Sunday, November 18, 2012

Menggigil di Cameron Highland

Melalui Exit Tapah.. menuju ke atas.. jalan sangatt seram woo.. Dia punye selekoh tajam dowh.. Sekali ko lap.. tak nampak jalan depan.. so kena hon setiap kali lap maut tu.. itu untuk kasi alert kat kenderaan yang datang dari arah depan..



Haa.. kalau dah lalu jalan macam ular tu.. stamina kena kuat la..excited sangat.. belom pon setengah bukit ditawan.. dah muntah pening segala.. boooo... berperangai pondan? Lalala..


Air Terjun Lata Iskandar.


Bharat Plantation





Rasa tak puas hati. Cameron Highland tak sejuk!!! Walaupon sekarang tengah hujan.

Last time datang Cameron ialah 1999.. Time tu menggigil sampai kremm kaki.. *priceless*.


Hot Cameron Tea. Tea + Honey + Lemon = RM5.50. Yang peliknya tu siap kasi straw..duh.. (oh..oh..orang Indon tak panggil straw..diorang panggil 'sedutan' :)
Tengahari dah sampai Brincang. Lunch dulu kat Restoran Tomyam. Haha ader ke pi order tomyam stoberi..Buat laka-laka lak ..haha

Banyak hotel kat Brincang ni. Semua dekat-dekat. So boleh jump from 1 hotel to another hotel untuk survey harga dan tengok bilik.

Petik buah stoberi sendiri. Yup i did that!! Half kilo = RM25. So penuhkanlah tray polisterin putih tu. But be carefull. Lebih korang petik, lebih la kena caj. Diorang guna baja organik so korang boleh petik dan terus makan. Tanpa was-was.. Then funny conversation happened here..

Aku: Timbang..timbang..
Bangla :  Belum cukup..petik lagi..
Aku : Tak nak! Nanti lebih..
Bangla : Belum cukup la adik.. lagi 6 biji..


Rambang mata

Ignore that Bangla and pergi timbang..haha eksen nih.. Last2 timbang memang belom cukup.. Pastu bila tambah 6 biji lagi stoberi memang ngam-ngam setengah kilo.. Giler ah ding dong!!!

Aku : Ei mana u tau itu tak cukup lagi 6?
Bangla : Sudah 11 tahun kirija sini..

Hahaha..there you go.. He is the expert..Giler ah ding dong!!!


Taraaaa!!!


Cactus...


Ini ole-ole untuk diri sendiri

Masa sangat-sangatlah cemburu kat aku.. rase sekejap giler..jalan pon tak puas lagi dong..dah kena pulang.

Aku kelam kabut soping ole-ole (Angah order) And yesss.. mungkin sebab aku terlalu cuteeee.. (uweekk) aku dapat semua free 1 untuk setiap item. Ala contoh la..aku beli 5 boxes stoberi percuma 1 box.. ha cenggitu la..

4 comments:

nizamsani said...

sedapnya berisedutan.

alan said...

dah lama pergi baru nak tulis haha

ayunda maajis said...

nizamsani : hahaha mmm dap!

ayunda maajis said...

Alan : hahaha kantoi