Sunday, September 30, 2012

Cubalah saya jika anda jantan sejati


Awww...
Ermm malas nak komen ape2 la..har har har...

Tuesday, September 25, 2012

Mommy Wanna Be? Blerghhhh..

Mommy wanna be? No..no..no..Im just a babysitter darling..Oh shusshhh..Im still single yet available..sila dapatkan borang di kaunter2 terpilih..kellasss ayat nak diva ajer..hahaha..

By the way gambo2 di bawah diambil time Mama + Papa Baby Del keluar beli barang. Time ni Baby Del tengah tido..so diorang tak sampai hati nak angkat masuk kereta..Tu pasal la aku yang kena jaga..



Paling klaka time Baby Del terjaga & menangis tu, aku cepat2 buat susu botol dia. Siap rasa pulak susu tu..hahaha padahal aku ni tak minum susu dowh.. Bila titik susu kat tangan, punye la panas.. Sebab panas, aku masukkan botol dalam peti ais..hahaha. Pastu pujuk2 & tepuk2 Baby Del sampai dia tertido balik..

Tak sampai 5 minit Baby Del terjaga lagi..nangis lagi.. Entah apa yang dia mimpi sampai terjaga banyak kali entah..hai..cobaan betol...

Aku terus ambil susu nak kasi dia minum..skali terpancut susu atas muka dia..punyerlah panic..Wahahaha..Baby Del makin nangis..Last2 aku bangun & dukung sambil tepuk..sampai dia terlelap balik..Bila nak baringkan dia ke tilam..dia ngamuk..bila aku dukung dia tido..Last2 dia melekat jer la kat dada aku..

Itulah puncanya Baby Del tido atas dada aku tu..walaupon tak berapa nak empuk....tapi yang penting dia tido lena..tak gitu?





3 jam je masa jagaan..Baby Del selamat okeh..ingat aku ni teruk sangat ker? Oh plishh..Aku ni cita2 nya nak jadi makcik garang..skali..aii..Baby Del pulak yang buli makcik dia.. Anyway Angah..Im ready to be your babysitter AGAIN..

Eleeeh..stakat Si Baby Del tu..takde hallah..(hahaha eksen betol aku kan kan..) hahaha 

Thursday, September 20, 2012

Kisah kelakar adik aku. Prank diri sendiri..


Kisah kelakar adik aku. Adik aku ni rabun tau. RABUN okeh.. bukan babun..baca betol2..uii adik aku tu oi..

Aku pon tak paham, macam mana adik aku ni leh lekat penyakit rabun pulak. Sebab semua ahli keluarga aku sempurna jer penglihatan... Pelik2.. dah pulak adik aku ni jenis rabun dia tahap kronik..

Pagi raya aritu perangai aneh2 dia tiba... Deodorant yang kepala bulat tu dicapai pastu letak kat ketiak.

Uwaaaa...dia menjerit ketiak berangin..Rupa-rupanya dia salah capai botol. Wahahahaha...


**Macam mana tak tertukar..kepala botol lebih kurang sama..Wahahahha..klako..klako..

**Hehe..kalau aku nak prank dia lagi skali..aku ingat nak tukar packaging dua2 botol tu..kasi dia confuse..Wahahaha...

Sunday, September 16, 2012

FiFi Kaya Mainan

Dah lama pulak rase tak jumper Si FiFi ni.. Aku nak khianat keluarkan gambor2 dia..Ngeh ngeh ngeh.. Asal berjalan jer ade ler souvenir yang dia bawak balik rumah..kumpul punya kumpul..penuh 3 bakul dah kat rumah dia.. 

Mula-mula dia keluarkan 1 bakul. ko tengok tu. muka seronok tak bleh tahan.hahaha

Haaa..ni dia..bakul dia campak dah ke tepi

Tadaa..jadi la taman permainan dia dah hall ni.. Untung ko ada rumah besor kan FiFi..

Anak sedara aku macam ni. Anak sedara ko macam mana pulak?

Thursday, September 13, 2012

Under Maintenance

Taaaadaaa.. nampak tak ape yang baru? Nampak? Jangan la tutup mata. Noti tau.. Setelah berbulan-bulan terbiar..akhirnya blog dah transform background baru..ceewahh.. Aku tau..takde sape yang peduli pon.. Haw haw haw.. (sakitt hati..)

Hado yang kesah? Kalau sebelom2 ni asyik pinjam background orang lain ajer..tapi kali ni aku buat sendirik punyer.(hidung kembang kempis) By the way, aku tak sure pc orang lain dapat tengok view blog aku sesempurna aku atau tidak sebab aku menggunakan screen 14inci HD LED LCD (hahaha kenapa nak kena mention huruf D yang banyak2 tu..) So all the picture arrangement perfectly fit to my screen.. and i LOVE it.

Ni aje yang terlintas di kepala hotak aku and more touch up in coming. Oh..oh.. please don't wait..sebab penyakit malas sentiasa senang mencari ruang & menyerang tuan punye blog..(tapi kenapa penyakit tahan makan tak pernah serang) hua hua hua..dasar..

Akhir kata Hahahahahah kikikikik kuikuikuikui.. aku nak ketawa kuat-kuat sebab berjaya menyentuh blog bosan ini..akhirnya....