapat.. hampeh!

Haaaa dan lagi 1.. sebab yang paling kuattttt aku nk switch line MAXIS  ni ialah "cross line". Pernah dengar? Dulu aku selalu dengar tapi tak pernah percaya. But this time aku lak yang kena.


Kisahnya.. I do get a call from my mum. Belom sempat aku nak pick up.. dah putus. So aku buat derk dengan harapan Mak aku akan kol balik.. Tunggu punye tunggu.. aku tertido semula.. huahuahua.. But.. On the other side.. Mak aku memang try kol aku balik.. Cross line punye pasal.. Mak aku cakap ada budak laki angkat phone aku!!! OHemji!!! Dua kali kol..Dua kali dengar suara laki.. Hah.. Mak aku dah syak sumting fishy dah kat aku.. padahal aku pagi2 buta tu dok menindih Bean Bear atas tilam dalam bilik aku.. Ha caner tu..

Aku siyesly dah ketar la bila Mak aku cakap cenggitu kan.. Aku ni dah la pompan, bujang trang tang tang.. paling jarang balik kampung, otak seminit.. so telah membuat keputusan untuk curang dengan MAXIS.. supaya perkara hangin ini tak berulang lagi.. Kang tak pasal2 aku kena stay kat kampung.. Ohemji!!


Sunday, November 18, 2012

Menggigil di Cameron Highland

Melalui Exit Tapah.. menuju ke atas.. jalan sangatt seram woo.. Dia punye selekoh tajam dowh.. Sekali ko lap.. tak nampak jalan depan.. so kena hon setiap kali lap maut tu.. itu untuk kasi alert kat kenderaan yang datang dari arah depan..



Haa.. kalau dah lalu jalan macam ular tu.. stamina kena kuat la..excited sangat.. belom pon setengah bukit ditawan.. dah muntah pening segala.. boooo... berperangai pondan? Lalala..


Air Terjun Lata Iskandar.


Bharat Plantation





Rasa tak puas hati. Cameron Highland tak sejuk!!! Walaupon sekarang tengah hujan.

Last time datang Cameron ialah 1999.. Time tu menggigil sampai kremm kaki.. *priceless*.


Hot Cameron Tea. Tea + Honey + Lemon = RM5.50. Yang peliknya tu siap kasi straw..duh.. (oh..oh..orang Indon tak panggil straw..diorang panggil 'sedutan' :)
Tengahari dah sampai Brincang. Lunch dulu kat Restoran Tomyam. Haha ader ke pi order tomyam stoberi..Buat laka-laka lak ..haha

Banyak hotel kat Brincang ni. Semua dekat-dekat. So boleh jump from 1 hotel to another hotel untuk survey harga dan tengok bilik.

Petik buah stoberi sendiri. Yup i did that!! Half kilo = RM25. So penuhkanlah tray polisterin putih tu. But be carefull. Lebih korang petik, lebih la kena caj. Diorang guna baja organik so korang boleh petik dan terus makan. Tanpa was-was.. Then funny conversation happened here..

Aku: Timbang..timbang..
Bangla :  Belum cukup..petik lagi..
Aku : Tak nak! Nanti lebih..
Bangla : Belum cukup la adik.. lagi 6 biji..


Rambang mata

Ignore that Bangla and pergi timbang..haha eksen nih.. Last2 timbang memang belom cukup.. Pastu bila tambah 6 biji lagi stoberi memang ngam-ngam setengah kilo.. Giler ah ding dong!!!

Aku : Ei mana u tau itu tak cukup lagi 6?
Bangla : Sudah 11 tahun kirija sini..

Hahaha..there you go.. He is the expert..Giler ah ding dong!!!


Taraaaa!!!


Cactus...


Ini ole-ole untuk diri sendiri

Masa sangat-sangatlah cemburu kat aku.. rase sekejap giler..jalan pon tak puas lagi dong..dah kena pulang.

Aku kelam kabut soping ole-ole (Angah order) And yesss.. mungkin sebab aku terlalu cuteeee.. (uweekk) aku dapat semua free 1 untuk setiap item. Ala contoh la..aku beli 5 boxes stoberi percuma 1 box.. ha cenggitu la..

Sunday, September 30, 2012

Cubalah saya jika anda jantan sejati


Awww...
Ermm malas nak komen ape2 la..har har har...

Tuesday, September 25, 2012

Mommy Wanna Be? Blerghhhh..

Mommy wanna be? No..no..no..Im just a babysitter darling..Oh shusshhh..Im still single yet available..sila dapatkan borang di kaunter2 terpilih..kellasss ayat nak diva ajer..hahaha..

By the way gambo2 di bawah diambil time Mama + Papa Baby Del keluar beli barang. Time ni Baby Del tengah tido..so diorang tak sampai hati nak angkat masuk kereta..Tu pasal la aku yang kena jaga..



Paling klaka time Baby Del terjaga & menangis tu, aku cepat2 buat susu botol dia. Siap rasa pulak susu tu..hahaha padahal aku ni tak minum susu dowh.. Bila titik susu kat tangan, punye la panas.. Sebab panas, aku masukkan botol dalam peti ais..hahaha. Pastu pujuk2 & tepuk2 Baby Del sampai dia tertido balik..

Tak sampai 5 minit Baby Del terjaga lagi..nangis lagi.. Entah apa yang dia mimpi sampai terjaga banyak kali entah..hai..cobaan betol...

Aku terus ambil susu nak kasi dia minum..skali terpancut susu atas muka dia..punyerlah panic..Wahahaha..Baby Del makin nangis..Last2 aku bangun & dukung sambil tepuk..sampai dia terlelap balik..Bila nak baringkan dia ke tilam..dia ngamuk..bila aku dukung dia tido..Last2 dia melekat jer la kat dada aku..

Itulah puncanya Baby Del tido atas dada aku tu..walaupon tak berapa nak empuk....tapi yang penting dia tido lena..tak gitu?





3 jam je masa jagaan..Baby Del selamat okeh..ingat aku ni teruk sangat ker? Oh plishh..Aku ni cita2 nya nak jadi makcik garang..skali..aii..Baby Del pulak yang buli makcik dia.. Anyway Angah..Im ready to be your babysitter AGAIN..

Eleeeh..stakat Si Baby Del tu..takde hallah..(hahaha eksen betol aku kan kan..) hahaha 

Thursday, September 20, 2012

Kisah kelakar adik aku. Prank diri sendiri..


Kisah kelakar adik aku. Adik aku ni rabun tau. RABUN okeh.. bukan babun..baca betol2..uii adik aku tu oi..

Aku pon tak paham, macam mana adik aku ni leh lekat penyakit rabun pulak. Sebab semua ahli keluarga aku sempurna jer penglihatan... Pelik2.. dah pulak adik aku ni jenis rabun dia tahap kronik..

Pagi raya aritu perangai aneh2 dia tiba... Deodorant yang kepala bulat tu dicapai pastu letak kat ketiak.

Uwaaaa...dia menjerit ketiak berangin..Rupa-rupanya dia salah capai botol. Wahahahaha...


**Macam mana tak tertukar..kepala botol lebih kurang sama..Wahahahha..klako..klako..

**Hehe..kalau aku nak prank dia lagi skali..aku ingat nak tukar packaging dua2 botol tu..kasi dia confuse..Wahahaha...

Sunday, September 16, 2012

FiFi Kaya Mainan

Dah lama pulak rase tak jumper Si FiFi ni.. Aku nak khianat keluarkan gambor2 dia..Ngeh ngeh ngeh.. Asal berjalan jer ade ler souvenir yang dia bawak balik rumah..kumpul punya kumpul..penuh 3 bakul dah kat rumah dia.. 

Mula-mula dia keluarkan 1 bakul. ko tengok tu. muka seronok tak bleh tahan.hahaha

Haaa..ni dia..bakul dia campak dah ke tepi

Tadaa..jadi la taman permainan dia dah hall ni.. Untung ko ada rumah besor kan FiFi..

Anak sedara aku macam ni. Anak sedara ko macam mana pulak?

Thursday, September 13, 2012

Under Maintenance

Taaaadaaa.. nampak tak ape yang baru? Nampak? Jangan la tutup mata. Noti tau.. Setelah berbulan-bulan terbiar..akhirnya blog dah transform background baru..ceewahh.. Aku tau..takde sape yang peduli pon.. Haw haw haw.. (sakitt hati..)

Hado yang kesah? Kalau sebelom2 ni asyik pinjam background orang lain ajer..tapi kali ni aku buat sendirik punyer.(hidung kembang kempis) By the way, aku tak sure pc orang lain dapat tengok view blog aku sesempurna aku atau tidak sebab aku menggunakan screen 14inci HD LED LCD (hahaha kenapa nak kena mention huruf D yang banyak2 tu..) So all the picture arrangement perfectly fit to my screen.. and i LOVE it.

Ni aje yang terlintas di kepala hotak aku and more touch up in coming. Oh..oh.. please don't wait..sebab penyakit malas sentiasa senang mencari ruang & menyerang tuan punye blog..(tapi kenapa penyakit tahan makan tak pernah serang) hua hua hua..dasar..

Akhir kata Hahahahahah kikikikik kuikuikuikui.. aku nak ketawa kuat-kuat sebab berjaya menyentuh blog bosan ini..akhirnya....

Tuesday, July 24, 2012

Jumpa sayur tersenyum di Bulan Ramadhan

Dah bulan Ramadhan kan kan.. Macam biasa la. Aku teman Liza mengunjungi Tesco.. Tempat soping barang dapur feveret kitorang. Kitorang slalu pusing2 sambil tangan tu capai barang2 yang dah dilistkan kan. 

Tapi slalu nya Liza la yang pilih barang & buat calculation bagai semua. Aku sekadar tolak troli jer..haha.. Tertonggek-tonggek aku tolak troli.  Bab membanding harga ni aku tak reti sebab aku tak tau sangat. Sampaikan kalau aku soping sorang2 mesti ambik masa yang lama.. Siap call Angah aku mintak advise. Tapi slalunya Abang Ipar aku la yang jadi mangsa.. hahaha..

 Owh..owh..aku jumpa ni time soping itu hari..

hahaha aneh-aneh perangai customer ni kan kan..




Sunday, July 15, 2012

sy winduuuuuu giler kt dia..

Ei ei awak.saya rase citer spidey nombor 2 tu ialah citer wayang yg 1st time kita tengok sama2 kn.if i not mistaken la.ish betol la rase nye.

Teringatttt kt awak giler2 punye bila tengok wayang citer spidey 2012 ni.but not with u.but i wish with u la..tp nk ajak segannnnn..huhu

Uiii nk citer ni.saya winduuuu sgt2 kt awak sorg ni.lebih 2 thn dh kot kte x jmpe.ui kontek pn x..haha..tp winduuu sgt la.

Awk la kawan sy paling baiiiiikkk (in a very2 good way) & kawan paling jahaaaaattt (nauzubillah).

Selama 2 tahun lebih ni.selalu gak la teraseeeeee nk carik awk balik.nk tnye kabar..nk chat..nk ngadu..nk dgr sore...nk tau criter...tapi hew hew..saya segannnnn la.


Wei siyes wei..saya memang x tau langsung ape saje pasal awak smpai ke hari ni.zero..none..nothing..

So anyone plish..plish..owh plishhh...give me some hint..or report anything bout kawan saya ni..sbb sy winduuuuuu giler kt dia..


Tuesday, July 3, 2012

LONDON

Anak Jawa sudah pulang dari London. Belum lagi ketemu..ya udah dikirimnya adiah.. rejeki jangan ditolak.. diambilnya saje..
 
hew hew hew

Wednesday, May 30, 2012

He Move like Jagger..I loike!

video

Tengkiu sooooo soo much tuk mamat nih.dia bg lagu tuk saya..saya la.
yesss sayaaaa..hahahah.

Tetibe jer kn ade lak mood dia nk nyanyi..hiikhik..

Ei sore awk yummy2 mcm candy..eleh bila org puji cenggitu boleh lak dia ckp x paham..
ei ei nk kna blasah ker!! Grrr!

Maceh ek..
oi ape jeling2..sukati kiter ler.ade org nyanyi tuk kiter ha..ko ade??

Wednesday, May 9, 2012

Main klik2 leh menang beg mahal nyah!!

Wah main klik2 pon leh menang beg mahal nyah!! Tak sangka lak aku ni bertuah jugak yer. Klik punya klik...Pappp! Gambor aku terpampang kat situ..

heheh aku menang nyah

Kat ofis Netxpert untuk collect hadiah..debor abes weh





TQ Netxpert!!!

LV tuuu..
Ehem!! Rezeki terpijak
Berharga RM 4000. KO ADE? Haha ni la beg paling mahal penah aku ade..wahaha..giler kentang!!
Original ni Nyah...
Jeles tak? Nak jugak ker? Korang try la nasib korang pulak. Masuk contest kat http://www.wuuhuuonline.com/ Manalah tau korang leh menang macam aku jugak kan kan..heheh . . . 
.

.

Monday, April 23, 2012

Why Men Marry BITCHES..oh dang!!

Feeling desperate to make a new love? I found this book at Popular last week. Hahaha.. Ini international nye style. Aku x sure la kalo orang kita sesuai guna pakai. Ish..ish..

Pastu jalan punye jalan. Kalo lepas ko dah try semua teknik di atas tak menjadik.. Haaaa ni buku kt bawah ni expose kenapa la ko ni SUSAH sangat nak dapat laki..kuang kuang kuang..

Dont worry woman. Jantan2 zaman skang memang pelik2 perangai diorang.. hahahah..

Wednesday, April 18, 2012

Bila gaduh MOLOT jadi celupar

Adeh pagi2 Angah dah kol. Aku yg mamai2 baru bangun terkedip2 biji mata. Rupanya wahahaha kikikik pagi2 Angah dah kirim gosip ke telinga aku. Haahahah adoi la...

Oh hari Khamis dh eh.. arini update pasal gaduh. Bila gaduh MOLOT jadi celupar. Celupar okeh..bukan selipar..Aku terjumpe mende ni. Memang klaka la si Nizam ngan Edi ni bergaduh.. hahaha


 Macam sesi luah perasaan pon ade kan..kikik..

Monday, April 9, 2012

Lollipops are for Suckers!

Ke One Utama hanya lah untuk isi perot. Remember BBQ Chicken restaurant klik sini Ini 2nd time pegi & still food nya x mengecewakan langsung. Tetap dihatiku. Yummy Yummy.. Since dh ke One Utama ni..jalan2 cuci mata skali ler.. And found this outlet. Candylicious.

 









Thursday, April 5, 2012

Berebut kasut 1 hari

Hoh last Saturday aku ke PWTC untuk Shoes Festival 2012.


  Sticker sebagai bukti aku participate

Cool rite?
Blakang aku tu kasut besor gaya rimau. Dalam dia ade mini muzium kasut. Ohsem rite?
Beratur! Beratur! Nak masuk dalam kasut besor punyer pasal.
Antara yg ade. Tau tak..semua yg ade dalam muzium ni semuanya diaspirasikan oleh kasut. Dari meja, kerusi, bath tub, lampu, frame, ahhh.semua lah..
Banyak yg aku nak snap tp camera aku ni jenis kalo kat tempat gelap dia jadik gambor x santek..almaklumlah camera murahan..sedey :-(
Miniature Shoes untuk contest yg dihasilkan oleh student. Kreatif giler diorang ni.. So x heran la..Lagi pelik design..lagilah menang..kan kan..
Kalo pakai kaki berdarah
Eeeuwww..sanggupkah mau pakai?
                                      
Ha..yang ini bukan untuk dijual. Hanya pameran. Kellasss ko Jimmy Choo oi..Kasut ko jer yg duk dalam kaca..
Woohoo.kena simpan duit nih..

In the crowded si Faidelia boleh tdo. Nasib baik mood dia baik seharian..Gud gurl la..
Brand Burong Maroh makin menjadi trend. Jumpe AG Hotfm belikan kasut ni tuk anak2 laki dia.. Ei nak je aku panggil dia FIFI time tu..haha

Yg ni menarik gk tp design dia semua nya too childish..tak jadi nak beli
Which one better? Ko tau susah giler cari kasut tuk kaki aku ni..18 kali pusing last2 ni jer yg ade..ini pon last stock lagi pulak display punyer..sedey..
Beratur! Beratur! Masa untuk membayar!
Ada jugak game ni. Baling la menatang2 haram tu dengan selipar. Nasib baik la takde sound efek bunyi menatang haram tu..hahah..
Muka ceria keluar dari dewan..Haha tgk brape byk kitorang borong..Angah rembat 4 pasang..Aku dpt 1 pasang jer..uwaaa..
Kasut merah

Last pose sebelom keluar yaw

Haih..byk mende yg nk criter nih..Melilau seluruh dewan berebut kasut. Sebenarnya takde la murah sangat pon kasut2 time ni. Ade tu yang takde diskaun langsung.Jual harga macam biase. Berbaloi ker? Pastu jual air milo standard Mc D yaw..secawan 4 hengget..