Monday, January 14, 2013

Terengganu


.
"End of the year hang celebrate kat mana? "

Haip! Takde celebrate2.. kiter pi holiday..muahaha.. Bila semua orang dok hangat cerita pasai banjir di Pantai Timur.. kiter lak boleh gi jelajah Terengganu.. muahaha.. Tapi tak jejas aktiviti pon sebab dok merayau area Marang.. Cuaca was soooo beautifully hotzz zaa...

Ok tak mau criter pasai perjalanan yang jauh & mencabarrr sangat tu.. Cuma nak papar yang nice2 scene jerr..  eheheh.. 

1st destinasi ialah Pasar Payang. Ok cuci mata jer kat sini sebab harga kain mak datukkk.. mahal benor!!! sesuai la untuk pelancong.. puii..oh ha.. takde picca kat sini sebab camera belom casss time ni....(boleh gitu..nak berjalan tapi lupa casss)

Kiter bermalam di sini!!!

Di paginya, kiter bersarapan ala kampung.. Makang nasi dagang la ape lagi!! I do try some new thing.. macam makan bihun bersama kuah nasi dagang.. awkward.. oh oh.. teh o ais limau diorang sebut 'teh o beng limau' hahaha..


Batu Bersurat?
Di Taman Tamadun Islam. Setelah bertahun tak join lawatan.. Hepi face!!! wahahaha..

Masjid Kristal. Toilet nya cantik, bermarmar lantainya.. dasattt...

Ini sesuatu yang aku perasan di Terengganu.. Signboard berjawi.. Cool ha.. Dan iklan Che Ta bertudung penuh.. Mana nak dapat...
Next is Masjid Terapung.. Yup dalam tasik tu ade ikan comey lote.. sebab tu ade sign tak boleh mancing.. Sape mancing kena sambar petir..haha

Dah penat jalan2.. balik resort.. Semua orang pasti membungkang dalam bilik.. Tapi aku dok pi posing kat pantai belakang resort.. Oh yeah baby.. kiter punyer resort tepi pantai uooolsss... that make our holiday wonderfullll...
Petang nya..keluar lagi..jalan lagi.. ke Noor Arfa Batik. Gosh! it is one big place.
Siap tempat pameran cara membuat batik, buat kaca, arcade batik, shop, tempat makan, toilet & more.. memang sesuaiiii sangat untuk lawatan sambil blajar..
Singgah beli satar ikan.. Pujian untuk makcik ni sebab jual satar ikan yang sangatttt sedap & meletop! Mana taknya.. dia letak cili potong dalam tu..muahaha.. makan sambil terperanjat..
Menikmati satar ikan di tepi pantaiiiii.. nice ha..

Lucky to be kids.. uh.. i didnt bring my bikini..wah kellasss.. hahaha
Nice pose babes!!

Oh love the spontaneous..haha cute hand u got by the way..haha
Malam tu lak ade buat BBQ.. tired makan jer kejenya..bila orang pelawa makan, sampai mengeluh..kepala cuma ingat kat bantal jer time tu....

Depan bilik sambil menunggu timing untuk bertolak pulang.. Sigh..

Sempat memborong keropok lekor..

There you go.. amacam best tak holiday aku.. ok la.. tak macam korang2 kan kan..nak holiday kat obersi ajew.. padahal Malaysia ni tak habis jelajah pong lagi.. duh! Akhir skali video pasal resort yang cool ini..

video
.
.

Monday, January 7, 2013

Pusat Sains Negara

Oyeah! 1st time ke PSN (Pusat Sains Negara) ni. Wah jangan nak ejek aku yer.. Korang2 dah sampai ker? OK.. Yelah.. Korang mana nak layan tempat2 ilmiah ni kan.. (Wahaha) Korang lagi suka panjang kaki ke mana tu.. KRABI.. wah kellasss..

Ushar ikan. mata tak berkelip tu

Memang klaka. Baby Del jakun giler bila tengok ikan2 besar dalam akuarium tu. Molot dia bising amat. Hahaha.. Iyelah.. akuarium atuk dia kat kampung tu tak la besar macam tu.. Aku rase kalau dia dah bole cakap mesti dia jerit "IKAN TERBANG!!!" wakakaka..

Alat senaman abad ke 3001..erm..

Awkward pose!! Haha..

Refleks dari cermin. Really!! Muahaha!

Anak sapa la ni
Rase macam sukaneka pon ade..haha

Del having new frens..
Aku buat magic.. Oh i saw Harry Potter.. Duh..
 Lots of exciting stuff.. Tapi banyakkk juga peralatan yang rosak.. jadinya.. tak berapa nak puas la.. Pastu kekadang aku tengok alatan kat sini macam project sains kat skolah2.. Wahaha..

Oh ya.. exhibition Starwars juga ada di PSN sekarang! So geek of this movie boleh la datang visit. Tapi kena bayau ticket RM20 untuk entry..