Wednesday, November 28, 2012

Where MMMM meets AHHH..

ok cuba teka aku kat mana? heee.. 
 


Oh..Oh.. movie bawah ni 
saya shukerrrrrr..
sangattt






video

Wednesday, November 21, 2012

Aku sudah kena troll sama MAXIS!

hey hey hey hey.. Aku ni sangatttttlah setia orangnya. ohemji.. sangatttlah kan.. betul..tak tipu punyer.. Kalau tak caya tanya la..tu Bean Bear kat rumah aku tu. Dia la yang paling-paling kenal betapa setia nya aku nih ha.. mana tak nye..tetiap malam memang dia la mangsa tindihan dada aku ni..hahaha..setia kan aku..

hey hey hey hey.. Aku ni setia tau.. semenjak menjak boifren aku meninggal 2, 3 tahun dulu.. (Innalillah..) ade aku menggatai ngan jantan lain..hado? uish takde ler.. betol Pa.. Mama tak carik lain dah.. uhukhuk.. setia kan aku..

Tapi!!!!

Tang satu mende alah nih.. dia jadik punca aku berpaling tadah..* MAXIS * Oi Oi Oi Oi.. Ape kejadah nye aku rumah depan I-City tapi line talipon macam haram hambar? Ko bayangkan.. (Pluot..Pluot awan berangan muncul atas kepala) aku nak send sms pon sukarrrr nak lepas.. nak call out..huh kena try duoblas kali.. Dan yang paling hanginnnn.. bila tengah call.. cuma dengan suare alien.. aakk..kku..ko.. pui.. last2 ape pon tak dapat.. hampeh!

Haaaa dan lagi 1.. sebab yang paling kuattttt aku nk switch line MAXIS  ni ialah "cross line". Pernah dengar? Dulu aku selalu dengar tapi tak pernah percaya. But this time aku lak yang kena.


Kisahnya.. I do get a call from my mum. Belom sempat aku nak pick up.. dah putus. So aku buat derk dengan harapan Mak aku akan kol balik.. Tunggu punye tunggu.. aku tertido semula.. huahuahua.. But.. On the other side.. Mak aku memang try kol aku balik.. Cross line punye pasal.. Mak aku cakap ada budak laki angkat phone aku!!! OHemji!!! Dua kali kol..Dua kali dengar suara laki.. Hah.. Mak aku dah syak sumting fishy dah kat aku.. padahal aku pagi2 buta tu dok menindih Bean Bear atas tilam dalam bilik aku.. Ha caner tu..

Aku siyesly dah ketar la bila Mak aku cakap cenggitu kan.. Aku ni dah la pompan, bujang trang tang tang.. paling jarang balik kampung, otak seminit.. so telah membuat keputusan untuk curang dengan MAXIS.. supaya perkara hangin ini tak berulang lagi.. Kang tak pasal2 aku kena stay kat kampung.. Ohemji!!


Sunday, November 18, 2012

Menggigil di Cameron Highland

Melalui Exit Tapah.. menuju ke atas.. jalan sangatt seram woo.. Dia punye selekoh tajam dowh.. Sekali ko lap.. tak nampak jalan depan.. so kena hon setiap kali lap maut tu.. itu untuk kasi alert kat kenderaan yang datang dari arah depan..



Haa.. kalau dah lalu jalan macam ular tu.. stamina kena kuat la..excited sangat.. belom pon setengah bukit ditawan.. dah muntah pening segala.. boooo... berperangai pondan? Lalala..


Air Terjun Lata Iskandar.


Bharat Plantation





Rasa tak puas hati. Cameron Highland tak sejuk!!! Walaupon sekarang tengah hujan.

Last time datang Cameron ialah 1999.. Time tu menggigil sampai kremm kaki.. *priceless*.


Hot Cameron Tea. Tea + Honey + Lemon = RM5.50. Yang peliknya tu siap kasi straw..duh.. (oh..oh..orang Indon tak panggil straw..diorang panggil 'sedutan' :)
Tengahari dah sampai Brincang. Lunch dulu kat Restoran Tomyam. Haha ader ke pi order tomyam stoberi..Buat laka-laka lak ..haha

Banyak hotel kat Brincang ni. Semua dekat-dekat. So boleh jump from 1 hotel to another hotel untuk survey harga dan tengok bilik.

Petik buah stoberi sendiri. Yup i did that!! Half kilo = RM25. So penuhkanlah tray polisterin putih tu. But be carefull. Lebih korang petik, lebih la kena caj. Diorang guna baja organik so korang boleh petik dan terus makan. Tanpa was-was.. Then funny conversation happened here..

Aku: Timbang..timbang..
Bangla :  Belum cukup..petik lagi..
Aku : Tak nak! Nanti lebih..
Bangla : Belum cukup la adik.. lagi 6 biji..


Rambang mata

Ignore that Bangla and pergi timbang..haha eksen nih.. Last2 timbang memang belom cukup.. Pastu bila tambah 6 biji lagi stoberi memang ngam-ngam setengah kilo.. Giler ah ding dong!!!

Aku : Ei mana u tau itu tak cukup lagi 6?
Bangla : Sudah 11 tahun kirija sini..

Hahaha..there you go.. He is the expert..Giler ah ding dong!!!


Taraaaa!!!


Cactus...


Ini ole-ole untuk diri sendiri

Masa sangat-sangatlah cemburu kat aku.. rase sekejap giler..jalan pon tak puas lagi dong..dah kena pulang.

Aku kelam kabut soping ole-ole (Angah order) And yesss.. mungkin sebab aku terlalu cuteeee.. (uweekk) aku dapat semua free 1 untuk setiap item. Ala contoh la..aku beli 5 boxes stoberi percuma 1 box.. ha cenggitu la..